סושי פירות
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.9 קק״ל 345.9 קק״לפחמימות 54.0 גרם 54.0 גרםשומן 14.3 גרם 14.3 גרםנתרן 797.1 מ״ג 797.1 מ״גחלבון 1.4 גרם 1.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 12.7 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.7 מ״ג 10.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 166.2 מ״ג 166.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות346
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.9 קק״ל 345.9 קק״לפחמימות 54.0 גרם 54.0 גרםשומן 14.3 גרם 14.3 גרםנתרן 797.1 מ״ג 797.1 מ״גחלבון 1.4 גרם 1.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 12.7 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.7 מ״ג 10.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 166.2 מ״ג 166.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.4 מ״גסגור
מאכלים מתוקים על בסיס אורז, משום מה, לא נקלטו באמת בסביבה הקולנירית שלנו. אם עצם הרעיון נשמע לכם מוזר, כדאי לדעת שבמקרה הזה אנחנו דווקא יוצאי הדופן. אורז מתוק מופיע בלא מעט מטבחים, מ”הסטיקי רייס” התאילנדי השחור, המקושט בפירות (רק הטיילים הנועזים ביותר ינסו אותו עם תוספת פרי הדוראין המרתיע), ועד ה”ארוס קון לצ’ה”, פודינג האורז בחלב הספרדי, שנתן את שמו לשיר ילדים מפורסם. לגרמנים יש את ה-Milchreis, לפרסים את “השיר ברנג'” והרשימה עוד ארוכה…
סושי הפירות או Fruit Sushi הוא מעין גרסה מודרנית למאכלי פודינג האורז. להבנה הבסיסית שאורז יכול לתפקד גם כחומר גלם מתוק, מצטרפות כאן שיטות העיצוב של סושי הדגים והירקות המוכר. באנגלית אפילו הספיקו להמציא לו שם חיבה הולם, Frushi. לאורז המתוק עצמו יש המון מתכונים אפשריים, שבהם סוגי ויחסי הנוזלים משתנים (מים מוחלפים בחלב, שמוחלף בחלב קוקוס… וכן הלאה). המשותף לכולם, הוא תוספת סוכר בסיום תהליך הבישול (ולא יחד עם הנוזלים), כדי למנוע קרמול ויצירה של גושים לא אחידים. המתכון הבא מבוסס על מתכון של מאט מילר מאתר Myrecepies.com, שבו מעט חלב קוקוס- אבל אם יש לכם מתכון ביתי שאתם אוהבים לפודינג אורז, אין בעיה להסב גם אותו למטרה. הרפתקנים יכולים להוסיף מגע של תיבול – תמצית וניל או שקדים או מעט קינמון (תלוי מה הייתם אוהבים בדייסת האורז שלכם…).
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 346 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז קוקוס דביק ומתוק
-
1 כוס אורז עגול
-
1 1/4 כוסות מים רותחים
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס חלב קוקוס
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
עיצוב במראה מאקי
אופן הכנה
- מכינים אורז מתוק: בסיר מביאים לרתיחה אורז ומים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים תוך בחישה מדי פעם (למניעת הדבקות לתחתית) כ-10-15 דקות, עד שרוב המים נספגים באורז והוא מתרכך. מכבים את האש בוחשים ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות.
- מוסיפים לאורז סוכר. מערבבים יחד את חלב הקוקוס, המלח והווניל ומוסיפים גם אותם לאורז. מערבבים היטב. מכסים ומניחים להצטנן.
- לעיצוב במראה ניגירי: מעצבים בידיים באופן חופשי גושים אחידים בגודלם (פחות או יותר) בצורת אצבע או כדור.
- מניחים פרוסה של פרי על כל מנת אורז.
- במקום פרוסת פרי, אפשר לקשט גם בפירות יער קטנים או גרעיני רימון (אם צריך, אפשר להיעזר בטיפה ריבה להדבקה).
- לעיצוב דמוי מאקי: יוצרים מלבן דמוי אצה על נייר אפייה. אם משתמשים בלדר: חותכים לגודל הרצוי.
- אם משתמשים בתמרים מגולענים בוואקום: משטחים תמרים בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך, לעלה דק. מעבירים למקרר לחצי שעה בערך, להתייצבות. מקלפים בזהירות את אחד הניירות מפזרים מעט קוקוס (לקישוט ו”קימוח”) ומחזירים את הנייר. מניחים כשהצד המקושט בקוקוס כלפי מטה ומקלפים את הנייר העליון.
- מניחים אורז ותוספות: משטחים אורז בשכבה דקה על גבי שכבת הלדר או התמרים. מסדרים בחלקו התחתון של המלבן שורה של תוספות למילוי, מסוג אחד או יותר.
- מגלגלים, פורסים ומגישים: מגלגלים לגלילה מהודקת (אם יש מחצלת לסושי, אפשר להשתמש בה. אם לא- נעזרים בנייר האפייה לגלגול, ומקלפים בהדרגה ככל שמתקדמים).
- פורסים בעזרת סכין חדה מאוד.
- מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה, בשכיבה או עמידה. מגישים מיד או שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים אורז מתוק: בסיר מביאים לרתיחה אורז ומים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים תוך בחישה מדי פעם (למניעת הדבקות לתחתית) כ-10-15 דקות, עד שרוב המים נספגים באורז והוא מתרכך. מכבים את האש בוחשים ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות.
- מוסיפים לאורז סוכר. מערבבים יחד את חלב הקוקוס, המלח והווניל ומוסיפים גם אותם לאורז. מערבבים היטב. מכסים ומניחים להצטנן.
- לעיצוב במראה ניגירי: מעצבים בידיים באופן חופשי גושים אחידים בגודלם (פחות או יותר) בצורת אצבע או כדור.
- מניחים פרוסה של פרי על כל מנת אורז.
- במקום פרוסת פרי, אפשר לקשט גם בפירות יער קטנים או גרעיני רימון (אם צריך, אפשר להיעזר בטיפה ריבה להדבקה).
- לעיצוב דמוי מאקי: יוצרים מלבן דמוי אצה על נייר אפייה. אם משתמשים בלדר: חותכים לגודל הרצוי.
- אם משתמשים בתמרים מגולענים בוואקום: משטחים תמרים בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך, לעלה דק. מעבירים למקרר לחצי שעה בערך, להתייצבות. מקלפים בזהירות את אחד הניירות מפזרים מעט קוקוס (לקישוט ו”קימוח”) ומחזירים את הנייר. מניחים כשהצד המקושט בקוקוס כלפי מטה ומקלפים את הנייר העליון.
- מניחים אורז ותוספות: משטחים אורז בשכבה דקה על גבי שכבת הלדר או התמרים. מסדרים בחלקו התחתון של המלבן שורה של תוספות למילוי, מסוג אחד או יותר.
- מגלגלים, פורסים ומגישים: מגלגלים לגלילה מהודקת (אם יש מחצלת לסושי, אפשר להשתמש בה. אם לא- נעזרים בנייר האפייה לגלגול, ומקלפים בהדרגה ככל שמתקדמים).
- פורסים בעזרת סכין חדה מאוד.
- מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה, בשכיבה או עמידה. מגישים מיד או שומרים במקרר.
הערות
- אפשר להשתמש בכל פירות שאוהבים, עדיף כאלה שלא משחירים.
- אפשר להחליף את התמרים בוואקום ברצועות לדר מוכנות.
הערות
- אפשר להשתמש בכל פירות שאוהבים, עדיף כאלה שלא משחירים.
- אפשר להחליף את התמרים בוואקום ברצועות לדר מוכנות.