יד ראשונה ממומחה – עוגת דבש, תבלינים וג׳ינג׳ר
בלי מיקסר, בלי תהליכים מורכבים, רק קערה אחת ומטרפה ידנית, ומקבלים עוגת דבש תבלינים וג׳ינג׳ר מלאה בקסם ועם המון שיק של חג. אל תוותרו על הציפוי שמוסיף לחות
בלי מיקסר, בלי תהליכים מורכבים, רק קערה אחת ומטרפה ידנית, ומקבלים עוגת דבש תבלינים וג׳ינג׳ר מלאה בקסם ועם המון שיק של חג. אל תוותרו על הציפוי שמוסיף לחות
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3538.1 קק״ל 3538.1 קק״לפחמימות 323.2 גרם 323.2 גרםשומן 78.7 גרם 78.7 גרםנתרן 3737.0 מ״ג 3737.0 מ״גחלבון 39.6 גרם 39.6 גרםסיבים תזונתיים 28.5 גרם 28.5 גרםשומן רווי 42.0 גרם 42.0 גרםכולסטרול 750.3 מ״ג 750.3 מ״גסידן 409.1 מ״ג 409.1 מ״גברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 1117.5 מ״ג 1117.5 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות3538
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3538.1 קק״ל 3538.1 קק״לפחמימות 323.2 גרם 323.2 גרםשומן 78.7 גרם 78.7 גרםנתרן 3737.0 מ״ג 3737.0 מ״גחלבון 39.6 גרם 39.6 גרםסיבים תזונתיים 28.5 גרם 28.5 גרםשומן רווי 42.0 גרם 42.0 גרםכולסטרול 750.3 מ״ג 750.3 מ״גסידן 409.1 מ״ג 409.1 מ״גברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 1117.5 מ״ג 1117.5 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 3538 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2 ביצים L
-
200 גרם דבש
-
70 גרם חמאהחמאה מומסת, ועוד קצת לשימון התבנית
-
140 גרם קמח שיפון מלא
-
25גרם או 2 1/2 כפות קמח לבן
-
25גרם או 2 1/2 כפות קמח תפוחי אדמה
-
10גרם או 2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית כוכב אניסטחון
-
1 כפית מלח דק
-
100 מ"ל חלב 3%
-
150 גרם ריבת ג’ינג’ר
רויאל אייסינג
-
400 גרם אבקת סוכר
קישוט
-
5 קליפות תפוז מסוכרות בינונייםחתוכות גס
-
5 שקדים טבעיים בינונייםקצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.
- מערבבים ביצים ודבש בקערה בינונית, מוסיפים חמאה מומסת וטורפים היטב במטרפה ידנית לקבלת מסה אחידה.
- מערבבים את החומרים היבשים בקערה נפרדת ומוסיפים למסת הביצים. מוסיפים גם חלב וריבת ג׳ינג׳ר ומערבבים במטרפה לקבלת מסה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות.
- בתום האפייה הופכים את העוגה על רשת צינון. תופחים עליה בעדינות כדי שהעוגה תשתחרר בקלות ובשלמותה מהתבנית. מצננים לטמפ׳ החדר.
- מצפים ברויאל אייסינג, מקשטים ומגישים: מערבבים אבקת סוכר עם כף-שתיים מים לקבלת משחה בסמיכות הרצויה. עובי הזיגוג ייקבע לפי הסמיכות שלו. בכל מקרה, חשוב שהזיגוג יהיה מספיק נוזלי כדי שאפשר יהיה לצקת אותו על העוגה.
- יוצקים את האייסינג על העוגה. ממתינים חצי דקה ונועצים את קליפות התפוזים המסוכרות ואת השקדים באייסינג. העוגה תישמר בטמפ׳ החדר עד 3 ימים ובמקרר עד שבוע.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.
- מערבבים ביצים ודבש בקערה בינונית, מוסיפים חמאה מומסת וטורפים היטב במטרפה ידנית לקבלת מסה אחידה.
- מערבבים את החומרים היבשים בקערה נפרדת ומוסיפים למסת הביצים. מוסיפים גם חלב וריבת ג׳ינג׳ר ומערבבים במטרפה לקבלת מסה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות.
- בתום האפייה הופכים את העוגה על רשת צינון. תופחים עליה בעדינות כדי שהעוגה תשתחרר בקלות ובשלמותה מהתבנית. מצננים לטמפ׳ החדר.
- מצפים ברויאל אייסינג, מקשטים ומגישים: מערבבים אבקת סוכר עם כף-שתיים מים לקבלת משחה בסמיכות הרצויה. עובי הזיגוג ייקבע לפי הסמיכות שלו. בכל מקרה, חשוב שהזיגוג יהיה מספיק נוזלי כדי שאפשר יהיה לצקת אותו על העוגה.
- יוצקים את האייסינג על העוגה. ממתינים חצי דקה ונועצים את קליפות התפוזים המסוכרות ואת השקדים באייסינג. העוגה תישמר בטמפ׳ החדר עד 3 ימים ובמקרר עד שבוע.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן