משדרגים את הכל: מקלות גבינה קריספיים!

אוהבים מקלות גבינה? תמרה אהרוני ועומר מילר עם מתכון מושלם של מקלות גבינת פרמזן. נשנוש קל להכנה שמשדרג כל פיקניק או מפגש חברים שתמיד משאיר טעם של עוד ועוד
אוהבים מקלות גבינה? תמרה אהרוני ועומר מילר עם מתכון מושלם של מקלות גבינת פרמזן. נשנוש קל להכנה שמשדרג כל פיקניק או מפגש חברים שתמיד משאיר טעם של עוד ועוד
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.0 קק״ל 3929.4 קק״ל
    פחמימות 43.2 גרם 648.4 גרם
    שומן 9.8 גרם 146.7 גרם
    נתרן 370.5 מ״ג 5558.2 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 159.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 23.0 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרם
    כולסטרול 35.6 מ״ג 534.3 מ״ג
    סידן 121.8 מ״ג 1826.4 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 41.7 מ״ג
    אשלגן 73.2 מ״ג 1097.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.0 קק״ל 3929.4 קק״ל
    פחמימות 43.2 גרם 648.4 גרם
    שומן 9.8 גרם 146.7 גרם
    נתרן 370.5 מ״ג 5558.2 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 159.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 23.0 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרם
    כולסטרול 35.6 מ״ג 534.3 מ״ג
    סידן 121.8 מ״ג 1826.4 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 41.7 מ״ג
    אשלגן 73.2 מ״ג 1097.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
תמרה אהרוני ועומר מילר
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. הבצק צריך להיות מאד קר, אם כי לא קפוא.
  2. אם הפרמזן לא מגוררת, מגררים דק על פומפייה.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר האפייה של סנו-סושי.
  4. פותחים את גליל הבצק על משטח עבודה מקומח. אם הבצק עבה (יותר מ-1/2 ס”מ) - מרדדים קצת במערוך.
  5. בקערית טורפים קלות את החלמונים, מברישים את החצי הימני של הבצק ומקפלים מעל את החצי השמאלי. יתקבל בצק בעובי כפול.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את הפרמזן והקמח, כדי שפירורי הגבינה לא יידבקו.
    מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל 1/2 מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק ומפזרים למעלה מעט מלח גס. הופכים לצד השני, מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה ומלח גס מעל. מהדקים בידיים.
  7. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס”מ (רוחב אצבע) ומסובבים כל רצועה סביב עצמה. משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
    מסדרים את המקלות במרווח על גבי התבנית ואופים 35-25 דקות להשחמה ומגישים מיד.

    מקלות פרמזן. צילום: שניר גואטה.
    מקלות פרמזן. צילום: שניר גואטה.


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
משדרגים את הכל: מקלות גבינה קריספיים!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    שמנמנים משודרגים??

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    עמיהוד

    אם אני רוצה להכין יומים מראש ואחר כך להכניס את הבצק לתנור האם זה אפשרי ואם כן איפה

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, מומלץ להקפיא את המקלות ואז רק להכניס לתנור.

    Avatar
    ירין

    יאממיייי!!!! מקלות גבינה כמו של מאפיית לחמים

    Avatar
    אלמוג וטורי

    אפשר גבינה אחרת מפרמזן?

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה ארומטית שאוהבים – קשקבל, אמנטל…

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות