-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 46.0 קק״ל 1104.4 קק״לפחמימות 8.4 גרם 202.7 גרםשומן 0.7 גרם 16.7 גרםנתרן 48.1 מ״ג 1155.2 מ״גחלבון 1.4 גרם 34.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 5.3 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 311.6 מ״גסידן 15.0 מ״ג 359.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 44.8 מ״ג 1074.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות46
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 46.0 קק״ל 1104.4 קק״לפחמימות 8.4 גרם 202.7 גרםשומן 0.7 גרם 16.7 גרםנתרן 48.1 מ״ג 1155.2 מ״גחלבון 1.4 גרם 34.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 5.3 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 311.6 מ״גסידן 15.0 מ״ג 359.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 44.8 מ״ג 1074.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.0 מ״גסגור
טוב, לא ממש דונאט, אבל פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת (כמובן…). את התפוחים פורסים לא עבה מדי (1/2 ס”מ – בערך 8 פרוסות מתפוח גדול), קורצים באמצע כדי לנקות מליבה וליצור “חור” מושלם לדונאט. טובלים כל פרוסה בבלילה שמכינים בצ’יק ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. קלי קלות, נכון?!
אפשר להגיש את דונאט התפוחים בציפוי סוכר וקינמון, או עם אבקת סוכר מעל, ואני הכי אוהבת עם זילופי סירופ מייפל. העיקר לאכול אותם חמים וטריים, ובחברה טובה לאור נרות החנוכה. חג שמייח!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 46 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
בלילה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כוס קמח לבן
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
3/4 כוס חלב 3%
הגשה
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים, פורסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס”מ וקורצים עם חותכן עגול קטן (או אפילו פקק) עיגול קטן במרכז כל פרוסה.
- בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות - שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מגישים חם - עם סירופ מייפל מעל, או עם אבקת סוכר, או שמגלגלים בסוכר-קינמון.
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים, פורסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס”מ וקורצים עם חותכן עגול קטן (או אפילו פקק) עיגול קטן במרכז כל פרוסה.
- בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות - שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מגישים חם - עם סירופ מייפל מעל, או עם אבקת סוכר, או שמגלגלים בסוכר-קינמון.
הערות
- אפשר להשתמש בכל זן של תפוח עץ.
- ניתן לזרות אבקת סוכר בהגשה
הערות
- אפשר להשתמש בכל זן של תפוח עץ.
- ניתן לזרות אבקת סוכר בהגשה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן