גם בריא וגם טעים – תמרה אהרוני עם מתכון של עוגת גזר ללא גלוטן
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2381.5 קק״ל 2381.5 קק״לפחמימות 234.5 גרם 234.5 גרםשומן 136.4 גרם 136.4 גרםנתרן 895.6 מ״ג 895.6 מ״גחלבון 54.2 גרם 54.2 גרםסיבים תזונתיים 27.8 גרם 27.8 גרםשומן רווי 20.9 גרם 20.9 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 526.3 מ״ג 526.3 מ״גברזל 17.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 1982.3 מ״ג 1982.3 מ״גאבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות2382
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2381.5 קק״ל 2381.5 קק״לפחמימות 234.5 גרם 234.5 גרםשומן 136.4 גרם 136.4 גרםנתרן 895.6 מ״ג 895.6 מ״גחלבון 54.2 גרם 54.2 גרםסיבים תזונתיים 27.8 גרם 27.8 גרםשומן רווי 20.9 גרם 20.9 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 526.3 מ״ג 526.3 מ״גברזל 17.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 1982.3 מ״ג 1982.3 מ״גאבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״גסגור
איך נוצרה העוגת גזר החלומית הזו?
כשיולי הפסיק לינוק והתחיל לאכול אוכל חיפשתי כל הזמן מתכונים להכין לו. מצד אחד רציתי אוכל בריא ומזין, ומצד שני רציתי לגוון לו (כי די כבר עם מרקים טחונים), והכי חשוב שיהיה לו טעים.
ניסיתי לעשות לו מאפינס גזר, בריאים כאלה.. בלי קמח, בלי סוכר… באחד הניסיונות שלי הכמות של הבלילה הייתה גדולה אז אחרי שהכנתי לו תבנית של מיני מאפינס, לקחתי את מה שנשאר מהבלילה והוספתי סוכר, צימוקים ופקאן ואפיתי.
יצאה עוגת גזר פשוט מושלמת! טעימה, רכה וקלילה (והיא אפילו ללא גלוטן)
לעוד מלא מתכונים שווים אל תשכחו להציץ גם באינסטגרם שלי או בעמוד שלי ממש כאן
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 2382 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 גזרים בינוניים
-
3 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר חום
-
3/4 כוס טחינה גולמית
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כף קליפת תפוז
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
-
2 כפות גדושות קורנפלור
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
- אופים כ-50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
- אופים כ-50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
הערות
- אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך
- אפשר להחליף את הסוכר במייפל או סילאן
הערות
- אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך
- אפשר להחליף את הסוכר במייפל או סילאן
הכנתם את המתכון?
תגובות (26)
יצא סוף הדרך, תודה רבההה
תודה רבה מיכל!
תודה רבה על המתכון הנהדר. האם לאחסן במקרר?
היי אריאל, ניתן לאחסן במקרר
עוגה מעולה. האם ניתן להשתמש בבלילה זו להכנת עוגת תפוחים? במידה שכן, קוביות תפוחים או רסק? תודה רבה.
היי אריאל, ניתן להשתמש בבלילה זו לעוגת תפוחים, מומלץ עם קוביות או פרוסות תפוחים.