כופתאות תפוחי אדמה ברוטב מנצח של צ’ילי מתוק
רכות ויפות, כופתאות תפוחי אדמה ברוטב אסייתי משגע. מנה מרשימה וטעימה, עם כופתאות בצורת פטריות ורוטב צ'ילי מתוק שיעשו לכם שמח בבטן ועל השולחן
רכות ויפות, כופתאות תפוחי אדמה ברוטב אסייתי משגע. מנה מרשימה וטעימה, עם כופתאות בצורת פטריות ורוטב צ'ילי מתוק שיעשו לכם שמח בבטן ועל השולחן
- ונסה חתוקאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 65.5 קק״ל 1309.1 קק״לפחמימות 12.8 גרם 255.9 גרםשומן 1.1 גרם 22.4 גרםנתרן 206.9 מ״ג 4138.8 מ״גחלבון 0.7 גרם 14.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.0 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.2 מ״ג 44.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 13.7 מ״ג 273.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות66
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 65.5 קק״ל 1309.1 קק״לפחמימות 12.8 גרם 255.9 גרםשומן 1.1 גרם 22.4 גרםנתרן 206.9 מ״ג 4138.8 מ״גחלבון 0.7 גרם 14.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.0 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.2 מ״ג 44.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 13.7 מ״ג 273.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 66 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
כופתאות
-
3בינוניים או 600 גרם תפוחי אדמה
-
100 גרם קורנפלור
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כף סילאןאו דבש
-
2 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
לקישוט
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר בינוני, ומבשלים את תפוחי האדמה כרבע שעה עד שהם רכים.
- מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק. מצננים לחלוטין.
- מוסיפים את הקורנפלור ולשים לבצק רך וגמיש.
- מכדררים מבצק תפוחי האדמה כדורים במשקל 30 גרם ומניחים על משטח מקומח בקורנפלור.
- ליצירת צורת הפטריות משתמשים בבקבוק משקה קטן מזכוכית או פלסטיק, או חותכן עגול גדול.
- טובלים את פיית הבקבוק בקורנפלור ולוחצים מעט על כל כדור באמצע עם פיית הבקבוק כך שנוצרת צורת פטריה.
- מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הכופתאות כ 3 דקות עד שהן אווריריות וצפות. מוציאים לקערה עם מים קרים.
- מכינים את הרוטב: בסוטאז’ או מחבת גדולה, מחממים את שמן השומשום, מוסיפים את השום והג’ינג’ר.
- מוסיפים את הכופתאות, צולים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את הצ’ילי, הסויה והסילאן. מערבבים בעדינות עד שהרוטב מכסה את הכופתאות ומעבירים לצלחת.
- זורים בצל ירוק ושומשום. מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר בינוני, ומבשלים את תפוחי האדמה כרבע שעה עד שהם רכים.
- מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק. מצננים לחלוטין.
- מוסיפים את הקורנפלור ולשים לבצק רך וגמיש.
- מכדררים מבצק תפוחי האדמה כדורים במשקל 30 גרם ומניחים על משטח מקומח בקורנפלור.
- ליצירת צורת הפטריות משתמשים בבקבוק משקה קטן מזכוכית או פלסטיק, או חותכן עגול גדול.
- טובלים את פיית הבקבוק בקורנפלור ולוחצים מעט על כל כדור באמצע עם פיית הבקבוק כך שנוצרת צורת פטריה.
- מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הכופתאות כ 3 דקות עד שהן אווריריות וצפות. מוציאים לקערה עם מים קרים.
- מכינים את הרוטב: בסוטאז’ או מחבת גדולה, מחממים את שמן השומשום, מוסיפים את השום והג’ינג’ר.
- מוסיפים את הכופתאות, צולים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את הצ’ילי, הסויה והסילאן. מערבבים בעדינות עד שהרוטב מכסה את הכופתאות ומעבירים לצלחת.
- זורים בצל ירוק ושומשום. מגישים חם.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן