פיצה טבעונית עם פטריות ומוצרלה מקשיו
פיצה טבעונית לא חייבת להיות רק עם רוטב עגבניות וירקות. אולגה טוכשר מלמדת איך להכין גבינת מוצרלה מקשיו בקלי קלות שמשדרגת את הפיצה
פיצה טבעונית לא חייבת להיות רק עם רוטב עגבניות וירקות. אולגה טוכשר מלמדת איך להכין גבינת מוצרלה מקשיו בקלי קלות שמשדרגת את הפיצה
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 769.4 קק״ל 3077.6 קק״לפחמימות 120.5 גרם 481.9 גרםשומן 24.8 גרם 99.1 גרםנתרן 2136.6 מ״ג 8546.2 מ״גחלבון 21.3 גרם 85.3 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרםשומן רווי 4.8 גרם 19.2 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 126.8 מ״ג 507.4 מ״גברזל 6.6 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 718.5 מ״ג 2874.2 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.4 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה שעהכולל 6 שעות
-
קלוריות769
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 769.4 קק״ל 3077.6 קק״לפחמימות 120.5 גרם 481.9 גרםשומן 24.8 גרם 99.1 גרםנתרן 2136.6 מ״ג 8546.2 מ״גחלבון 21.3 גרם 85.3 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרםשומן רווי 4.8 גרם 19.2 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 126.8 מ״ג 507.4 מ״גברזל 6.6 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 718.5 מ״ג 2874.2 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.4 מ״גסגור
אתם מכירים מישהו שלא אוהב פיצה? אני לא. המעבר לטבעונות לא פגע ביחסי האהבה שלי עם המאפה האיטלקי המפורסם ביותר בעולם. תמיד אפשר לקצר דרך ולהכין פיצה פשוטה עם בצק, רוטב עגבניות ותוספות, כמו אנטיפסטי או ירקות טריים. אבל אפשר ללכת הלאה ולשדרג אותה בקלות עם גבינת מוצרלה טבעונית תוצרת בית. כמה דקות של עבודה ויש לכם פיצה טעימה ומושחתת לא פחות מהמקור.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 6 שעות | קלוריות 769 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
25 גרם שמרים טריים
-
1 כפית סוכר לבן
-
4 כפות שמן זית
-
500גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
רוטב עגבניות
-
1 כף שמן זית
-
4 שיני שום
-
400גרם או 1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 צרור בזיליקום
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית מלח דק
מוצרלה טבעונית
טופינג
-
10 עגבניות שרי בינוניות
-
1/2 חבילה פטריות שמפיניון
-
5 עלי בזיליקום
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- משרים את הקשיו בקערת מים במשך לפחות 4 שעות ומסננים.
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את השמרים, המים, הסוכר ושמן הזית ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מתקינים וו לישה, מוסיפים את הקמח ולשים כ-5-6 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מוסיפים את המלח ומערבבים דקה נוספת.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים ידנית כדי לתת לו את צורת הכדור. משמנים קערה בתרסיס השמן, מניחים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים את השום.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, הבזיליקום והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-7-8 דקות.
- מכינים את המוצרלה קשיו: מניחים את כל רכיבי המתכון בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים את התערובת לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע. התערובת עלולה להיראות מוזר בהתחלה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות עד שהיא הופכת לממש סמיכה, במרקם גבינה מותכת. מכבים את האש ומצננים טיפה.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הפיצות: מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק כדי להוציא את בועות האוויר. אם מכינים פיצות אישיות, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי רצוי (בקוטר כ-15 ס”מ), ומורחים עליו 1/4 מכמות רוטב העגבניות. מסדרים את עגבניות השרי והפטריות, מניחים מעל כמה כפות של המוצרלה ומוסיפים את עלי הבזיליקום.
- אופים בין 10-12 דקות, או עד להזהבת הבצק והמוצרלה.נזהרים לא לאפות יותר מדי. מזלפים על הפיצות המוכנות מעט שמן זית ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את הקשיו בקערת מים במשך לפחות 4 שעות ומסננים.
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את השמרים, המים, הסוכר ושמן הזית ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מתקינים וו לישה, מוסיפים את הקמח ולשים כ-5-6 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מוסיפים את המלח ומערבבים דקה נוספת.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים ידנית כדי לתת לו את צורת הכדור. משמנים קערה בתרסיס השמן, מניחים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים את השום.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, הבזיליקום והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-7-8 דקות.
- מכינים את המוצרלה קשיו: מניחים את כל רכיבי המתכון בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים את התערובת לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע. התערובת עלולה להיראות מוזר בהתחלה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות עד שהיא הופכת לממש סמיכה, במרקם גבינה מותכת. מכבים את האש ומצננים טיפה.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הפיצות: מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק כדי להוציא את בועות האוויר. אם מכינים פיצות אישיות, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי רצוי (בקוטר כ-15 ס”מ), ומורחים עליו 1/4 מכמות רוטב העגבניות. מסדרים את עגבניות השרי והפטריות, מניחים מעל כמה כפות של המוצרלה ומוסיפים את עלי הבזיליקום.
- אופים בין 10-12 דקות, או עד להזהבת הבצק והמוצרלה.נזהרים לא לאפות יותר מדי. מזלפים על הפיצות המוכנות מעט שמן זית ומגישים.
הערות
- אפשר להכין 4 פיצות אישיות, 2 פיצות בינוניות, או פיצה משפחתית גדולה
- אפשר להחליף את השמרים הטריים ב-1 כף שמרים יבשים
הערות
- אפשר להכין 4 פיצות אישיות, 2 פיצות בינוניות, או פיצה משפחתית גדולה
- אפשר להחליף את השמרים הטריים ב-1 כף שמרים יבשים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
מתכון מעולה