רולים של דפי אורז במילוי עוף וירקות
אוהבים ספרינג רול? תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין את הגרסא הרזה של הספרינג רול: רולים של דפי אורז במילוי עוף וירקות שמתאימים גם לנמנעים מגלוטן
אוהבים ספרינג רול? תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין את הגרסא הרזה של הספרינג רול: רולים של דפי אורז במילוי עוף וירקות שמתאימים גם לנמנעים מגלוטן
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 319.4 קק״ל 1916.2 קק״לפחמימות 22.1 גרם 132.5 גרםשומן 14.5 גרם 87.2 גרםנתרן 1030.3 מ״ג 6182.0 מ״גחלבון 12.5 גרם 75.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.2 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 258.0 מ״גסידן 13.4 מ״ג 80.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 440.9 מ״ג 2645.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות319
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 319.4 קק״ל 1916.2 קק״לפחמימות 22.1 גרם 132.5 גרםשומן 14.5 גרם 87.2 גרםנתרן 1030.3 מ״ג 6182.0 מ״גחלבון 12.5 גרם 75.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.2 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 258.0 מ״גסידן 13.4 מ״ג 80.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 440.9 מ״ג 2645.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 319 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רולים
-
1 חבילה דפי אורז
-
3 כפות שמן קנולה
-
300 גרם עוף טחון
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2 שיני שום
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כף מירין
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 גבעול נענע
-
1 גבעול כוסברה
-
2 מלפפונים בינוניים
רוטב
-
1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף מירין
-
1 כף דבש
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 שן שום
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- קוצצים את הג’ינג’ר, צ’ילי ושום. חותכים את המלפפונים לגפרורים (אפשר להיעזר במנדולינה). קוצצים את העשבי תיבול.
- מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הג’ינג’ר, שום וצ’ילי ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים כ-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו. מוסיפים סויה, שמן שומשום ומירין. ממליחים ומפלפלים ומערבבים שוב. מוציאים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור.
- מכינים את הרולים: לכלי רחב יוצקים מים חמים. פורשים מגבת נקייה על משטח העבודה, טובלים היטב דף אורז היטב במים ומניחים אותו על משטח העבודה.
- בקצה הדף שמים תלולית ארוכה של מילוי העוף, ועליה מוסיפים את עשבי התיבול והמלפפונים. מקפלים את שני הצדדים של דף האורז על המלית ומגלגלים אותו בצורה הדוקה לגליל (כשהכיוון הוא מכם והלאה).
- מניחים את הרולים המגולגלים בכלי ומכסים בניילון נצמד.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מגישים את הרולים על צלחת הגשה יפה עם הרוטב.
אופן הכנה
- קוצצים את הג’ינג’ר, צ’ילי ושום. חותכים את המלפפונים לגפרורים (אפשר להיעזר במנדולינה). קוצצים את העשבי תיבול.
- מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הג’ינג’ר, שום וצ’ילי ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים כ-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו. מוסיפים סויה, שמן שומשום ומירין. ממליחים ומפלפלים ומערבבים שוב. מוציאים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור.
- מכינים את הרולים: לכלי רחב יוצקים מים חמים. פורשים מגבת נקייה על משטח העבודה, טובלים היטב דף אורז היטב במים ומניחים אותו על משטח העבודה.
- בקצה הדף שמים תלולית ארוכה של מילוי העוף, ועליה מוסיפים את עשבי התיבול והמלפפונים. מקפלים את שני הצדדים של דף האורז על המלית ומגלגלים אותו בצורה הדוקה לגליל (כשהכיוון הוא מכם והלאה).
- מניחים את הרולים המגולגלים בכלי ומכסים בניילון נצמד.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מגישים את הרולים על צלחת הגשה יפה עם הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
ניתן להכין את הרולים מראש?
אפשר אבל הדפי אורז נוטים להידבק אז כדאי להפריד בין הרולים עם נייר אפיה.