קבלו מתנה מקרין גורן: חלה עגולה!
חלה עגולה במתנה זו חלה קלועה מסביב לקערית חרס שמתאימה לאפייה. החלה תופחת סביבה, ואחרי האפייה ממלאים את הקערית בדבש או ריבה תוצרת בית
חלה עגולה במתנה זו חלה קלועה מסביב לקערית חרס שמתאימה לאפייה. החלה תופחת סביבה, ואחרי האפייה ממלאים את הקערית בדבש או ריבה תוצרת בית
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6329.4 קק״ל 6329.4 קק״לפחמימות 960.7 גרם 960.7 גרםשומן 225.7 גרם 225.7 גרםנתרן 3297.2 מ״ג 3297.2 מ״גחלבון 116.1 גרם 116.1 גרםסיבים תזונתיים 27.0 גרם 27.0 גרםשומן רווי 16.1 גרם 16.1 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 196.6 מ״ג 196.6 מ״גברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 1162.2 מ״ג 1162.2 מ״גאבץ 10.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות6329
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6329.4 קק״ל 6329.4 קק״לפחמימות 960.7 גרם 960.7 גרםשומן 225.7 גרם 225.7 גרםנתרן 3297.2 מ״ג 3297.2 מ״גחלבון 116.1 גרם 116.1 גרםסיבים תזונתיים 27.0 גרם 27.0 גרםשומן רווי 16.1 גרם 16.1 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 196.6 מ״ג 196.6 מ״גברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 1162.2 מ״ג 1162.2 מ״גאבץ 10.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
החלה שאני מכינה קלועה מסביב לקערית חרס שמתאימה לאפייה. היא תופחת סביבה בצורה מקסימה, ואחרי האפייה אני ממלאה את הקערית בריבה תוצרת בית. את הרעיון קיבלתי מאילנית הרמתי, שהביאה לי במתנה חלה כזו לראש השנה (עם קערית מלאה דבש). המתכון פשוט פשוט, מזכיר את החלות השחומות שהאחיין שלי אדם מכין בגן. הוא פרווה ואפילו אין בו ביצים (חוץ מבזיגוג).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 6329 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
זיגוג וקישוט (לפני האפייה)
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים את יתר החומרים ולשים במיקסר עם וו לישה בערך 5 דקות, לבצק גמיש וחלק. מרססים בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
- קולעים חלת בורג ומתפיחים סביב לקערית: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה. מלפפים את הרצועות זו בזו, בצורה של בורג. סוגרים את הקצוות לעיגול. מעבירים את החלה לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (חשוב שהתבנית תהיה גדולה מספיק, כי הבצק תופח מאוד). מניחים במרכז החלה קערית שמתאימה לתנור. מתפיחים להכפלת הנפח.
- מזגגים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים בזיגוג ביצה ומפזרים שקדים פרוסים ופרג לקישוט.
- אופים (יחד עם הקערית) כ-30 דקות להשחמה. מצננים.
- מגישים: ממלאים את הקערית בריבה טובה או דבש, עוטפים בצלופן ונותנים במתנה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים את יתר החומרים ולשים במיקסר עם וו לישה בערך 5 דקות, לבצק גמיש וחלק. מרססים בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
- קולעים חלת בורג ומתפיחים סביב לקערית: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה. מלפפים את הרצועות זו בזו, בצורה של בורג. סוגרים את הקצוות לעיגול. מעבירים את החלה לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (חשוב שהתבנית תהיה גדולה מספיק, כי הבצק תופח מאוד). מניחים במרכז החלה קערית שמתאימה לתנור. מתפיחים להכפלת הנפח.
- מזגגים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים בזיגוג ביצה ומפזרים שקדים פרוסים ופרג לקישוט.
- אופים (יחד עם הקערית) כ-30 דקות להשחמה. מצננים.
- מגישים: ממלאים את הקערית בריבה טובה או דבש, עוטפים בצלופן ונותנים במתנה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
השמרית ?לא רשמתם
המרכיב השני במצרכים הוא שמרים 🙂