עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו
עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו זו עוגת פרווה מושחתת במיוחד שמורכבת משתי שכבות בצק פריך נפלא וביניהן מלית שוקולד עשירה וקטיפתית
עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו זו עוגת פרווה מושחתת במיוחד שמורכבת משתי שכבות בצק פריך נפלא וביניהן מלית שוקולד עשירה וקטיפתית
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5580.9 קק״ל 5580.9 קק״לפחמימות 875.7 גרם 875.7 גרםשומן 122.0 גרם 122.0 גרםנתרן 3255.6 מ״ג 3255.6 מ״גחלבון 89.1 גרם 89.1 גרםסיבים תזונתיים 31.3 גרם 31.3 גרםשומן רווי 50.2 גרם 50.2 גרםכולסטרול 1447.1 מ״ג 1447.1 מ״גסידן 443.8 מ״ג 443.8 מ״גברזל 26.5 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 2306.7 מ״ג 2306.7 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות5581
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5580.9 קק״ל 5580.9 קק״לפחמימות 875.7 גרם 875.7 גרםשומן 122.0 גרם 122.0 גרםנתרן 3255.6 מ״ג 3255.6 מ״גחלבון 89.1 גרם 89.1 גרםסיבים תזונתיים 31.3 גרם 31.3 גרםשומן רווי 50.2 גרם 50.2 גרםכולסטרול 1447.1 מ״ג 1447.1 מ״גסידן 443.8 מ״ג 443.8 מ״גברזל 26.5 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 2306.7 מ״ג 2306.7 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
העוגה המנצחת מתחרות המתכונים בתוכנית “המדריך לאפייה”.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 5581 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
מלית
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים ורום. מערבבים פנימה אגוזים קצוצים. במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים ורום. מערבבים פנימה אגוזים קצוצים. במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה הכוונה ב”מי סודה”? סודה לשתייה? סודה?
כן. סודה (זו שבבקבוק עם הבועות הקטנות ((: