-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 805.1 קק״ל 6440.6 קק״לפחמימות 42.8 גרם 342.5 גרםשומן 64.3 גרם 514.3 גרםנתרן 196.5 מ״ג 1571.6 מ״גחלבון 16.7 גרם 133.4 גרםסיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.0 גרםשומן רווי 25.7 גרם 205.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 167.3 מ״ג 1338.3 מ״גברזל 6.3 מ״ג 50.2 מ״גאשלגן 926.3 מ״ג 7410.5 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 41.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל 10 שעות
-
קלוריות805
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 805.1 קק״ל 6440.6 קק״לפחמימות 42.8 גרם 342.5 גרםשומן 64.3 גרם 514.3 גרםנתרן 196.5 מ״ג 1571.6 מ״גחלבון 16.7 גרם 133.4 גרםסיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.0 גרםשומן רווי 25.7 גרם 205.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 167.3 מ״ג 1338.3 מ״גברזל 6.3 מ״ג 50.2 מ״גאשלגן 926.3 מ״ג 7410.5 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 41.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 805 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
2 כוסות שקדים טבעיים
-
10 תמרי מג'הול בינוניים
-
20גרם או 2 כפות אבקת קקאו
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 כף שמן קוקוסמזרח מערב
-
1 קורט מלח דק
קרם פטל
-
400גרם או 3 כוסות אגוזי קשיו טבעיים
-
400 גרם פטל קפוא
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
-
3/4 כוס שמן קוקוסמזרח מערב
קישוט
-
20 גרם שוקולד מריר
-
1 חופן פטל טרי
אופן הכנה
- משרים את הקשיו למשך 4 שעות לפחות ומסננים.
- מגלענים את התמרים.
- מניחים תבנית/רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה.
- מפשירים את הפטל קצרות במים, מעבירים למעבד המזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה מאוד ללא גרגירים.
- מכינים את התחתית: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה ודביקה. מהדקים אותה היטב לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- מכינים את קרם הפטל: מניחים בקערת בלנדר או מעבד מזון את כל רכיבי המתכון, למעט שמן הקוקוס, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עוד כ-1/2 דקה.
- יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לפחות ל-5 שעות.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת קולפן מייצרים שבבי שוקולד ומפזרים במרכז העוגה. מניחים מסביב את הפטל ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את הקשיו למשך 4 שעות לפחות ומסננים.
- מגלענים את התמרים.
- מניחים תבנית/רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה.
- מפשירים את הפטל קצרות במים, מעבירים למעבד המזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה מאוד ללא גרגירים.
- מכינים את התחתית: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה ודביקה. מהדקים אותה היטב לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- מכינים את קרם הפטל: מניחים בקערת בלנדר או מעבד מזון את כל רכיבי המתכון, למעט שמן הקוקוס, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עוד כ-1/2 דקה.
- יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לפחות ל-5 שעות.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת קולפן מייצרים שבבי שוקולד ומפזרים במרכז העוגה. מניחים מסביב את הפטל ומגישים.
הערות
- אפשר להשרות את הקשיו יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר
- אחרי שקרם הפטל מוכן, מומלץ לטעום ולהוסיף במידת הצורך עוד לימון, או עוד מייפל
- אם אין פטל טרי להגשה, אפשר להגיש עם כל פרי יער אחר שאוהבים
הערות
- אפשר להשרות את הקשיו יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר
- אחרי שקרם הפטל מוכן, מומלץ לטעום ולהוסיף במידת הצורך עוד לימון, או עוד מייפל
- אם אין פטל טרי להגשה, אפשר להגיש עם כל פרי יער אחר שאוהבים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
העוגה טעימה אבל יש בעיה עם טמפ ההפשרה של התחתית לעומת החלק העליון. התחתית מאוד רכה ולעומת זאת לקרם לוקח הרבה זמן להפשיר. מניחה שאם אנסה אותה שוב, אעשה תחתית ממתכון אחר או שאשים הרבה יותר שמן קוקוס בתחתית ובקרם יותר קרם קוקוס ופחות שמן.. כמו כן, ממליצה להוסיף עוד (לא מעט) מייפל גם לתחתית וגם לקרם.
היי רויטל, כיצד את מפשירה את התחתית? מומלץ להפשיר במקרר
נראה טוב, מתכוונת להכין את העוגה
עדכני איך יצא!
שלום , במה אפשר להחליף את הפטל?
כל פרי אחר שאוהבים.