כמו של מאמא מרוקאית – קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף
קציצות דגים ברוטב חריף עם לימון כבוש ואריסה, שהכי מתאים לאכול עם החלה של שבת. הסוד של המנה המושלמת הזו הוא בטיגון הקציצות לפני שמבשלים אותן ברוטב.
קציצות דגים ברוטב חריף עם לימון כבוש ואריסה, שהכי מתאים לאכול עם החלה של שבת. הסוד של המנה המושלמת הזו הוא בטיגון הקציצות לפני שמבשלים אותן ברוטב.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 400.0 קק״ל 2400.0 קק״לפחמימות 16.1 גרם 96.8 גרםשומן 27.3 גרם 163.9 גרםנתרן 1300.2 מ״ג 7801.4 מ״גחלבון 22.2 גרם 133.0 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרםשומן רווי 3.9 גרם 23.5 גרםכולסטרול 85.2 מ״ג 511.2 מ״גסידן 71.5 מ״ג 428.9 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 963.7 מ״ג 5782.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות400
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 400.0 קק״ל 2400.0 קק״לפחמימות 16.1 גרם 96.8 גרםשומן 27.3 גרם 163.9 גרםנתרן 1300.2 מ״ג 7801.4 מ״גחלבון 22.2 גרם 133.0 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרםשומן רווי 3.9 גרם 23.5 גרםכולסטרול 85.2 מ״ג 511.2 מ״גסידן 71.5 מ״ג 428.9 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 963.7 מ״ג 5782.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 400 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
600 גרם דג לבןפילה לוקוס, מוסר ים, דניס
-
1 בצל קטן
-
1 ביצה M
-
1/3 כוס פירורי לחם
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון הקציצות
-
1/2 כוס שמן זית
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
2 עגבניות גדולים
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 כוסות מיםמינרליים או מסוננים
-
1קופסה או 100 גרם רסק עגבניות
-
1/3 כוס לימון כבוש
-
2 כפיות גדושות רוטב סצ’ואן
-
1 כף גדושה אריסה
-
1 כפית מלח דק
-
כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: טוחנים את הדג במעבד מזון, בפולסים (או משתמשים בדג טחון).
- קוצצים דק בצל ופטרוזיליה.
- מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית עם שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: קוצצים גס בצל ושום. חותכים עגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והעגבניות רכים.
- מוסיפים מים, רסק עגבניות, רוטב סצ’ואן, לימון כבוש, אריסה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: טוחנים את הדג במעבד מזון, בפולסים (או משתמשים בדג טחון).
- קוצצים דק בצל ופטרוזיליה.
- מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית עם שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: קוצצים גס בצל ושום. חותכים עגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והעגבניות רכים.
- מוסיפים מים, רסק עגבניות, רוטב סצ’ואן, לימון כבוש, אריסה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן