כמו במסעדות: ריזוטו קרמי עם טופו חומוס וירקות מגוונים

ריזוטו זו מנה מפנקת לכל אירוע. אם בא לכם לגוון ולייצר גרסה טבעונית- הוסיפו טופו חומוס, אפונה, פטריות ועגבניות מיובשות ותיהנו מכל רגע
ריזוטו זו מנה מפנקת לכל אירוע. אם בא לכם לגוון ולייצר גרסה טבעונית- הוסיפו טופו חומוס, אפונה, פטריות ועגבניות מיובשות ותיהנו מכל רגע
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    253
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 252.8 קק״ל 758.3 קק״ל
    פחמימות 20.3 גרם 60.8 גרם
    סוכר 1.8 גרם 5.3 גרם
    שומן 15.4 גרם 46.2 גרם
    נתרן 1635.0 מ״ג 4905.0 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 21.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 13.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.3 מ״ג 27.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 60.1 מ״ג 180.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    253
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 252.8 קק״ל 758.3 קק״ל
    פחמימות 20.3 גרם 60.8 גרם
    סוכר 1.8 גרם 5.3 גרם
    שומן 15.4 גרם 46.2 גרם
    נתרן 1635.0 מ״ג 4905.0 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 21.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 13.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.3 מ״ג 27.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 60.1 מ״ג 180.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

הריזוטו הקלאסי והמוכר מלא בחמאה ופרמז’ן, אך זו לא האופציה היחידה! במתכון זה תוכלו למצוא אופציה טבעונית ומצוינת למאכל האהוב והעשיר, ריזוטו עם טופו חומוס, פטריות, אפונה ועגבניות מיובשות, שגורם לכל ארוחה ביתית להרגיש כמו המסעדה היוקרתית ביותר בעיר. שמרו את המתכון הזה ליום בו תרצו לפנק את המשפחה או בני הזוג, או אפילו למפגש חגיגי עם חברים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ריזוטו


אופן הכנה

  1. חותכים את הטופו לקוביות בינוניות.
  2. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ורחבה ומטגנים את הטופו מכל הצדדים להזהבה קלה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את יתר השמן למחבת ומאדים את הבצל עד שהוא משנה את צבעו ונהיה שקוף.
  4. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.

    ריזוטו קרמי. צלם: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל
    ריזוטו בהתהוות!

  6. מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שהמים נספגים.
  7. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, כחצי כוס (ניתן להשתמש במצקת) כל פעם וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים, כולל השמנת לבישול, נספגים, והאורז מתרכך ומקבל מרקם דייסתי.
  8. מוסיפים לסיר את האפונה והעגבניות המיובשות, מחזירים את קוביות הטופו, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 2 דקות.
  9. מפזרים על הריזוטו שמרי בירה ועלי טימין (לא חובה) ומגישים מיד.

הערות

  • ניתן להגיש עם שמרי בירה מעל כתחליף לפרמזן ועלי טימין
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו במסעדות: ריזוטו קרמי עם טופו חומוס וירקות מגוונים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות