מרק תירס סיני של ישראל אהרוני

אהרוני מכין מרק תירס סיני ממש כמו במסעדות, עם תוספת של חזה עוף ונטיפי ביצים. מתכון נוסטלגי עם טעם של ילדות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את פלפל הצ’ילי. קולפים את הג’ינג’ר ומגררים על מיקרופליין.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים קלות את הפלפל צ’ילי והג’ינג’ר.
  3. מוסיפים את הציר לסיר ומערבבים.
  4. מוסיפים את גרגירי התירס.
  5. מוסיפים את הסויה והסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ-10 דקות.
  6. חותכים את העוף לרצועות דקות, מוסיפים לסיר ומבשלים דקה.
  7. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים את הקורנפלור לאט לסיר תוך כדי בחישה עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה.
  8. טורפים את הביצים בקערית קטנה ומוסיפים לסיר בזרם דק תוך טריפה במזלג. מכבים את האש.
  9. קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים מעל, מוסיפים כמה טיפות של שמן שומשום ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את התירס הקפוא ב-2 קופסאות גרגירי תירס שימורים
  • אפשר לרסק חלק מהמרק בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם סמיך יותר
  • אם אין ציר עוף, אפשר לערבב 2 כפות אבקת מרק עוף במים רותחים
  • אם מכינים את המרק לילדים, אפשר לוותר על פלפל הצ'ילי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 553.2 קק״ל 2212.8 קק״ל
פחמימות 54.4 גרם 217.7 גרם
שומן 19.6 גרם 78.2 גרם
נתרן 1605.7 מ״ג 6422.9 מ״ג
חלבון 40.6 גרם 162.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרם
שומן רווי 3.5 גרם 14.0 גרם
כולסטרול 192.9 מ״ג 771.6 מ״ג
סידן 60.2 מ״ג 240.8 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״ג
אשלגן 1022.7 מ״ג 4090.9 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 10.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody