-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 366.3 קק״ל 4395.0 קק״לפחמימות 58.9 גרם 707.1 גרםשומן 11.3 גרם 135.8 גרםנתרן 360.8 מ״ג 4329.9 מ״גחלבון 10.5 גרם 126.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.4 גרםשומן רווי 6.0 גרם 71.6 גרםכולסטרול 120.0 מ״ג 1439.4 מ״גסידן 135.9 מ״ג 1631.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 147.0 מ״ג 1764.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 366.3 קק״ל 4395.0 קק״לפחמימות 58.9 גרם 707.1 גרםשומן 11.3 גרם 135.8 גרםנתרן 360.8 מ״ג 4329.9 מ״גחלבון 10.5 גרם 126.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.4 גרםשומן רווי 6.0 גרם 71.6 גרםכולסטרול 120.0 מ״ג 1439.4 מ״גסידן 135.9 מ״ג 1631.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 147.0 מ״ג 1764.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 366 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
1קופסה או 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1 ביצה L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קליפת תפוז
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס צימוקים בהירים
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה. טורפים בקערית את הביצה והחלב. משמנים את התבנית בתרסיס השמן.
- בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל רכיבי הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק בתרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1-2 שעות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, הביצה, הסוכר, גרידת התפוז ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורחים את עלה הבצק במלית, מפזרים את הצימוקים ומגלגלים לגליל. חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
- מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מברישים את העוגה בביצה ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה. טורפים בקערית את הביצה והחלב. משמנים את התבנית בתרסיס השמן.
- בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל רכיבי הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק בתרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1-2 שעות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, הביצה, הסוכר, גרידת התפוז ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורחים את עלה הבצק במלית, מפזרים את הצימוקים ומגלגלים לגליל. חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
- מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מברישים את העוגה בביצה ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן