צ׳ורוס ריבת חלב וקפה
צ׳ורוס ריבת חלב וקפה: גרסה מושחתת במיוחד לקינוח הספרדי הקלאסי המטוגן בשמן עמוק, ומוגש בליווי ציפוי סוכר וקינמון ועם רוטב ריבת חלב ואספרסו
צ׳ורוס ריבת חלב וקפה: גרסה מושחתת במיוחד לקינוח הספרדי הקלאסי המטוגן בשמן עמוק, ומוגש בליווי ציפוי סוכר וקינמון ועם רוטב ריבת חלב ואספרסו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 591.5 קק״ל 2365.9 קק״לפחמימות 73.8 גרם 295.3 גרםשומן 28.3 גרם 113.3 גרםנתרן 374.4 מ״ג 1497.7 מ״גחלבון 11.6 גרם 46.5 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.7 גרםשומן רווי 15.7 גרם 62.9 גרםכולסטרול 213.8 מ״ג 855.1 מ״גסידן 138.1 מ״ג 552.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 245.9 מ״ג 983.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל שעה
-
קלוריות592
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 591.5 קק״ל 2365.9 קק״לפחמימות 73.8 גרם 295.3 גרםשומן 28.3 גרם 113.3 גרםנתרן 374.4 מ״ג 1497.7 מ״גחלבון 11.6 גרם 46.5 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.7 גרםשומן רווי 15.7 גרם 62.9 גרםכולסטרול 213.8 מ״ג 855.1 מ״גסידן 138.1 מ״ג 552.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 245.9 מ״ג 983.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 592 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציפוי
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
רוטב
-
1/2 צנצנת ריבת חלב
-
1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 מנה אספרסו
אופן הכנה
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, חמאה, סוכר ווניל ומלח.
- כשהתערובת רותחת, מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים נמרצות עם כף עץ עד ליצירת כדור בצק.
- מחכים שהתערובת תתקרר מעט, ומוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת. מערבבים היטב עד להטמעה מלאה של הביצים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. בינתיים, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן. כשהשמן חם, מזלפים לתוכו רצועות באורך 5-8 ס”מ ומטגנים עד שהן מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את ציפוי הקינמון: מערבבים את הסוכר והקינמון ליצירת סוכר קינמון.
- מעבירים את הרצועות המטוגנות לסוכר קינמון ומגלגלים אותן בתוכו.
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את ריבת החלב והשמנת. מערבבים תוך חימום עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים את תמצית האספרסו, מערבבים ומסירים מהאש.
- מגישים את הצ’ורוס החמים עם הרוטב.
אופן הכנה
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, חמאה, סוכר ווניל ומלח.
- כשהתערובת רותחת, מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים נמרצות עם כף עץ עד ליצירת כדור בצק.
- מחכים שהתערובת תתקרר מעט, ומוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת. מערבבים היטב עד להטמעה מלאה של הביצים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. בינתיים, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן. כשהשמן חם, מזלפים לתוכו רצועות באורך 5-8 ס”מ ומטגנים עד שהן מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את ציפוי הקינמון: מערבבים את הסוכר והקינמון ליצירת סוכר קינמון.
- מעבירים את הרצועות המטוגנות לסוכר קינמון ומגלגלים אותן בתוכו.
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את ריבת החלב והשמנת. מערבבים תוך חימום עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים את תמצית האספרסו, מערבבים ומסירים מהאש.
- מגישים את הצ’ורוס החמים עם הרוטב.
בשיתוף עם דלונגי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן