כמו הפיליפינית החריפה: נודלס עם עוף ברוטב קארי
עז תלם מכין את המתכון שלו לפליפינית חריפה - מנת נודלס לוהטת ברוטב של קארי עם עוף ומלא ירקות, כל כך הרבה טעמים שיעשו לכם חגיגה בפה
עז תלם מכין את המתכון שלו לפליפינית חריפה - מנת נודלס לוהטת ברוטב של קארי עם עוף ומלא ירקות, כל כך הרבה טעמים שיעשו לכם חגיגה בפה
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1460.9 קק״ל 1460.9 קק״לפחמימות 127.6 גרם 127.6 גרםשומן 95.8 גרם 95.8 גרםנתרן 771.3 מ״ג 771.3 מ״גחלבון 110.0 גרם 110.0 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרםשומן רווי 73.2 גרם 73.2 גרםכולסטרול 80.2 מ״ג 80.2 מ״גסידן 210.5 מ״ג 210.5 מ״גברזל 30.1 מ״ג 30.1 מ״גאשלגן 1307.3 מ״ג 1307.3 מ״גאבץ 24.5 מ״ג 24.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 50 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1461
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1460.9 קק״ל 1460.9 קק״לפחמימות 127.6 גרם 127.6 גרםשומן 95.8 גרם 95.8 גרםנתרן 771.3 מ״ג 771.3 מ״גחלבון 110.0 גרם 110.0 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרםשומן רווי 73.2 גרם 73.2 גרםכולסטרול 80.2 מ״ג 80.2 מ״גסידן 210.5 מ״ג 210.5 מ״גברזל 30.1 מ״ג 30.1 מ״גאשלגן 1307.3 מ״ג 1307.3 מ״גאבץ 24.5 מ״ג 24.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1461 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כף שמן קוקוסמזרח מערב
-
1 כף גדושה ממרח קארי אדוםמזרח מערב(השתמשתי בקארי של חברת מיי פלוי)
-
מזרח מערב(השתמשתי בקרם קוקוס של חברת chaokoh)
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב(השתמשתי ברוטב סויה ימאסה)
-
2 כפות סוכר חום
-
1 כפית פפריקה מתוקה(רשות, זה מוסיף צבע לרוטב)
ירקות
מוקפץ
-
1/2 חבילה אטריות ביציםמזרח מערב(השתמשתי באטריות ביצים של מזרח ומערב)
-
250 גרם חזה עוף שלםנתח אחד חתוך לרצועות עבות (עדיף עוף טבעי/אורגני)
-
3 כפות שמן קוקוסמזרח מערב2-3 כפות שמן לעוף + 1-2 כפות שמן למוקפץ (אני שמתי שמן קוקוס, שמן זית גם נהדר פה)
הגשה
-
קצוצים גס
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: שמים את השמן וממרח הקארי בסיר קטן מעל להבה בינונית.
- מטגנים אגב ערבוב 30-60 שניות, עד שממרח הקארי מפיץ ריח נעים.
- מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר החום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קרם הקוקוס (ואת הפפריקה, אם משתמשים) ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה.
- בוחשים היטב, מבשלים 1-2 דקות ואז טועמים. הרוטב צריך להיות חריף, מלוח ומתוק.
- אם צריך מוסיפים עוד סוכר/ממרח קארי/רוטב סויה לפי הטעם.
- שומרים את הרוטב בצד.
- מביאים סיר עם מים לרתיחה עבור האטריות.
- מכינים את הירקות: קוצצים את הג’ינג’ר דק.
- פורסים דק את הבצל הסגול והכרישה.
- חותכים לרצועות דקות את הגזר והפלפל.
- קוצצים דק את גבעולי הכוסברה. את העלים בחלק העליון של הגבעול שומרים להגשה.
- חותכים גס את הבצל הירוק.
- מכינים את הנודלס: מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות אבל לא לגמרי. אם האטריות ארוכות מומלץ לקצר אותן בעזרת מספריים.
- מסננים, שוטפים היטב במים קרים ושומרים בצד.
- מכינים את העוף: מחממים מחבת רחבה (או סיר גדול) מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את השמן ורצועות העוף, מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
- מטגנים עד שהעוף שינה צבעו והתבשל לחלוטין. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- וכעת אפשר להכין את המוקפץ: נותנים למחבת/סיר להתחמם שוב מעל להבה גבוהה.
- מוסיפים למחבת את שאר השמן, הג’ינג’ר, הגזר, הבצל והכרישה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד 40-60 שניות, עד שהירקות מתחילים להתרכך אך עדיין פריכים.
- מוסיפים את הפלפל וגבעולי הכוסברה ומקפיצים 20-30 שניות נוספות.
- מוסיפים את העוף והנודלס, ואז יוצקים פנימה את הרוטב.
- מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ.
- מערבבים עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות בצבע אדום מגניב.
- טועמים ומוסיפים עוד מלח ו/או רוטב סויה לפי הטעם.
- מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים וכוסברה.
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: שמים את השמן וממרח הקארי בסיר קטן מעל להבה בינונית.
- מטגנים אגב ערבוב 30-60 שניות, עד שממרח הקארי מפיץ ריח נעים.
- מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר החום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קרם הקוקוס (ואת הפפריקה, אם משתמשים) ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה.
- בוחשים היטב, מבשלים 1-2 דקות ואז טועמים. הרוטב צריך להיות חריף, מלוח ומתוק.
- אם צריך מוסיפים עוד סוכר/ממרח קארי/רוטב סויה לפי הטעם.
- שומרים את הרוטב בצד.
- מביאים סיר עם מים לרתיחה עבור האטריות.
- מכינים את הירקות: קוצצים את הג’ינג’ר דק.
- פורסים דק את הבצל הסגול והכרישה.
- חותכים לרצועות דקות את הגזר והפלפל.
- קוצצים דק את גבעולי הכוסברה. את העלים בחלק העליון של הגבעול שומרים להגשה.
- חותכים גס את הבצל הירוק.
- מכינים את הנודלס: מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות אבל לא לגמרי. אם האטריות ארוכות מומלץ לקצר אותן בעזרת מספריים.
- מסננים, שוטפים היטב במים קרים ושומרים בצד.
- מכינים את העוף: מחממים מחבת רחבה (או סיר גדול) מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את השמן ורצועות העוף, מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
- מטגנים עד שהעוף שינה צבעו והתבשל לחלוטין. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- וכעת אפשר להכין את המוקפץ: נותנים למחבת/סיר להתחמם שוב מעל להבה גבוהה.
- מוסיפים למחבת את שאר השמן, הג’ינג’ר, הגזר, הבצל והכרישה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד 40-60 שניות, עד שהירקות מתחילים להתרכך אך עדיין פריכים.
- מוסיפים את הפלפל וגבעולי הכוסברה ומקפיצים 20-30 שניות נוספות.
- מוסיפים את העוף והנודלס, ואז יוצקים פנימה את הרוטב.
- מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ.
- מערבבים עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות בצבע אדום מגניב.
- טועמים ומוסיפים עוד מלח ו/או רוטב סויה לפי הטעם.
- מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים וכוסברה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
האם יש משהו חלופי לקרם קוקוס?
במקרה הזה לא, אפשר לוותר אבל כמובן לא ייצא אותו הדבר. תודה על המילים הטובות!