פשטידת לחם עם סלט צנון ויוגורט
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מנה בהשראת מתכון שפורסם ב-1936, אז הלחם היה ידידה הטוב של עקרת הבית: פשטידת לחם עם סלט צנון ויוגורט
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מנה בהשראת מתכון שפורסם ב-1936, אז הלחם היה ידידה הטוב של עקרת הבית: פשטידת לחם עם סלט צנון ויוגורט
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2051.5 קק״ל 2051.5 קק״לפחמימות 146.5 גרם 146.5 גרםשומן 109.5 גרם 109.5 גרםנתרן 6172.0 מ״ג 6172.0 מ״גחלבון 125.8 גרם 125.8 גרםסיבים תזונתיים 27.2 גרם 27.2 גרםשומן רווי 61.0 גרם 61.0 גרםכולסטרול 805.0 מ״ג 805.0 מ״גסידן 1908.8 מ״ג 1908.8 מ״גברזל 11.9 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 3103.3 מ״ג 3103.3 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 1 דקה
-
קלוריות2052
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2051.5 קק״ל 2051.5 קק״לפחמימות 146.5 גרם 146.5 גרםשומן 109.5 גרם 109.5 גרםנתרן 6172.0 מ״ג 6172.0 מ״גחלבון 125.8 גרם 125.8 גרםסיבים תזונתיים 27.2 גרם 27.2 גרםשומן רווי 61.0 גרם 61.0 גרםכולסטרול 805.0 מ״ג 805.0 מ״גסידן 1908.8 מ״ג 1908.8 מ״גברזל 11.9 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 3103.3 מ״ג 3103.3 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 1 דקה | קלוריות 2052 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פשטידה
-
30 גרם חמאה
-
8 פרוסות לחמי שאור
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
2 1/2 כוסות חלב 3%
-
2 ביצים L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
4 חופנים פירורי לחם
סלט צנון
-
4 כפות יוגורט 3%
-
1 כף גבינת שמנת
-
2 ראשי צנוןמגוררים
-
1 חופן שמיר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית משומנת בחמאה מסדרים ארבע פרוסות לחם אחת ליד השניה, זורים מעל את הגבינה ומכסים בארבע פרוסות נוספות.
- טורפים את החלב עם הביצים, מתבלים ויוצקים מעל הלחם.
- זורים פירורי לחם ומכסים בנייר אלומניום, אופים במשך חצי שעה.
- מסירים את הנייר ואופים במשך עשרים דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
- מרסקים את העגבניות, מגרדים את שיני השום קוצצים את הבזיליקום מערבבים ממליחים.
- מכינים סלט צנון: מערבבים את הצנון עם היוגורט, גבינת שמנת ושמיר קצוץ. ממליחים ומפלפלים. מכניסים למקרר בקערה מכוסה בניילון נצמד למשך כחצי שעה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית משומנת בחמאה מסדרים ארבע פרוסות לחם אחת ליד השניה, זורים מעל את הגבינה ומכסים בארבע פרוסות נוספות.
- טורפים את החלב עם הביצים, מתבלים ויוצקים מעל הלחם.
- זורים פירורי לחם ומכסים בנייר אלומניום, אופים במשך חצי שעה.
- מסירים את הנייר ואופים במשך עשרים דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
- מרסקים את העגבניות, מגרדים את שיני השום קוצצים את הבזיליקום מערבבים ממליחים.
- מכינים סלט צנון: מערבבים את הצנון עם היוגורט, גבינת שמנת ושמיר קצוץ. ממליחים ומפלפלים. מכניסים למקרר בקערה מכוסה בניילון נצמד למשך כחצי שעה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן