מה עושים כשנמאס ממקושקשת? חביתת זוקיני בגריל!
אומרים שארוחת הבוקר היא החשובה מכולן. עם חביתה מושקעת ומזינה הם בוודאי צודקים! חביתת זוקיני בתוספת פטה שנאפית בתנור ופותחת לכם את היום ברגל ימין
אומרים שארוחת הבוקר היא החשובה מכולן. עם חביתה מושקעת ומזינה הם בוודאי צודקים! חביתת זוקיני בתוספת פטה שנאפית בתנור ופותחת לכם את היום ברגל ימין
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 245.6 קק״ל 982.3 קק״לפחמימות 3.5 גרם 13.9 גרםשומן 19.6 גרם 78.5 גרםנתרן 492.1 מ״ג 1968.6 מ״גחלבון 14.7 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.1 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.3 גרםכולסטרול 443.8 מ״ג 1775.1 מ״גסידן 76.0 מ״ג 303.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 249.9 מ״ג 999.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות246
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 245.6 קק״ל 982.3 קק״לפחמימות 3.5 גרם 13.9 גרםשומן 19.6 גרם 78.5 גרםנתרן 492.1 מ״ג 1968.6 מ״גחלבון 14.7 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.1 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.3 גרםכולסטרול 443.8 מ״ג 1775.1 מ״גסידן 76.0 מ״ג 303.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 249.9 מ״ג 999.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 246 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חביתה
-
6 ביצים L
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
3 כפות חלב 3%
-
4 כפות גבינת פטה 5%מגוררת
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זיתאו חמאה
קישוט
-
1 כף פטרוזיליה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות
- מקשקשים את הביצים בקערה יחד עם 3 כפות חלב, המלח והפלפל.
- שוטפים היטב את הזוקיני וחותכים ממנו פרוסות דקות (עם הקליפה).
- במחבת שיכולה להיכנס לתנור או בסיר, רחב ושטוח שמים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הזוקיני על להזהבה משני צדדיו. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
- באותה המחבת/ סיר שמים עוד כף שמן זית, מוסיפים את הביצים מפזרים את גבינת הפטה המגוררת ומסדרים מעל את הזוקיני שטיגנו מבעוד מועד.
- מכניסים לתנור למשך 5 דקות, או עד שרואים שהזוקיני נחרך קלות והביצה עשויה.
- מוציאים, מפזרים פטרוזיליה טרייה מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות
- מקשקשים את הביצים בקערה יחד עם 3 כפות חלב, המלח והפלפל.
- שוטפים היטב את הזוקיני וחותכים ממנו פרוסות דקות (עם הקליפה).
- במחבת שיכולה להיכנס לתנור או בסיר, רחב ושטוח שמים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הזוקיני על להזהבה משני צדדיו. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
- באותה המחבת/ סיר שמים עוד כף שמן זית, מוסיפים את הביצים מפזרים את גבינת הפטה המגוררת ומסדרים מעל את הזוקיני שטיגנו מבעוד מועד.
- מכניסים לתנור למשך 5 דקות, או עד שרואים שהזוקיני נחרך קלות והביצה עשויה.
- מוציאים, מפזרים פטרוזיליה טרייה מעל ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר להשתמש בקישואים ובטטות ואם כן באיזה דרך!?
היי, השימוש בקישואים זהה לזה שבזוקיני. אם משתמשים בבטטה, יש לקלוף את הבטטה, לפרוס או לחתוך לקוביות, לרכך בבישול עם מים או בתנור ולהמשיך לפי אופן ההכנה של החביתה במתכון. בהצלחה (: