ראגו – תבשיל בשר בבישול ארוך עם פסטה
אין בית איטלקי שלא מתבשל בו ראגו, תבשיל בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש. אודי ואושר מכינים את הקדרה החורפית האולטימטיבית בליווי פסטה
אין בית איטלקי שלא מתבשל בו ראגו, תבשיל בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש. אודי ואושר מכינים את הקדרה החורפית האולטימטיבית בליווי פסטה
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1322.3 קק״ל 5289.4 קק״לפחמימות 110.4 גרם 441.6 גרםשומן 59.2 גרם 236.9 גרםנתרן 1134.0 מ״ג 4536.1 מ״גחלבון 50.1 גרם 200.3 גרםסיבים תזונתיים 37.6 גרם 150.6 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.6 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 200.0 מ״גסידן 829.4 מ״ג 3317.6 מ״גברזל 10.5 מ״ג 41.8 מ״גאשלגן 5772.3 מ״ג 23089.2 מ״גאבץ 9.6 מ״ג 38.5 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 50 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות1322
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1322.3 קק״ל 5289.4 קק״לפחמימות 110.4 גרם 441.6 גרםשומן 59.2 גרם 236.9 גרםנתרן 1134.0 מ״ג 4536.1 מ״גחלבון 50.1 גרם 200.3 גרםסיבים תזונתיים 37.6 גרם 150.6 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.6 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 200.0 מ״גסידן 829.4 מ״ג 3317.6 מ״גברזל 10.5 מ״ג 41.8 מ״גאשלגן 5772.3 מ״ג 23089.2 מ״גאבץ 9.6 מ״ג 38.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1322 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות צלויים
תבשיל בשר
-
4 כפות שמן זית
-
500 גרם בשר שריר
-
1 כוס יין אדום יבש
-
4 כפות סילאן
-
2 כפות רוטב טריאקי
-
1 כף קליפת תפוז
-
1/4 כוס מיץ תפוזים
-
1 צרור טימין טרי
-
1 כפית פלפל אנגלי
-
2 מקלות קינמון בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
פירורי לחם
-
3 כפות פירורי לחם
-
4 כפות שמן זית
פסטה והגשה
-
250 גרם פסטה מקמח מלא
-
1 חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות, או טמפרטורה מקסימלית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- צולים את הירקות: קולפים את הסלק והגזר וחותכים לקוביות יחד עם הסלרי. פורסים את הכרשה לטבעות. קולפים את הבצל והשום ופורסים לפרוסות דקות.
- בתבנית תנור מערבבים את הירקות ושמן הזית וצולים כ-30 דקות עד השחמה.
- מכינים את התבשיל: מחממים את השמן בסיר לחץ ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה.
- מוסיפים את היין, הסילאן, הטריאקי ואת גרידת התפוז והמיץ, ומבשלים ללא מכסה 2-3 דקות.
- מניחים את הטימין, הפלפל האנגלי והקינמון במסננת תה או בבד חיתול קשור, ומעבירים לסיר ביחד עם הירקות הצלויים מהתנור.
- מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
- מפרקים ו”פורמים” באמצעות שני מזלגות את הבשר והירקות למרקם של תבשיל ראגו, ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מערבבים עם כף שמן זית ושומרים בצד.
- מכינים את קישוט פירורי הלחם: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פירורי הלחם להשחמה קלה.
- מעבירים את הפסטה המוכנה לסיר הראגו, מוסיפים עלי פטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם מעט פירורי לחם פריכים מלמעלה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות, או טמפרטורה מקסימלית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- צולים את הירקות: קולפים את הסלק והגזר וחותכים לקוביות יחד עם הסלרי. פורסים את הכרשה לטבעות. קולפים את הבצל והשום ופורסים לפרוסות דקות.
- בתבנית תנור מערבבים את הירקות ושמן הזית וצולים כ-30 דקות עד השחמה.
- מכינים את התבשיל: מחממים את השמן בסיר לחץ ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה.
- מוסיפים את היין, הסילאן, הטריאקי ואת גרידת התפוז והמיץ, ומבשלים ללא מכסה 2-3 דקות.
- מניחים את הטימין, הפלפל האנגלי והקינמון במסננת תה או בבד חיתול קשור, ומעבירים לסיר ביחד עם הירקות הצלויים מהתנור.
- מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
- מפרקים ו”פורמים” באמצעות שני מזלגות את הבשר והירקות למרקם של תבשיל ראגו, ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מערבבים עם כף שמן זית ושומרים בצד.
- מכינים את קישוט פירורי הלחם: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פירורי הלחם להשחמה קלה.
- מעבירים את הפסטה המוכנה לסיר הראגו, מוסיפים עלי פטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם מעט פירורי לחם פריכים מלמעלה.
הערות
- אם אין סיר לחץ, אפשר לצלות גם בסיר רגיל במשך 4-5 שעות
הערות
- אם אין סיר לחץ, אפשר לצלות גם בסיר רגיל במשך 4-5 שעות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר לאפות בתנור במקום על הגז?
בעיקרון אפייה של בשר בתנור מייבשת את הבשר. הכנה בתנור אפשרית אם לא מדלגים על השלב הראשון של הכנת הבשר, כלומר צריבתו בשמן עד שמשחים בסיר שאפשר לכסות ולהעביר לתנור. אז אפשר להוסיף את הנוזלים ושאר המרכיבים, להכניס לתנור ולאפות עד שהבשר מתרכך.