עוגת קטיפה אדומה – מלטפת וחגיגית!
רוצים להרשים את האורחים בקינוח אלגנטי ומדהים ביופיו? עוגת קטיפה אדומה תעשה בשבילכם את העבודה. עוגת שכבות בצבעי אדום ולבן מקלאסיקות המטבח האמריקאי
רוצים להרשים את האורחים בקינוח אלגנטי ומדהים ביופיו? עוגת קטיפה אדומה תעשה בשבילכם את העבודה. עוגת שכבות בצבעי אדום ולבן מקלאסיקות המטבח האמריקאי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4590.9 קק״ל 9181.9 קק״לפחמימות 411.0 גרם 821.9 גרםשומן 309.2 גרם 618.3 גרםנתרן 727.3 מ״ג 1454.7 מ״גחלבון 48.3 גרם 96.6 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 14.7 גרםשומן רווי 119.5 גרם 239.0 גרםכולסטרול 453.3 מ״ג 906.6 מ״גסידן 257.5 מ״ג 514.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 667.4 מ״ג 1334.7 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4591
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4590.9 קק״ל 9181.9 קק״לפחמימות 411.0 גרם 821.9 גרםשומן 309.2 גרם 618.3 גרםנתרן 727.3 מ״ג 1454.7 מ״גחלבון 48.3 גרם 96.6 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 14.7 גרםשומן רווי 119.5 גרם 239.0 גרםכולסטרול 453.3 מ״ג 906.6 מ״גסידן 257.5 מ״ג 514.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 667.4 מ״ג 1334.7 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4591 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
420 גרם קמח לבןאו 3 כוסות
-
10 גרם אבקת קקאואו כף אחת
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
120 גרם חמאה רכהבטמפרטורת חדר
-
350 גרם סוכר לבןאו 3/4 1 כוסות
-
2 ביצים L
-
240 מ"ל שמן קנולהאו כוס אחת
-
1 כף חומץ 5%או מיץ לימון
-
2 כפיות תמצית וניל
-
240 מ"ל רוויוןאו כוס אחת
-
2 1/2 כפות צבע מאכל אדום
קרם
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
200 גרם גבינת שמנת
-
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
- מכינים את הבלילה: מנפים לקערה ומערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים (עם בלון הקצפה) במשך כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמן, החומץ, הווניל, הריוויון וצבע המאכל ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את התערובת היבשה ומערבבים קצרות עד שמתקבלת בלילה אחידה (גושים קטנים זה לא בעיה).
- מחלקים את הבלילה בין התבניות ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגות תופחות קצת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ללא פירורים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת, פודינג הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד.
- מרכיבים את העוגה: מיישרים את העוגות בעזרת סכין משוננת (שומרים את הפירורים לקישוט). שמים את השכבה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים מעל כמות נדיבה של הקרם. מכסים על ידי השכבה השנייה ומורחים מעליה את הקרם. משתמשים בשאריות הקרם כדי לכסות את שולי העוגה. משתמשים בפירורים האדומים שנשארו כדי לקשט את העוגה מלמעלה.
- חותכים ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
- מכינים את הבלילה: מנפים לקערה ומערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים (עם בלון הקצפה) במשך כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמן, החומץ, הווניל, הריוויון וצבע המאכל ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את התערובת היבשה ומערבבים קצרות עד שמתקבלת בלילה אחידה (גושים קטנים זה לא בעיה).
- מחלקים את הבלילה בין התבניות ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגות תופחות קצת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ללא פירורים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת, פודינג הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד.
- מרכיבים את העוגה: מיישרים את העוגות בעזרת סכין משוננת (שומרים את הפירורים לקישוט). שמים את השכבה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים מעל כמות נדיבה של הקרם. מכסים על ידי השכבה השנייה ומורחים מעליה את הקרם. משתמשים בשאריות הקרם כדי לכסות את שולי העוגה. משתמשים בפירורים האדומים שנשארו כדי לקשט את העוגה מלמעלה.
- חותכים ומגישים. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (40)
היי – המתכון המצולם וזה שכתוב שונים מבחינת הקרם.
היי, יש ללכת לפי המתכון הכתוב 🙂
מה אפשר להחליף לפרווה במקום רוויון
יוגורט לשתייה 🙂