מרגישים אביב באוויר? סלט ירוק ליום שמח, בריא ומתוק
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.7 קק״ל 1266.8 קק״לפחמימות 22.8 גרם 91.0 גרםשומן 20.1 גרם 80.5 גרםנתרן 509.4 מ״ג 2037.5 מ״גחלבון 14.2 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 9.7 גרם 39.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 159.2 מ״ג 636.6 מ״גברזל 6.2 מ״ג 24.7 מ״גאשלגן 1098.7 מ״ג 4394.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות317
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.7 קק״ל 1266.8 קק״לפחמימות 22.8 גרם 91.0 גרםשומן 20.1 גרם 80.5 גרםנתרן 509.4 מ״ג 2037.5 מ״גחלבון 14.2 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 9.7 גרם 39.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 159.2 מ״ג 636.6 מ״גברזל 6.2 מ״ג 24.7 מ״גאשלגן 1098.7 מ״ג 4394.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
הימים הטרופים הללו מחברים אותנו אל הבית ואל הקרקע יותר ויותר.
פתאום ההערכה שלנו למה שיש לנו היא עצומה, אנו מוקירים תודה על הבית הנעים שיצרנו לעצמנו, על הטעמים שמשמחים אותנו ועל היותנו בריאים.
שמחה היא שם המשחק של הימים הללו, הכל גלום וטמון באיך נקום בבוקר. הבחירה היא בידינו.
האם נקום ומיד נבדוק באתרי החדשות את המספרים ואת המצב בארץ ובעולם, או שנקום ונחבק את החופש שקיבלנו במתנה. החופש שנותן דרור למחשבות שהמון זמן לא היו בראשנו. על הגשמה שלא פגשנו המון זמן.
ההגשמה הזו היא לא הגשמה של הישגיות או ללמוד שפה חדשה, היא הגשמה של הסתכלות פנימית על הבית, על הביחד ועל האני הפנימי של כל אחד מאיתנו.
כי מתי קיבלתם בחיים כל כך הרבה חופש, שלא כולל ארוחות ומשימות, רק שמירה על הWell- being שלנו, על השמחה הפנימית שלנו ועל האהובים שלנו מרחוק.
את הסלט הזה בחרתי להכין כי כולנו רוצים משהו קליל יותר בין כל הארוחות ביום. פתאום יצירה וחיבור בין טעמים הופכת להיות מפלט ענקי לכל הדאגות שיש לנו.
אני אוהבת לחבר את המרכיבים שמחכים לי במקרר וליצור קשת של טעמים ומרקמים שיעניקו לכולנו ארוחה מזינה, בריאה ומחזקת יותר.
פולי סויה הם משהו שאנחנו מאוד אוהבים בבית, הם חלקלקים ומוסיפים ממד חלבונים ומרקמי לסלט. את הפולי סויה הללו יכולים גם להחליף עדשים ירוקות ומדהימות.
המרכיב המתוק והפירותי נותן טוויסט ממש מדליק לכל הטעמים והמרקמים בסלט וזה יכול להיות כל פרי שתבחרו, אני בחרתי בקיווי שמכיל כמויות אדירות של ויטמין C ומעניק לנו עוד אופק של חיזוק הגוף ומערכת החיסון.
לבסוף בחרתי בשומשום שאנחנו כישראלים אוכלים אותו במלא תצורות אבל הצורה החוצפנית והעוקצנית שלו היא האהובה עלי ביותר, קלייה קצרה והוא הופך להיות הכוכב של הסלט שלכם, הוא יעניק לכל ביס נוכחות של גרגיר מתפצח וממזרי, טעם אגוזי ועגול ויצבע את הסלט בנקודות זהובות ויפות.
זו צלחת של אושר,
זו צלחת של שמחה,
זו צלחת של ביחד,
זו צלחת של בחירה,
בחירה בשמחה וברצון להעניק לעצמנו.
בחירה בלהפריד את הדאגות ולתת מקום ליצירה ואיחוד של טעמים.
בחירה בלהיות שלם, להעניק לעצמי קצת יותר ולחבק את המצב. כי אין לנו דרך אחרת לעבור את זה.
כל שנותר לכם הוא לפתוח את המקרר ולאסוף מקבץ של ירקות ופרי שיעניקו לכם קצת שלווה והרבה גיוון בארוחות.
ימי שמחה בריאים ומאושרים ?
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 317 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 1/2 כוסות פולי סויה (אדממה)חלוטים במים, או עדשים ירוקות חלוטות במים
-
1/2 כרובית בינוניתחתוכה קטן
-
1 ראש חסה אייסברג
-
1/2 צרור פטרוזיליהאו נענע, או כוסברה
-
1 קיווי בינוני
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוסאו פלפל לבן
-
1 שן שוםכתושה, או רבע כפית אבקת שום
-
1 כף דבשאו כף ריבת הדרים
-
1 1/2 כפיות חרדל דיז’וןחלק
-
1/4 כוס שומשוםקלוי, לפיזור מעל הסלט
אופן הכנה
- חולטים את הפולי סויה / עדשים ירוקות עד לריכוך, מסננים ומצננים.
- חותכים את הירקות והקיווי לגודל שמתאים לביס.
- בצנצנת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים לו לאחד טעמים.
- בונים את הסלט, מסדרים את הכל בקערה ושופכים את הרוטב מעל הסלט, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים בשמחה וחיוך גדול.
אופן הכנה
- חולטים את הפולי סויה / עדשים ירוקות עד לריכוך, מסננים ומצננים.
- חותכים את הירקות והקיווי לגודל שמתאים לביס.
- בצנצנת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים לו לאחד טעמים.
- בונים את הסלט, מסדרים את הכל בקערה ושופכים את הרוטב מעל הסלט, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים בשמחה וחיוך גדול.
הערות
- ניתן לשמור במקרר יומיים בקופסא אטומה
- כל ירק שתבחרו יתאים, הגיוון הוא שלכם
- איך קולים שומשום, מחממים מחבת לחום בינוני, שמים את השומשום במחבת ומערבבים כל הזמן עד שהשומשום הופך להיות מעט שחור וריחו מתפזר בחדר.
הערות
- ניתן לשמור במקרר יומיים בקופסא אטומה
- כל ירק שתבחרו יתאים, הגיוון הוא שלכם
- איך קולים שומשום, מחממים מחבת לחום בינוני, שמים את השומשום במחבת ומערבבים כל הזמן עד שהשומשום הופך להיות מעט שחור וריחו מתפזר בחדר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
אהבתי
מצא חן בעיניי התוספת של הקווי