נטלי לוין מפנקת: מאפי שמרים אישיים עם שוקולד ובננה
נטלי לוין מכינה מאפי שמרים אישיים עם שוקולד ובננה. מאפים יפהפיים עם שילוב טעמים מיוחד, מזוגגים בסירופ סוכר מבריק שמעניק להם מתיקות ולחות
נטלי לוין מכינה מאפי שמרים אישיים עם שוקולד ובננה. מאפים יפהפיים עם שילוב טעמים מיוחד, מזוגגים בסירופ סוכר מבריק שמעניק להם מתיקות ולחות
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5944.6 קק״ל 5944.6 קק״לפחמימות 826.5 גרם 826.5 גרםשומן 287.8 גרם 287.8 גרםנתרן 1441.4 מ״ג 1441.4 מ״גחלבון 104.2 גרם 104.2 גרםסיבים תזונתיים 40.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 166.3 גרם 166.3 גרםכולסטרול 1412.7 מ״ג 1412.7 מ״גסידן 392.8 מ״ג 392.8 מ״גברזל 23.4 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 3188.5 מ״ג 3188.5 מ״גאבץ 13.2 מ״ג 13.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות5945
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5944.6 קק״ל 5944.6 קק״לפחמימות 826.5 גרם 826.5 גרםשומן 287.8 גרם 287.8 גרםנתרן 1441.4 מ״ג 1441.4 מ״גחלבון 104.2 גרם 104.2 גרםסיבים תזונתיים 40.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 166.3 גרם 166.3 גרםכולסטרול 1412.7 מ״ג 1412.7 מ״גסידן 392.8 מ״ג 392.8 מ״גברזל 23.4 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 3188.5 מ״ג 3188.5 מ״גאבץ 13.2 מ״ג 13.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 5945 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
10 גרם שמרים יבשים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
125 גרם חמאה רכה
-
2 ביצים L
-
150גרם או 3/4 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית מלח דק
מלית
-
200 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם חמאה
-
3 בננות בינוניות
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, שמנת, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים צורת כדור.
- מניחים בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מלית שוקולד ובננה: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
- מצננים את מלית השוקולד בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח (לפחות 3-4 שעות).
- חותכים את הבננות לקוביות קטנות בגודל של 1*1 ס”מ.
- הרכבת המאפים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
- על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים על מלבן הבצק מחצית מכמות מלית בשכבה אחידה ודקה.
- מפזרים מחצית מכמות קוביות הבננה בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
- חותכים ל-8 חתיכות ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת היטב.
- חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי והבננה.
- מכסים את המאפים ומתפיחים במשך 30-50 דקות במקום חמים עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
- אפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את המאפים התפוחים בביצה בעדינות ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.
- זיגוג: בסיר קטן מניחים יחד מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מניחים לתערובת לרתוח במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.
- מזגגים את המאפים המוכנים כאשר הם יוצאים מהתנור בסירופ שנוצר ומצננים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, שמנת, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים צורת כדור.
- מניחים בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מלית שוקולד ובננה: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
- מצננים את מלית השוקולד בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח (לפחות 3-4 שעות).
- חותכים את הבננות לקוביות קטנות בגודל של 1*1 ס”מ.
- הרכבת המאפים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
- על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים על מלבן הבצק מחצית מכמות מלית בשכבה אחידה ודקה.
- מפזרים מחצית מכמות קוביות הבננה בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
- חותכים ל-8 חתיכות ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת היטב.
- חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי והבננה.
- מכסים את המאפים ומתפיחים במשך 30-50 דקות במקום חמים עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
- אפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את המאפים התפוחים בביצה בעדינות ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.
- זיגוג: בסיר קטן מניחים יחד מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מניחים לתערובת לרתוח במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.
- מזגגים את המאפים המוכנים כאשר הם יוצאים מהתנור בסירופ שנוצר ומצננים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן