ספגטי בולונז טבעוני מפנק ביותר ולא מתפשר על הטעם
מתכון של שי-לי ליפא לספגטי ברוטב בולונז טבעוני מפטריות, טעים במיוחד. המנה הקלאסית עכשיו בגירסא טבעונית ונהדרת שלא מתפשרת על הטעם
מתכון של שי-לי ליפא לספגטי ברוטב בולונז טבעוני מפטריות, טעים במיוחד. המנה הקלאסית עכשיו בגירסא טבעונית ונהדרת שלא מתפשרת על הטעם
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 428.4 קק״ל 2141.9 קק״לפחמימות 63.8 גרם 318.8 גרםשומן 7.6 גרם 38.0 גרםנתרן 817.1 מ״ג 4085.7 מ״גחלבון 14.4 גרם 72.2 גרםסיבים תזונתיים 18.0 גרם 90.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 375.0 מ״ג 1875.0 מ״גברזל 3.4 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 2560.6 מ״ג 12803.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות428
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 428.4 קק״ל 2141.9 קק״לפחמימות 63.8 גרם 318.8 גרםשומן 7.6 גרם 38.0 גרםנתרן 817.1 מ״ג 4085.7 מ״גחלבון 14.4 גרם 72.2 גרםסיבים תזונתיים 18.0 גרם 90.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 375.0 מ״ג 1875.0 מ״גברזל 3.4 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 2560.6 מ״ג 12803.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 428 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
3 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1/3 כוס יין אדום יבש
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
1קופסה או 425 מ"ל עגבניות מרוסקות
-
1/2 כוס מים רותחים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1/2 כוס פטרוזיליה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קוצצים גס בצל ושום. חותכים סלרי לקוביות בגודל 1/2 ס”מ. מגררים גס גזר וזוקיני. קוצצים גס פטריות שמפיניון.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות, עד שרכים.
- מוסיפים יין אדום, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שמתאדה.
- מוסיפים זוקיני, פטריות, עגבניות מרוסקות, מים רותחים (רצוי להוסיף את מי בישול הפסטה) וסוכר, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהירקות רכים ונוצר רוטב.
- מבשלים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל- דנטה. מסננים היטב.
- מגישים: מחלקים את הפסטה לצלחות, מניחים רוטב בנדיבות ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קוצצים גס בצל ושום. חותכים סלרי לקוביות בגודל 1/2 ס”מ. מגררים גס גזר וזוקיני. קוצצים גס פטריות שמפיניון.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות, עד שרכים.
- מוסיפים יין אדום, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שמתאדה.
- מוסיפים זוקיני, פטריות, עגבניות מרוסקות, מים רותחים (רצוי להוסיף את מי בישול הפסטה) וסוכר, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהירקות רכים ונוצר רוטב.
- מבשלים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל- דנטה. מסננים היטב.
- מגישים: מחלקים את הפסטה לצלחות, מניחים רוטב בנדיבות ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן