בלינצ׳ס במלית גבינות היישר מגיאורגיה
- ג'אנה חן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.7 קק״ל 1506.7 קק״לפחמימות 18.3 גרם 73.1 גרםשומן 24.5 גרם 98.1 גרםנתרן 1361.2 מ״ג 5444.7 מ״גחלבון 26.3 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.9 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.5 גרםכולסטרול 249.3 מ״ג 997.2 מ״גסידן 367.4 מ״ג 1469.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 164.4 מ״ג 657.8 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל שעה
-
קלוריות377
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.7 קק״ל 1506.7 קק״לפחמימות 18.3 גרם 73.1 גרםשומן 24.5 גרם 98.1 גרםנתרן 1361.2 מ״ג 5444.7 מ״גחלבון 26.3 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.9 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.5 גרםכולסטרול 249.3 מ״ג 997.2 מ״גסידן 367.4 מ״ג 1469.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 164.4 מ״ג 657.8 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
בכל רחבי אירופה הבלינצ’ס הוא מאכל אהוב במיוחד! יש בלינצ’ס הונגרי, גרמני, רוסי ועוד. הבלינצ’ס הגיאורגי הוא מקור גאווה שלנו, ייחודו בדקיקות הבצק וגם בעובדה שהמתכון הוא על בסיס מים, מה שמאפשר למלא אותו בכל מילוי האהוב עלינו.
בגיאורגיה לבלינצ’ס תפקיד חשוב והוא לפאר את שולחן הארוחה. בדרך כלל ממלאים את הבלינצ’ס עם בשר טחון או עם גבינה. הפעם בחרתי במילוי גבינה, ניתן כמובן לבחור בכל גבינה קשה האהובה עליכם, אך אני באופן אישי ממליצה על הגבינות הגיאורגיות ?
את הבלינצ’ס אני ממליצה להכין בכמות גדולה, בעיקר כי אפשר להקפיא אותו אחרי שממלאים אותו ולפני הטיגון. אפשר גם להקפיא אחרי הטיגון, מה שהופך את המתכון לארוחה קלילה וכיפית מתי שרק מתחשק.
צילום: נמרוד גנישר
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 377 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלינצ׳ס
מלית גבינות
-
150 גרם גבינת מוצרלהאו גבינת סולוגוני
-
150 גרם גבינת פטה 5%או גבינה גאורגית מלוחה
-
150 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”או טבורוק מלוח רוסי
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים בלינצ׳ס: מערבבים אבקת אפיה עם קמח.
- טורפים היטב בעזרת מטרפה את הביצים, מוסיפים לסירוגין את שאר הנוזלים והקמח, כל הזמן טורפים בעזרת מטרפה, התערובת צריכה להיות נוזלית, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד ¼ כוס מים.
- מחממים מחבת רחבה על גבי להבה בינונית, משמנים קלות בעזרת מברשת טבולה בשמן (המחבת צריכה להיות יחסית יבשה, השמן נועד רק להברשה קלה)
- מוזגים מצקת אחת מהבלילה על המחבת, מטגנים כשתי דקות עד שנוצרות בועות למעלה, מעבירים לצלחת (לא מטגנים מהצד השני).
- ממשיכים באותו האופן עם יתר הבלילה.
- מלית גבינה: מערבבים את כל הגבינות והביצה.
- מניחים מלית גבינה בקצה הבלינצ’ס על הצד האפוי חשוב מאד.
- מגלגלים כמו בתמונה.
- במחבת רחבה מחממים 1 כוס שמן.
- מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה, בערך 2-3 דקות.
- את הבלינצ’ס ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר ולחמם בתנור לפני הגשה, ניתן להקפיא לשבועיים.
- מגישים עם שמנת חמוצה כשהבלינצ’ס חם והגבינה נשפכת מהבלינצ’ס.
אופן הכנה
- מכינים בלינצ׳ס: מערבבים אבקת אפיה עם קמח.
- טורפים היטב בעזרת מטרפה את הביצים, מוסיפים לסירוגין את שאר הנוזלים והקמח, כל הזמן טורפים בעזרת מטרפה, התערובת צריכה להיות נוזלית, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד ¼ כוס מים.
- מחממים מחבת רחבה על גבי להבה בינונית, משמנים קלות בעזרת מברשת טבולה בשמן (המחבת צריכה להיות יחסית יבשה, השמן נועד רק להברשה קלה)
- מוזגים מצקת אחת מהבלילה על המחבת, מטגנים כשתי דקות עד שנוצרות בועות למעלה, מעבירים לצלחת (לא מטגנים מהצד השני).
- ממשיכים באותו האופן עם יתר הבלילה.
- מלית גבינה: מערבבים את כל הגבינות והביצה.
- מניחים מלית גבינה בקצה הבלינצ’ס על הצד האפוי חשוב מאד.
- מגלגלים כמו בתמונה.
- במחבת רחבה מחממים 1 כוס שמן.
- מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה, בערך 2-3 דקות.
- את הבלינצ’ס ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר ולחמם בתנור לפני הגשה, ניתן להקפיא לשבועיים.
- מגישים עם שמנת חמוצה כשהבלינצ’ס חם והגבינה נשפכת מהבלינצ’ס.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
חשבתי שיהיה מסובך אבל ממש לא! הטעם מושלם
שלוםמה המטרה של הוודקה ומה אפשר במקום , אין לי , תודה רבה
מטרת הוודקה (או משקה אלכוהולי בריכוז גבוה) הוא לגרום לבצק להיות יותר אוורירי מבפנים ופריך מבחוץ. אדי האלכוהול משתחררים בחימום הבצק ויוצרים כיסי אויר בבצק שמשפרים את מירקמו. בהצלחה(: