לחם קופים שמרים שכיף לתלוש
במקור קראו למנה הזו לחם בועות, בגלל כדורי הבצק המתוקים שלו. היום קוראים לה לחם קופים, וזו מנה אמריקאית דביקה וטעימה שתחסלו בשניות
במקור קראו למנה הזו לחם בועות, בגלל כדורי הבצק המתוקים שלו. היום קוראים לה לחם קופים, וזו מנה אמריקאית דביקה וטעימה שתחסלו בשניות
- שקמה יעקבי בראון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5036.0 קק״ל 5036.0 קק״לפחמימות 709.5 גרם 709.5 גרםשומן 228.5 גרם 228.5 גרםנתרן 1673.5 מ״ג 1673.5 מ״גחלבון 48.6 גרם 48.6 גרםסיבים תזונתיים 16.1 גרם 16.1 גרםשומן רווי 188.9 גרם 188.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 228.3 מ״ג 228.3 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1042.1 מ״ג 1042.1 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות5036
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5036.0 קק״ל 5036.0 קק״לפחמימות 709.5 גרם 709.5 גרםשומן 228.5 גרם 228.5 גרםנתרן 1673.5 מ״ג 1673.5 מ״גחלבון 48.6 גרם 48.6 גרםסיבים תזונתיים 16.1 גרם 16.1 גרםשומן רווי 188.9 גרם 188.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 228.3 מ״ג 228.3 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1042.1 מ״ג 1042.1 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 5036 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק - יבשים
-
3 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
1/4 כוס סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
בצק - רטובים
-
3 כפות רסק תפוחים
-
1/4 כוס שמן קוקוס
-
3/4 כוס חלב שקדיםאו חלב סויה
-
1 כף תמצית וניל
ציפוי סוכר לכדורים
-
1 כוס סוכר חום
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1 כף קינמון טחון
-
1/2 כוס שמן קוקוסאו חמאה טבעונית מומסת
ציפוי לעוגה
-
1/3 כוס סירופ מייפל
-
1/4 כוס שמן קוקוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את המרכיבים היבשים.
- מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים 10 דקות במיקסר (להוסיף מעט קמח מידי פעם במידת הצורך אם הבצק מאוד מאוד דביק).
- עושים כדור, מניחים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ועוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים במקום חמים לשעה ורבע.
- מרכיבים את המאפה: מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות חום עליון תחתון.
- מכדררים את הבצק לכדורים קטנים לא בהכרח שווים בגודלם או מדויקים.
- בקערה מערבבים סוכרים וקינמון, טובלים כל כדור בשמן קוקוס ואז בציפוי הסוכר, ומניחים בערמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה מותאם לתבנית אינגליש קייק, מכסים ומתפיחים 30 דקות.
- רגע לפני הכניסה לתנור, מושחים בעוד 1-2 כפות של שמן קוקוס / חמאה.
- אופים בתנור 25-30 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי עד לקבלת משחה אחידה.
- ברגע שהתבנית יצאה מהתנור למשוח בנדיבות מהציפוי.
- לקרר מעט, לתלוש ולזלול.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את המרכיבים היבשים.
- מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים 10 דקות במיקסר (להוסיף מעט קמח מידי פעם במידת הצורך אם הבצק מאוד מאוד דביק).
- עושים כדור, מניחים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ועוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים במקום חמים לשעה ורבע.
- מרכיבים את המאפה: מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות חום עליון תחתון.
- מכדררים את הבצק לכדורים קטנים לא בהכרח שווים בגודלם או מדויקים.
- בקערה מערבבים סוכרים וקינמון, טובלים כל כדור בשמן קוקוס ואז בציפוי הסוכר, ומניחים בערמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה מותאם לתבנית אינגליש קייק, מכסים ומתפיחים 30 דקות.
- רגע לפני הכניסה לתנור, מושחים בעוד 1-2 כפות של שמן קוקוס / חמאה.
- אופים בתנור 25-30 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי עד לקבלת משחה אחידה.
- ברגע שהתבנית יצאה מהתנור למשוח בנדיבות מהציפוי.
- לקרר מעט, לתלוש ולזלול.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה משתמשים מקום רסק תפוחים?
הי פני. אפשר להשתמש בשלוש כפות נוספות של חלב