-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 504.0 קק״ל 2016.2 קק״לפחמימות 44.3 גרם 177.2 גרםשומן 31.3 גרם 125.2 גרםנתרן 140.9 מ״ג 563.5 מ״גחלבון 14.1 גרם 56.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרםשומן רווי 18.9 גרם 75.5 גרםכולסטרול 93.8 מ״ג 375.0 מ״גסידן 290.9 מ״ג 1163.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 375.5 מ״ג 1502.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות504
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 504.0 קק״ל 2016.2 קק״לפחמימות 44.3 גרם 177.2 גרםשומן 31.3 גרם 125.2 גרםנתרן 140.9 מ״ג 563.5 מ״גחלבון 14.1 גרם 56.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרםשומן רווי 18.9 גרם 75.5 גרםכולסטרול 93.8 מ״ג 375.0 מ״גסידן 290.9 מ״ג 1163.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 375.5 מ״ג 1502.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 504 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינוח אורז
-
1 ליטר חלב 3%
-
1/2 כוס אורז בסמטי
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במסננת.
- ממלאים קצת מים בסיר ושופכים החוצה (צריך שהסיר יהיה רטוב, כך החלב לא יישרף בהמשך). מוזגים פנימה את החלב, מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות בלי מכסה, עד שהאורז תפוח ורך. מסירים מהאש.
- מיד מוסיפים לאורז החם את הסוכר והקינמון ומערבבים בעדינות להמסה. זה טעים כבר עכשיו! מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מוסיפים את הקצפת לאורז הקר ומערבבים בעדינות פנימה.
- מוזגים את הפודינג לגביעים, מפזרים מעט קינמון מעל ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במסננת.
- ממלאים קצת מים בסיר ושופכים החוצה (צריך שהסיר יהיה רטוב, כך החלב לא יישרף בהמשך). מוזגים פנימה את החלב, מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות בלי מכסה, עד שהאורז תפוח ורך. מסירים מהאש.
- מיד מוסיפים לאורז החם את הסוכר והקינמון ומערבבים בעדינות להמסה. זה טעים כבר עכשיו! מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מוסיפים את הקצפת לאורז הקר ומערבבים בעדינות פנימה.
- מוזגים את הפודינג לגביעים, מפזרים מעט קינמון מעל ומגישים.
הערות
- אם רוצים לשדרג את הקינוח, מקשטים מעל בתוספות לפי הטעם: פירורי עוגיות, קוביות של פירות טריים וכו'
הערות
- אם רוצים לשדרג את הקינוח, מקשטים מעל בתוספות לפי הטעם: פירורי עוגיות, קוביות של פירות טריים וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
שחכתי לשטוף האורז
ואיך יצא?
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה?
אפשר