קרין גורן אופה לכם חלות מתוקות לשבת
חלה מתוקה לשבת - חלה תפוחה וזהובה, מרשימה וחגיגית, עשויה מ-5 רצועות. אפשר לקשט בשומשום או פרג, או בכלל להגזים ולהכין חלת 2 קומות
חלה מתוקה לשבת - חלה תפוחה וזהובה, מרשימה וחגיגית, עשויה מ-5 רצועות. אפשר לקשט בשומשום או פרג, או בכלל להגזים ולהכין חלת 2 קומות
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2714.0 קק״ל 5427.9 קק״לפחמימות 451.1 גרם 902.1 גרםשומן 70.6 גרם 141.1 גרםנתרן 4168.5 מ״ג 8336.9 מ״גחלבון 67.2 גרם 134.3 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 6.7 גרם 13.3 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״גסידן 132.6 מ״ג 265.2 מ״גברזל 7.3 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 668.8 מ״ג 1337.6 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות2714
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2714.0 קק״ל 5427.9 קק״לפחמימות 451.1 גרם 902.1 גרםשומן 70.6 גרם 141.1 גרםנתרן 4168.5 מ״ג 8336.9 מ״גחלבון 67.2 גרם 134.3 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 6.7 גרם 13.3 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״גסידן 132.6 מ״ג 265.2 מ״גברזל 7.3 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 668.8 מ״ג 1337.6 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
לתוספת של רושם ונוכחות על השולחן אני מכינה חלת קומתיים – קולעים מהבצק 2 חלות, אחת קטנה (בערך 1/3 או 1/4 מכמות הבצק) ואחת גדולה, ומניחים את החלה הקטנה מעל הגדולה לפני ההתפחה. ואפשר גם להכין חלה מ-5 רצועות (הסבר בהמשך).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 2714 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
- לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.
אופן הכנה
- שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
- לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.
הערות
- הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
- אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.
הערות
- הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
- אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
אפשר לעשות מזה לחמניות?
היי רחל, כן ניתן לעשות צורת לחמניות
רוצה לנסות אבל אין לי מיקסר אפשר ללוש ביד???
הי נאווה. אפשר בהחלט