פניני הקיסר – פירורי סולת מטוגנים עם דובדבנים ושמנת חמוצה
ישראל אהרוני עושה כבוד למטבח ההונגרי ומכין קינוח מזרח אירופי - פניני הקיסר, פירורי סולת מטוגנים עם דובדבנים ושמנת חמוצה. מנה נפלאה לסיום ארוחה
ישראל אהרוני עושה כבוד למטבח ההונגרי ומכין קינוח מזרח אירופי - פניני הקיסר, פירורי סולת מטוגנים עם דובדבנים ושמנת חמוצה. מנה נפלאה לסיום ארוחה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 787.0 קק״ל 3148.2 קק״לפחמימות 118.6 גרם 474.2 גרםשומן 27.0 גרם 107.9 גרםנתרן 248.8 מ״ג 995.0 מ״גחלבון 18.2 גרם 72.9 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 15.7 גרם 62.8 גרםכולסטרול 195.0 מ״ג 779.9 מ״גסידן 132.6 מ״ג 530.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 365.1 מ״ג 1460.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות787
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 787.0 קק״ל 3148.2 קק״לפחמימות 118.6 גרם 474.2 גרםשומן 27.0 גרם 107.9 גרםנתרן 248.8 מ״ג 995.0 מ״גחלבון 18.2 גרם 72.9 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 15.7 גרם 62.8 גרםכולסטרול 195.0 מ״ג 779.9 מ״גסידן 132.6 מ״ג 530.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 365.1 מ״ג 1460.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 787 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פירורי סולת
-
1 1/2 כוסות סולת
-
1 1/2 כוסות חלב 3%
-
3 חלמונים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף קליפת לימון
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 חלבונים L
סירופ
-
30 גרם חמאה
-
1/4 כוס מים
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1 כוס דובדבנים טרייםמגולענים
טיגון
-
30 גרם חמאה
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
אופן הכנה
- בקערה טורפים בעזרת מטרפה את החלב והסולת לתערובת אחידה.
- בקערה נוספת טורפים יחד חלמונים, סוכר, גרידת לימון, מלח ווניל לתערובת תפוחה.
- בקערת מיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה.
- מוסיפים את תערובת הסולת והחלב לקערת תערובת החלמונים וטורפים יחד.
- מקפלים לתערובת הסולת את החלבונים בעזרת לקקן בתנועות עדינות.
- מכינים סירופ: במחבת קטנה ממיסים 30 גרם חמאה. מוסיפים את הסוכר והמים ומבשלים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים דובדבנים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך מעט, כ-5 דקות.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים 30 גרם חמאה.
- יוצקים למחבת את תערובת הסולת ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת פירורים גדולים. מטגנים עד שהפירורים זהובים ומסירים מהאש.
- מעבירים את הפירורים לצלחות הגשה, יוצקים מעל את סירופ הדובדבנים ומגישים עם מעט שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- בקערה טורפים בעזרת מטרפה את החלב והסולת לתערובת אחידה.
- בקערה נוספת טורפים יחד חלמונים, סוכר, גרידת לימון, מלח ווניל לתערובת תפוחה.
- בקערת מיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה.
- מוסיפים את תערובת הסולת והחלב לקערת תערובת החלמונים וטורפים יחד.
- מקפלים לתערובת הסולת את החלבונים בעזרת לקקן בתנועות עדינות.
- מכינים סירופ: במחבת קטנה ממיסים 30 גרם חמאה. מוסיפים את הסוכר והמים ומבשלים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים דובדבנים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך מעט, כ-5 דקות.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים 30 גרם חמאה.
- יוצקים למחבת את תערובת הסולת ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת פירורים גדולים. מטגנים עד שהפירורים זהובים ומסירים מהאש.
- מעבירים את הפירורים לצלחות הגשה, יוצקים מעל את סירופ הדובדבנים ומגישים עם מעט שמנת חמוצה.
הערות
- אם אין דובדבנים טריים, אפשר להשתמש בדובדבנים משומרים או קפואים
הערות
- אם אין דובדבנים טריים, אפשר להשתמש בדובדבנים משומרים או קפואים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
ממש כמו בבית הוריי ♥️♥️