אוכל משאריות: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
מצאנו לכם את הנשנוש המושחת והמושלם מכולם שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו! כדורי מק אנד צ'יז ברוטב בשמל עשיר בגבינות, מטוגנים בציפוי פריך של פירורי לחם
מצאנו לכם את הנשנוש המושחת והמושלם מכולם שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו! כדורי מק אנד צ'יז ברוטב בשמל עשיר בגבינות, מטוגנים בציפוי פריך של פירורי לחם
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.8 קק״ל 6595.2 קק״לפחמימות 29.3 גרם 585.6 גרםשומן 19.5 גרם 390.8 גרםנתרן 313.3 מ״ג 6265.2 מ״גחלבון 13.1 גרם 262.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.3 גרםשומן רווי 6.2 גרם 124.1 גרםכולסטרול 52.5 מ״ג 1049.5 מ״גסידן 196.8 מ״ג 3936.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 81.8 מ״ג 1635.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 17.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות330
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.8 קק״ל 6595.2 קק״לפחמימות 29.3 גרם 585.6 גרםשומן 19.5 גרם 390.8 גרםנתרן 313.3 מ״ג 6265.2 מ״גחלבון 13.1 גרם 262.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.3 גרםשומן רווי 6.2 גרם 124.1 גרםכולסטרול 52.5 מ״ג 1049.5 מ״גסידן 196.8 מ״ג 3936.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 81.8 מ״ג 1635.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 17.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 330 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה קצרה
רוטב בשמל
-
50 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
2 כוסות חלב 3%חם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
100 גרם גבינת פרמזןמגוררת (אפשר להחליף בגבינה צהובה)
-
100 גרם גבינה צהובה 22%מגוררת
טיגון
-
2 ביצים Lטרופות
-
1 חבילה פירורי לחם
-
1 כוס שמן קנולהלטיגון, כמות לפי הצורך (עומק של כ-2 ס"מ במחבת)
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומקררים.
- מכינים את רוטב הבשמל: רצוי להכין מראש את רכיבי הרוטב. ממיסים את החמאה בסיר. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים לאט את החלב החם תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך.
- כשהרוטב סמיך ומוכן מתבלים במלח ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.
- מוסיפים לרוטב הבשמל את הפסטה הקרה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
- יוצרים מתערובת הפסטה כדורים קטנים (מועכים אותם בידיים כדי שלא יתפרקו) וטובלים בביצה ואחר כך בפירורי הלחם (כמו בהכנת שניצלים).
- מטגנים את הכדורים: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שמתקבל צבע זהוב ויפה.
- מעבירים את הכדורים בזהירות מהמחבת (בעזרת כף מחוררת) לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת שאריות השמן. מעבירים לצלחת הגשה וזוללים.
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומקררים.
- מכינים את רוטב הבשמל: רצוי להכין מראש את רכיבי הרוטב. ממיסים את החמאה בסיר. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים לאט את החלב החם תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך.
- כשהרוטב סמיך ומוכן מתבלים במלח ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.
- מוסיפים לרוטב הבשמל את הפסטה הקרה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
- יוצרים מתערובת הפסטה כדורים קטנים (מועכים אותם בידיים כדי שלא יתפרקו) וטובלים בביצה ואחר כך בפירורי הלחם (כמו בהכנת שניצלים).
- מטגנים את הכדורים: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שמתקבל צבע זהוב ויפה.
- מעבירים את הכדורים בזהירות מהמחבת (בעזרת כף מחוררת) לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת שאריות השמן. מעבירים לצלחת הגשה וזוללים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות