לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל

עגבניות וחצילים הם שילוב מנצח. תמרה אהרוני משדכת בין השניים בלזניה רכה ומיוחדת: לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל. קלאסיקה איטלקית עם טוויסט
עגבניות וחצילים הם שילוב מנצח. תמרה אהרוני משדכת בין השניים בלזניה רכה ומיוחדת: לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל. קלאסיקה איטלקית עם טוויסט
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    895
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 894.8 קק״ל 3579.3 קק״ל
    פחמימות 76.3 גרם 305.3 גרם
    שומן 48.9 גרם 195.4 גרם
    נתרן 1669.6 מ״ג 6678.3 מ״ג
    חלבון 42.4 גרם 169.5 גרם
    סיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.4 גרם
    שומן רווי 22.8 גרם 91.2 גרם
    כולסטרול 87.6 מ״ג 350.4 מ״ג
    סידן 825.9 מ״ג 3303.4 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 1372.9 מ״ג 5491.7 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    895
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 894.8 קק״ל 3579.3 קק״ל
    פחמימות 76.3 גרם 305.3 גרם
    שומן 48.9 גרם 195.4 גרם
    נתרן 1669.6 מ״ג 6678.3 מ״ג
    חלבון 42.4 גרם 169.5 גרם
    סיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.4 גרם
    שומן רווי 22.8 גרם 91.2 גרם
    כולסטרול 87.6 מ״ג 350.4 מ״ג
    סידן 825.9 מ״ג 3303.4 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 1372.9 מ״ג 5491.7 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פשטידות
תמרה אהרוני
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


לזניה

בשמל


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. כותשים את השום. קוצצים את הבצל. פורסים את העגבניות והמוצרלה. מגררים את הפרמזן.
  2. יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת גדולה ומחממים. מטגנים את פרוסות החציל כ - 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  3. באותה המחבת מטגנים את השום והבצל כ - 3 דקות, או עד שהבצל נהיה שקוף.
  4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ - 15 דקות.
  5. מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים כ - 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את החלב, ממליחים ומפלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה. מסירים מהלהבה ומערבבים פנימה את הפרמזן.
  6. מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית שכבה אחידה של דפי לזניה, מוסיפים פרוסות חצילים, פרוסות מוצרלה, פרוסות עגבנייה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות והבשמל. חוזרים שוב על אותו הסדר ומסיימים בבשמל ופרמזן.
  7. אופים כ-40 דקות עד שהלזניה מזהיבה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דוד ברק

    קשה לרשום איזה גודל קופסה של רוטב עגבניות . ?

      Avatar
      מערכת Foody

      1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות = 400 גרם.

      Avatar
      עמית ערן

      קשה לכתוב הערה בצורה מכבדת?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות