כנאפה – מאפה מתוק של שערות קדאיף במילוי גבינה
עכשיו כבר לא צריך לקנות בשוק - אפשר להכין כנאפה לגמרי לבד בבית! שי-לי ליפא עם מתכון מתוק במיוחד למאפה פריך משערות קדאיף במילוי גבינה נמסה
עכשיו כבר לא צריך לקנות בשוק - אפשר להכין כנאפה לגמרי לבד בבית! שי-לי ליפא עם מתכון מתוק במיוחד למאפה פריך משערות קדאיף במילוי גבינה נמסה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 917.4 קק״ל 3669.6 קק״לפחמימות 127.3 גרם 509.2 גרםשומן 38.7 גרם 154.7 גרםנתרן 316.7 מ״ג 1266.8 מ״גחלבון 14.2 גרם 56.7 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.5 גרםשומן רווי 21.7 גרם 86.7 גרםכולסטרול 90.0 מ״ג 360.0 מ״גסידן 496.6 מ״ג 1986.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 305.5 מ״ג 1222.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות917
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 917.4 קק״ל 3669.6 קק״לפחמימות 127.3 גרם 509.2 גרםשומן 38.7 גרם 154.7 גרםנתרן 316.7 מ״ג 1266.8 מ״גחלבון 14.2 גרם 56.7 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.5 גרםשומן רווי 21.7 גרם 86.7 גרםכולסטרול 90.0 מ״ג 360.0 מ״גסידן 496.6 מ״ג 1986.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 305.5 מ״ג 1222.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 917 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם שערות קדאיף
-
150 גרם חמאה
-
1 כף גדושה אבקת סוכר
מילוי
-
1קופסה או 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
הגשה
-
1/3 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.
- מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.
- מכינים את הכנאפה: ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מפרידים את אטריות הקדאיף ושמים בקערה. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.
- משטחים מחצית מתערובת האטריות במחבת, מורחים מעל את המלית ומכסים בשאר האטריות. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 10-8 דקות עד שהאטריות זהובות.
- מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-3 דקות עד שהכנאפה זהובה. מסירים מהאש והופכים על צלחת יפה.
- יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה, משהים 5 דקות ומגישים. אפשר לפזר מעט פיסטוקים קצוצים לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.
- מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.
- מכינים את הכנאפה: ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מפרידים את אטריות הקדאיף ושמים בקערה. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.
- משטחים מחצית מתערובת האטריות במחבת, מורחים מעל את המלית ומכסים בשאר האטריות. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 10-8 דקות עד שהאטריות זהובות.
- מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-3 דקות עד שהכנאפה זהובה. מסירים מהאש והופכים על צלחת יפה.
- יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה, משהים 5 דקות ומגישים. אפשר לפזר מעט פיסטוקים קצוצים לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
לכנפה של שי לי מעט מאוד גבינה ריקוטה לדעתי אפשר להוסיף גבינת מסקרפונה עם כף סוכר
את מושלמת! איזו תמונה מהממת!!!
איזו תבנית מתאימה לכמות ?
היי אריאלה. לא מדובר כאן בתבנית אלא במחבת, ומחבת סטנדרטית של 24 ס”מ תעשה את העבודה מצוין.