-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 718.3 קק״ל 4309.7 קק״לפחמימות 70.1 גרם 420.9 גרםשומן 41.6 גרם 249.3 גרםנתרן 318.0 מ״ג 1908.2 מ״גחלבון 17.7 גרם 106.4 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.1 גרםשומן רווי 23.2 גרם 139.2 גרםכולסטרול 241.8 מ״ג 1450.6 מ״גסידן 144.7 מ״ג 868.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 281.9 מ״ג 1691.3 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות718
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 718.3 קק״ל 4309.7 קק״לפחמימות 70.1 גרם 420.9 גרםשומן 41.6 גרם 249.3 גרםנתרן 318.0 מ״ג 1908.2 מ״גחלבון 17.7 גרם 106.4 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.1 גרםשומן רווי 23.2 גרם 139.2 גרםכולסטרול 241.8 מ״ג 1450.6 מ״גסידן 144.7 מ״ג 868.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 281.9 מ״ג 1691.3 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 718 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב טופי קפה
-
140 גרם סוכר חום
-
2 כפיות סירופ תירס
-
50 גרם חמאה
-
300 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 מנה אספרסו
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר, סירופ תירס וחמאה במחבת ומערבבים מדי פעם, עד שהכל מתמוסס.
- כשהתערובת מתחילה לבעבע מוסיפים את השמנת ותמצית אספרסו ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות, עד שהרוטב אחיד. מסירים מהלהבה.
- מכינים את הוופלים: ממסים את החמאה. מפרידים את הביצים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מעבירים לקערה אחרת.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, סודה לשתיה, סוכר ומלח. יוצרים חור במרכז התערובת ויוצקים לתוכו את החלמונים והחמאה המומסת.
- מערבלים באיטיות עם וו גיטרה. אחרי כדקה מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים את תמצית האספרסו ומערבלים עוד כמה שניות.
- מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתערובת אחידה.
- מחממים תבנית לוופל בלגי, יוצקים לתוכה בעזרת מעט מהתערובת ומכינים וופלים. אפשר לשמור על הוופלים המוכנים בתנור מחומם ל-50 מעלות עד שכל הכמות מוכנה.
- מגישים את הוופלים החמימים ומזלפים מעליהם את הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר, סירופ תירס וחמאה במחבת ומערבבים מדי פעם, עד שהכל מתמוסס.
- כשהתערובת מתחילה לבעבע מוסיפים את השמנת ותמצית אספרסו ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות, עד שהרוטב אחיד. מסירים מהלהבה.
- מכינים את הוופלים: ממסים את החמאה. מפרידים את הביצים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מעבירים לקערה אחרת.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, סודה לשתיה, סוכר ומלח. יוצרים חור במרכז התערובת ויוצקים לתוכו את החלמונים והחמאה המומסת.
- מערבלים באיטיות עם וו גיטרה. אחרי כדקה מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים את תמצית האספרסו ומערבלים עוד כמה שניות.
- מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתערובת אחידה.
- מחממים תבנית לוופל בלגי, יוצקים לתוכה בעזרת מעט מהתערובת ומכינים וופלים. אפשר לשמור על הוופלים המוכנים בתנור מחומם ל-50 מעלות עד שכל הכמות מוכנה.
- מגישים את הוופלים החמימים ומזלפים מעליהם את הרוטב.
בשיתוף עם דלונגי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה אפשר לשים במקום סירופ תירס?
ניתן להחליף בדבש.
מה אפשר לשים במקום אספרסו?
אפשר להשמיט ואפשר לשים 1 כפית קפה נמס מעורבבת במעט מים