סטייק טופו במיסו ומייפל
מתכון טבעוני, בריא ודיאטטי של אושר ואודי לסטייק טופו צרוב במרינדה מתקתקה של ג'ינג'ר, מייפל, מיסו ושום ותוספת סלט שורשים טרי עם אטריות אורז וירקות פריכים
מתכון טבעוני, בריא ודיאטטי של אושר ואודי לסטייק טופו צרוב במרינדה מתקתקה של ג'ינג'ר, מייפל, מיסו ושום ותוספת סלט שורשים טרי עם אטריות אורז וירקות פריכים
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 587.5 קק״ל 1762.4 קק״לפחמימות 83.9 גרם 251.7 גרםשומן 16.5 גרם 49.4 גרםנתרן 568.3 מ״ג 1704.8 מ״גחלבון 22.4 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 20.0 גרם 60.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 396.3 מ״ג 1188.8 מ״גברזל 5.3 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 1657.1 מ״ג 4971.2 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות588
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 587.5 קק״ל 1762.4 קק״לפחמימות 83.9 גרם 251.7 גרםשומן 16.5 גרם 49.4 גרםנתרן 568.3 מ״ג 1704.8 מ״גחלבון 22.4 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 20.0 גרם 60.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 396.3 מ״ג 1188.8 מ״גברזל 5.3 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 1657.1 מ״ג 4971.2 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 588 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
סטייק טופו
-
300 גרם טופו
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
3 שיני שום
-
1 כף מיסו בהיר
-
1 לימון בינוני
-
5 כפות רוטב סויה
-
2 כפות סירופ מייפל
-
2 כפות שמן זית
סלט שורשים
-
1 סלק בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
1 ראש כרוב לבן
-
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
-
1 כוס נבטי חמנייה
-
10 עלי בזיליקום
-
1 כוס אטריות אורז דקיקות
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1 חופן בוטנים קלויים
אופן הכנה
- פורסים את הטופו לעובי ¾ ס”מ ודוקרים מספר פעמים עם קיסם. כותשים את השום. סוחטים את מיץ הלימון. חותכים את הסלק לגפרורים דקים, ומשרים במי קרח להוצאת הצבע. חותכים את הגזר לגפרורים דקים. פורסים דק את הכרוב. חולטים את השעועית במים רותחים ומסננים.
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
- קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי מרינדת הטופו. מלבד הטופו ושמן הזית. משרים את הטופו במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
- מסננים את הסלק ומערבבים עם שאר הירקות, עשבי התיבול והאטריות.
- מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים את שמן הזית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
- מכניסים את פלטת הגריל לתוך המכשיר וסוגרים את המכסה. בוחרים בתוכנית GRILL מכוונים את הטמפרטורה לגבוהה MAX, ומכוונים את הזמן ל-16 דקות. לוחצים על STOP/START על מנת להתחיל את החימום.
- כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פותחים את המכסה ומניחים את הטופו על פלטת הגריל סוגרים את המכסה וצולים 2 דקות. פותחים בזהירות את מכסה המכשיר, הופכים את הטופו וצולים עוד 2 דקות מהצד השני.
- מסדרים בצלחת הגשה ערמת סלט, מניחים מעל את סטייק הטופו, מפזרים את הבוטנים ומגישים.
אופן הכנה
- פורסים את הטופו לעובי ¾ ס”מ ודוקרים מספר פעמים עם קיסם. כותשים את השום. סוחטים את מיץ הלימון. חותכים את הסלק לגפרורים דקים, ומשרים במי קרח להוצאת הצבע. חותכים את הגזר לגפרורים דקים. פורסים דק את הכרוב. חולטים את השעועית במים רותחים ומסננים.
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
- קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי מרינדת הטופו. מלבד הטופו ושמן הזית. משרים את הטופו במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
- מסננים את הסלק ומערבבים עם שאר הירקות, עשבי התיבול והאטריות.
- מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים את שמן הזית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
- מכניסים את פלטת הגריל לתוך המכשיר וסוגרים את המכסה. בוחרים בתוכנית GRILL מכוונים את הטמפרטורה לגבוהה MAX, ומכוונים את הזמן ל-16 דקות. לוחצים על STOP/START על מנת להתחיל את החימום.
- כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פותחים את המכסה ומניחים את הטופו על פלטת הגריל סוגרים את המכסה וצולים 2 דקות. פותחים בזהירות את מכסה המכשיר, הופכים את הטופו וצולים עוד 2 דקות מהצד השני.
- מסדרים בצלחת הגשה ערמת סלט, מניחים מעל את סטייק הטופו, מפזרים את הבוטנים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן