גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 515.4 קק״ל 2577.0 קק״לפחמימות 68.9 גרם 344.4 גרםשומן 22.0 גרם 110.2 גרםנתרן 357.1 מ״ג 1785.5 מ״גחלבון 12.8 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 12.8 גרם 64.2 גרםכולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״גסידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות515
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 515.4 קק״ל 2577.0 קק״לפחמימות 68.9 גרם 344.4 גרםשומן 22.0 גרם 110.2 גרםנתרן 357.1 מ״ג 1785.5 מ״גחלבון 12.8 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 12.8 גרם 64.2 גרםכולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״גסידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
המנה הבאה היא תמצית הנהנתנות ואהבת החיים של העם והמטבח הצרפתי – גראטן פריזאי. מדובר על התגשמות החלומות של כל חובב אוכל שמכבד את עצמו, ובמיוחד של חובבי תפוחי האדמה – פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ורכות אפויות בתנור, עטופות שמנת וחלב, ומוקרמות בגבינה עשירה.
בשבילי, מתכון לתפוח אדמה מוקרם הוא קלף מנצח שאני תמיד חוזרת אליו. הוא לא דורש ממני יותר מרבע שעה של עבודה, המרכיבים תמיד נמצאים בבית, והוא תמיד עובד! אני מכינה תפוח אדמה מוקרם בתנור כבר שנים, והוא תמיד זוכה לקריאות התפעלות כבר בשלב ההגשה, בגלל המראה המרשים והניחוח המגרה. אבל כל ההתלהבות שלפני לא משתווה לתגובות שאחרי, שכל פעם מחדש גורמות לי להתחרט שלא הכנתי תבנית נוספת.
רוצים לדעת איך מכינים תפוח אדמה מוקרם שלא תרצו להפסיק לאכול? עקבו אחר המתכון וההצלחה מובטחת!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 515 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1 1/2 כוסות חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
025 כפיות פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקטלא חובה
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%אפשר גם רזה
-
1/2 כוס גבינת אמנטלאו קשקבל או איזו שאוהבים מגוררת
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
- מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
- מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
- משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
- מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).
- מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים. מריחים. מחכים טיפה ומתחילים לאכול. בתאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
- מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
- מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
- משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
- מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).
- מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים. מריחים. מחכים טיפה ומתחילים לאכול. בתאבון.
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
זה אמור לצאת עם הרבה רוטב?
הי מרים. קשה לדעת כמה זה הרבה רוטב, מה כוונתך?
האם ניתן לרכך את תפוח האדמה במיקרו על מנת לזרז את תהליך האפייה בתנור? תודה.