טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי
טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי זה קלתיות אישיות, פריכות וזהובות, שממולאות בקרם פטיסייר וניל איכותי עם תוספת פירות טריים לפי הטעם
טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי זה קלתיות אישיות, פריכות וזהובות, שממולאות בקרם פטיסייר וניל איכותי עם תוספת פירות טריים לפי הטעם
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 511.1 קק״ל 5111.5 קק״לפחמימות 57.3 גרם 573.5 גרםשומן 30.7 גרם 307.0 גרםנתרן 57.6 מ״ג 576.0 מ״גחלבון 8.2 גרם 81.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.3 גרםשומן רווי 17.4 גרם 173.9 גרםכולסטרול 194.2 מ״ג 1942.0 מ״גסידן 92.0 מ״ג 919.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 139.8 מ״ג 1397.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות511
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 511.1 קק״ל 5111.5 קק״לפחמימות 57.3 גרם 573.5 גרםשומן 30.7 גרם 307.0 גרםנתרן 57.6 מ״ג 576.0 מ״גחלבון 8.2 גרם 81.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.3 גרםשומן רווי 17.4 גרם 173.9 גרםכולסטרול 194.2 מ״ג 1942.0 מ״גסידן 92.0 מ״ג 919.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 139.8 מ״ג 1397.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 511 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים בצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה
- מכינים קרם פטיסייר: ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים - טורפים כל הזמן. מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
- מוסיפים קצפת לקרם הקר: במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם והקצפת.
- מרכיבים את הטארטים: ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים. מדללים את הריבה במים ומזגגים את הפירות בריבה החמימה. מגישים מיד או שומרים במקרר (מקסימום יום אחד) עד ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים בצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה
- מכינים קרם פטיסייר: ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים - טורפים כל הזמן. מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
- מוסיפים קצפת לקרם הקר: במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם והקצפת.
- מרכיבים את הטארטים: ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים. מדללים את הריבה במים ומזגגים את הפירות בריבה החמימה. מגישים מיד או שומרים במקרר (מקסימום יום אחד) עד ההגשה.
הערות
- אפשר להשתמש לצורך הקישוט בכל פירות טריים שאוהבים: תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון וכו'.
הערות
- אפשר להשתמש לצורך הקישוט בכל פירות טריים שאוהבים: תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון וכו'.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן