-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 638.2 קק״ל 2552.7 קק״לפחמימות 65.0 גרם 260.1 גרםשומן 27.8 גרם 111.0 גרםנתרן 1271.9 מ״ג 5087.5 מ״גחלבון 30.5 גרם 121.8 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 6.3 גרם 25.2 גרםכולסטרול 738.5 מ״ג 2954.0 מ״גסידן 120.3 מ״ג 481.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 372.7 מ״ג 1490.6 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות638
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 638.2 קק״ל 2552.7 קק״לפחמימות 65.0 גרם 260.1 גרםשומן 27.8 גרם 111.0 גרםנתרן 1271.9 מ״ג 5087.5 מ״גחלבון 30.5 גרם 121.8 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 6.3 גרם 25.2 גרםכולסטרול 738.5 מ״ג 2954.0 מ״גסידן 120.3 מ״ג 481.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 372.7 מ״ג 1490.6 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 638 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
10 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- ממלאים סיר במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל כ- 4 ס”מ ומבשלים 5-7 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכינים מחבת שיכולה להיכנס לתנור (או עוטפים את הידית של המחבת בנייר כסף, ואז כל מחבת יכולה להיכנס לתנור).
- מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את קוביות תפוחי האדמה מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהן פריכות, 2-3 דקות. מעבירים לצלחת.
- פורסים את הבצל דק ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה תוך ערבוב, 5-7 דקות, עד שהוא שקוף. קוצצים דק את הפטרוזיליה והבצל הירוק.
- מערבבים בקערה את הביצים, הקמח, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, מלח ופלפל. יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מערבבים ומטים קצת את המחבת כדי שהיא תתפזר באופן שווה. מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות, עד שהבלילה יציבה ומזהיבה קצת, מרימים קצת את הקצוות, במרית, כדי שהביצים ייזלו לצדדים וממשיכים לטגן עד שהתחתית זהובה, כ-5 דקות.
- מעבירים את המחבת לתנור ואופים כמה דקות, רק עד שהשכבה העליונה מתייצבת ומזהיבה.
- מעבירים לצלחת גדולה. מחכים 2 דקות. חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- ממלאים סיר במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל כ- 4 ס”מ ומבשלים 5-7 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכינים מחבת שיכולה להיכנס לתנור (או עוטפים את הידית של המחבת בנייר כסף, ואז כל מחבת יכולה להיכנס לתנור).
- מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את קוביות תפוחי האדמה מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהן פריכות, 2-3 דקות. מעבירים לצלחת.
- פורסים את הבצל דק ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה תוך ערבוב, 5-7 דקות, עד שהוא שקוף. קוצצים דק את הפטרוזיליה והבצל הירוק.
- מערבבים בקערה את הביצים, הקמח, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, מלח ופלפל. יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מערבבים ומטים קצת את המחבת כדי שהיא תתפזר באופן שווה. מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות, עד שהבלילה יציבה ומזהיבה קצת, מרימים קצת את הקצוות, במרית, כדי שהביצים ייזלו לצדדים וממשיכים לטגן עד שהתחתית זהובה, כ-5 דקות.
- מעבירים את המחבת לתנור ואופים כמה דקות, רק עד שהשכבה העליונה מתייצבת ומזהיבה.
- מעבירים לצלחת גדולה. מחכים 2 דקות. חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
הי איילת, קמח חובה? או שיש תחליף? בנוסף, מתי מוסיפים את תפוחי האדמה לבלילה? ת ו ד ה רבה!