איך אומרים חורף בויאטנם? מרק פו
מרק פו ויאטנמי הוא הגרסה הויאטנמית למרק העוף היהודי: ציר עז טעמים, שפע ירקות ועשבי תיבול, אטריות דקות ורצועות בשר עסיסיות. והכי כיף? מכינים ממש בקלות
מרק פו ויאטנמי הוא הגרסה הויאטנמית למרק העוף היהודי: ציר עז טעמים, שפע ירקות ועשבי תיבול, אטריות דקות ורצועות בשר עסיסיות. והכי כיף? מכינים ממש בקלות
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2548.8 קק״ל 10195.3 קק״לפחמימות 57.2 גרם 228.9 גרםסוכר 11.1 גרם 44.3 גרםשומן 258.1 גרם 1032.4 גרםנתרן 1965.7 מ״ג 7862.9 מ״גחלבון 18.8 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.1 גרםשומן רווי 20.5 גרם 81.9 גרםכולסטרול 33.8 מ״ג 135.0 מ״גסידן 76.2 מ״ג 304.6 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 753.8 מ״ג 3015.3 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 25.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות2549
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2548.8 קק״ל 10195.3 קק״לפחמימות 57.2 גרם 228.9 גרםסוכר 11.1 גרם 44.3 גרםשומן 258.1 גרם 1032.4 גרםנתרן 1965.7 מ״ג 7862.9 מ״גחלבון 18.8 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.1 גרםשומן רווי 20.5 גרם 81.9 גרםכולסטרול 33.8 מ״ג 135.0 מ״גסידן 76.2 מ״ג 304.6 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 753.8 מ״ג 3015.3 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 25.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 2549 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק פו
-
2 בצלים בינוניים
-
2 ליטר ציר בקרלהכנת הציר ניתן להשתמש ב-6 כפות גדושות של ציר עוף קנור או ציר בקר קנור מעורבבות בשני ליטרים של מים חמים
-
10 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 כוכב אניס בינוני
-
1 מקל קינמון בינוני
-
5 כפות רוטב דגים
-
3 כפות סוכר לבן
הגשה
-
400 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון עמוק של האטריות
-
300 גרם פילה בקרפרוס דק
-
4 בצלי שאלוט קטניםפרוסים דק
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
1 חופן נענע
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן בזיליקום
-
1 ליים בינוניחתוך לרבעים
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים לרבעים ואת הג’ינג’ר לפרוסות גסות. בסיר גדול שמים את כל מרכיבי הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים מהציר את כל החתיכות והתבלינים לקבלת ציר נקי.
- בסיר נפרד מביאים לרתיחה מים ומבשלים בהם את אטריות האורז על פי ההוראות. שומרים חופן מהאטריות בצד ולא מבשלים אותן.
- בסיר נוסף מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהוא חם מניחים בו בזהירות את חופן האטריות שהשארנו בצד. הן יתנפחו ויצופו בשניות. מוציאים אותן מיד מהשמן ומניחים בצד.
- פורסים את פילה הבקר לפרוסות דקות ככל האפשר. קוצצים את הצ’ילי ואת השאלוט.
- מרכיבים את המנה: בקעריות אישיות מניחים לפי הסדר: חופן איטריות מבושלות, מעליהן 4-5 פרוסות בשר, מעליהן שאלוט, צ’ילי, נענע, כוסברה ובזיליקום.
- מוזגים לכל קערה מהציר עד לכיסוי.
- מגישים כל קערה עם כמה אטריות מטוגנות ורבע ליים.
עשינו לכם חשק למרק? קבלו עוד מתכונים למרק
מתכון מרק תירס סיני של ישראל אהרוני
מתכון מושלם מרק עוף של נטע לויה
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים לרבעים ואת הג’ינג’ר לפרוסות גסות. בסיר גדול שמים את כל מרכיבי הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים מהציר את כל החתיכות והתבלינים לקבלת ציר נקי.
- בסיר נפרד מביאים לרתיחה מים ומבשלים בהם את אטריות האורז על פי ההוראות. שומרים חופן מהאטריות בצד ולא מבשלים אותן.
- בסיר נוסף מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהוא חם מניחים בו בזהירות את חופן האטריות שהשארנו בצד. הן יתנפחו ויצופו בשניות. מוציאים אותן מיד מהשמן ומניחים בצד.
- פורסים את פילה הבקר לפרוסות דקות ככל האפשר. קוצצים את הצ’ילי ואת השאלוט.
- מרכיבים את המנה: בקעריות אישיות מניחים לפי הסדר: חופן איטריות מבושלות, מעליהן 4-5 פרוסות בשר, מעליהן שאלוט, צ’ילי, נענע, כוסברה ובזיליקום.
- מוזגים לכל קערה מהציר עד לכיסוי.
- מגישים כל קערה עם כמה אטריות מטוגנות ורבע ליים.
עשינו לכם חשק למרק? קבלו עוד מתכונים למרק
מתכון מרק תירס סיני של ישראל אהרוני
מתכון מושלם מרק עוף של נטע לויה
הערות
- להכנת הציר יש להשתמש ב-6 כפות גדושות של ציר עוף או בקר מעורבבים בשני ליטרים של מים חמים
הערות
- להכנת הציר יש להשתמש ב-6 כפות גדושות של ציר עוף או בקר מעורבבים בשני ליטרים של מים חמים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
אם הכנתי ציר ואחרי לילה במקרר הוא נראה יותר כמו רגל קרושה? זה היה עם עצמות מח, עצמות עגל ועצמות רגל
הגיוני ביותר, אין עם זה בעיה.
לא צריך מלח?
ציר הבקר מספיק ממולח, כמו גם רוטב הדגים. אפשר לטעום בסיום ההכנה ולהוסיף לפי הטעם
יאמי