מבשלים עם שגב: קציצות עדשים שחורות וירקות אפויות בתנור
מחפשים מנה צמחונית, עשירה ובריאה? משה שגב מכין קציצות עדשים שחורות וירקות אפויות בתנור. מנה נהדרת שמגישים עם רוטב חריף של פלפל
מחפשים מנה צמחונית, עשירה ובריאה? משה שגב מכין קציצות עדשים שחורות וירקות אפויות בתנור. מנה נהדרת שמגישים עם רוטב חריף של פלפל
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 478.4 קק״ל 1913.5 קק״לפחמימות 87.1 גרם 348.3 גרםשומן 5.1 גרם 20.6 גרםנתרן 1004.2 מ״ג 4016.8 מ״גחלבון 21.0 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 46.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.2 גרםכולסטרול 154.6 מ״ג 618.5 מ״גסידן 97.7 מ״ג 390.9 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 760.1 מ״ג 3040.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות478
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 478.4 קק״ל 1913.5 קק״לפחמימות 87.1 גרם 348.3 גרםשומן 5.1 גרם 20.6 גרםנתרן 1004.2 מ״ג 4016.8 מ״גחלבון 21.0 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 46.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.2 גרםכולסטרול 154.6 מ״ג 618.5 מ״גסידן 97.7 מ״ג 390.9 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 760.1 מ״ג 3040.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 478 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 קישואים בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס עדשים שחורות
-
3 גבעולי פטרוזיליה
-
3 גבעולי שמיר
-
3 בצלים בינוניים
-
3 שיני שום
-
3 חלמונים L
-
5 כפות קמח תופח
רוטב
-
3 לימונים בינוניים
-
1 כף סוכר לבן
-
6 פלפלוני שיפקה חריפים בינוניים
-
1 צרור כוסברה
אופן הכנה
- מגררים את תפוחי האדמה והקישואים על הצד הגס של הפומפייה, שמים במסננת ומפזרים מעל מלח כדי שיגירו נוזלים. קוצצים את עשבי התיבול, בצל ושום. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון וסוחטים את הלימונים.
- מחממים מים בסיר ומבשלים את העדשים כ-30 דקות או עד שהם מתרככות. מסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- סוחטים היטב את תפוחי האדמה והקישואים ושמים בקערה. מוסיפים את העדשים, עשבי תיבול, בצל, שום, חלמונים וקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה.
- יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית. אופים עד להשחמה קלה, באמצע האפייה הופכים את הקציצות לצידן השני.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד אבל לא חלק.
- מגישים את הקציצות עם הרוטב.
אופן הכנה
- מגררים את תפוחי האדמה והקישואים על הצד הגס של הפומפייה, שמים במסננת ומפזרים מעל מלח כדי שיגירו נוזלים. קוצצים את עשבי התיבול, בצל ושום. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון וסוחטים את הלימונים.
- מחממים מים בסיר ומבשלים את העדשים כ-30 דקות או עד שהם מתרככות. מסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- סוחטים היטב את תפוחי האדמה והקישואים ושמים בקערה. מוסיפים את העדשים, עשבי תיבול, בצל, שום, חלמונים וקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה.
- יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית. אופים עד להשחמה קלה, באמצע האפייה הופכים את הקציצות לצידן השני.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד אבל לא חלק.
- מגישים את הקציצות עם הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן