איך אומרים סופריטו בבוכרית? קרטושקה בוך!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3504.2 קק״ל 3504.2 קק״לפחמימות 494.2 גרם 494.2 גרםשומן 60.5 גרם 60.5 גרםנתרן 8195.6 מ״ג 8195.6 מ״גחלבון 213.8 גרם 213.8 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 9.4 גרם 9.4 גרםכולסטרול 577.5 מ״ג 577.5 מ״גסידן 337.3 מ״ג 337.3 מ״גברזל 17.8 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 4818.7 מ״ג 4818.7 מ״גאבץ 19.1 מ״ג 19.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות3504
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3504.2 קק״ל 3504.2 קק״לפחמימות 494.2 גרם 494.2 גרםשומן 60.5 גרם 60.5 גרםנתרן 8195.6 מ״ג 8195.6 מ״גחלבון 213.8 גרם 213.8 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 9.4 גרם 9.4 גרםכולסטרול 577.5 מ״ג 577.5 מ״גסידן 337.3 מ״ג 337.3 מ״גברזל 17.8 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 4818.7 מ״ג 4818.7 מ״גאבץ 19.1 מ״ג 19.1 מ״גסגור
כמה אכזרי זה להיות ילדי מפתח.
הייתי חוזר הביתה אחרי יום ארוך בבית הספר, כל הדרך הייתי מדמיין את ארוחת הצהריים שמחכה לי.
בכל פעם כשהייתי נכנס הבית, הייתי רואה את הסירים על הכיריים ומדמיין לעצמי מה אני הולך לאכול הפעם! הייתי מפליג עם החשקים שלי במחשבות, זורק את תיק בית הספר, רוחץ ידיים ומתקרב לכיריים.
מלא תקווה הייתי פותח את הסירים – הלוואי שיהיה את האוכל שאני הכי אוהב, הלוואי ויחכה לי שם הסופריטו המאודה של אימא שלי.
יום אחד, כחלק מהרוטינה הקבועה, פתחתי את הסיר והסיר היה ריק, אני עד היום לא יודע בדיוק מה קרה שם, אבל כל מה שהצלחתי לחשוב עליו, הוא שאימא שלי עבדה עלי!
כל כך כעסתי באותו הרגע, אתם רק יכולים לדמיין כמה, הייתי כל כך מאוכזב וכל כך רעב. מאז אותה הטראומה ההיא, אני משתדל לא להשאיר סירים ריקים על הכיריים או על השיש, כדי למנוע אכזבות.
בגלל אותו הרגע, הציפייה הגדולה לסופריטו ויחד איתה האכזבה הנוראית, תמיד כשאני מכין את הסופריטו של אמא שלי, אני נזכר ברגע ההוא.
היא מנה כל כך קלה להכנה שעושה תחושה של בית והרגשתי שאני חייב לשתף אתכם במתכון הזה!
קרטושקה בוך, ככה קוראים למנה הבוכרית הזו, המנה שהכי אהבתי בתור ילד.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 3504 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כרעי עוף בינוניותאו כל חלק אחר שאוהבים
-
6 תפוחי אדמה גדוליםקלופים וחתוכים לקוביות גסות
-
2 בטטות בינוניותקלופות וחתוכות לקביות גסות
-
1 בצל גדולקלוף וקצוץ דק
-
3 שיני שום
-
4 כפות רסק עגבניות
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 כפות אבקת מרק עוףלא חובה
-
4 כוסות מים
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן ההכנה
-
- מחממים בסיר גדול ורחב 3 כפות שמן קנולה, מוסיפים את העוף יחד עם תפוחי האדמה והבצל ומקפיצים מעט עד הזהבה.
- מערבבים בקערה את הרסק, התבלינים והמים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים מעל העוף ותפוחי האדמה את התערובת מהקערה, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומכסים.
- מבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה, ללהבה בינונית ומבשלים עוד כ-40 דקות עד שהעוף והירקות מתרככים.
- מגישים: מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם, לצד אורז (אימא שלי הייתה מגישה לי את זה עם לחם שחור של פעם כדי לטבול ברוטב).
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318
אופן ההכנה
-
- מחממים בסיר גדול ורחב 3 כפות שמן קנולה, מוסיפים את העוף יחד עם תפוחי האדמה והבצל ומקפיצים מעט עד הזהבה.
- מערבבים בקערה את הרסק, התבלינים והמים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים מעל העוף ותפוחי האדמה את התערובת מהקערה, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומכסים.
- מבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה, ללהבה בינונית ומבשלים עוד כ-40 דקות עד שהעוף והירקות מתרככים.
- מגישים: מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם, לצד אורז (אימא שלי הייתה מגישה לי את זה עם לחם שחור של פעם כדי לטבול ברוטב).
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
במתכון יש בצל ,שום ,בטטה,איפה עם בבישול?