מתכון לשבועות – מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3830.4 קק״ל 3830.4 קק״לפחמימות 226.2 גרם 226.2 גרםשומן 234.0 גרם 234.0 גרםנתרן 4317.5 מ״ג 4317.5 מ״גחלבון 196.6 גרם 196.6 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרםשומן רווי 89.7 גרם 89.7 גרםכולסטרול 295.5 מ״ג 295.5 מ״גסידן 812.5 מ״ג 812.5 מ״גברזל 22.1 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 2889.6 מ״ג 2889.6 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות3830
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3830.4 קק״ל 3830.4 קק״לפחמימות 226.2 גרם 226.2 גרםשומן 234.0 גרם 234.0 גרםנתרן 4317.5 מ״ג 4317.5 מ״גחלבון 196.6 גרם 196.6 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרםשומן רווי 89.7 גרם 89.7 גרםכולסטרול 295.5 מ״ג 295.5 מ״גסידן 812.5 מ״ג 812.5 מ״גברזל 22.1 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 2889.6 מ״ג 2889.6 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
מאפה קלוע של בצק עלים שאני מכינה המון. הוא חגיגי ומרשים וברגע שתופסים את העקרון של הקליעה הוא גם ממש פשוט להכנה (אני משתמשת בבצק קנוי ואיכותי על בסיס חמאה). אפשר לשדך למאפה כזה אינסוף מילויים מתוקים או מלוחים.
השילוב הסקנדינבי של סלמון גבינת שמנת ושמיר גם הוא חביב עלי מאוד. ואני נוטה לעשות בו שימושים רבים ומגוונים, רובם ממש לא סקנדינבים מסורתיים.
לכבוד שבועות התחשק לי לשדך את המאפה הקלוע למילוי השילוש הסקנדינבי. זה דרש קצת מחשבה וכמה ניסיונות כדי שהבצק לא יירטב ויסמרטט, כדי שהדג יהיה עשוי בדיוק במידה, הוספתי גם גרידת לימון לרעננות חמצמצה, וקצת תרד שמוסיף טעם נהדר, עוד טקסטורה לביס ועוד קצת גובה למאפה (כי אולי הגודל לא קובע, אבל הגובה כן).
המאפה יצא מהתנור שחום וריחני, פריך מבחוץ עסיסי ונימוח מבפנים עם רמיזה רעננה ושובבה של קליפת לימון ושמיר וקרמיות משגעת מגבינת השמנת.
אז קבלו את ה-מתכון שלכם לחג השבועות, חגיגי, מרשים וטעים להפליא, ונראה אתכם מתאפקים לא לטעום לפני שהאורחים מגיעים…
מרכיבים 15 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3830 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
700 גרם פילה דג סלמוןללא עור
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כף דבש
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
מאפה
-
500 גרם בצק עליםעל בסיס חמאה
-
500 גרם עלי תרד
-
100 גרם גבינת שמנת
-
5 כפות שמירעלים קצוצים
-
1 קליפת לימון בינוני
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
הברשה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- ממליחים ומפלפלים את פילה הסלמון משני צדדיו.
- במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית, כשהשמן חם צורבים את הסלמון כ-3 דקות מכל צד.
- בקערית, מערבבים את מיץ הלימון, דבש והשום הכתוש ומוסיפים למחבת, נותנים לסלמון להזדגג במיץ הלימון כ-2-3 דק.
- מוציאים את הסלמון בזהירות לצלחת גדולה ומניחים בצד להתקרר.
- מניחים את עלי התרד בקערה, שופכים על עלי התרד מים רותחים וחולטים אותם כ-30 שניות, מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים.
- סוחטים את עלי התרד היטב בידיים, קוצצים את עלי התרד ומחזירים למסננת.
- על משטח מקומח מרדדים את בצק העלים למלבן בעובי של כ-5 מ”מ. מידות המלבן צריכות להיות גדולות ממידות הסלמון בכ-5 ס”מ מחלקו העליון והתחתון של הבצק ובכ-7 ס”מ משני צדדיו.
- בעזרת סכין קטנה וחדה מסמנים בזהירות חלוקה של הבצק ל-3 חלקים שווים לאורך (לא חותכים, רק מסמנים!), את שני החלקים החיצוניים של הבצק חותכים לרצועות אלכסוניות בעובי של כ-1.5 ס”מ (הרצועות נשארות מחוברות לחלקו האמצעי של הבצק!!).
- מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בשני הצדדים ומכניסים את הבצק לפריזר ל-10 דק’.
- מוציאים את הבצק מהפריזר, על חלקו האמצעי של הבצק מפזרים את עלי התרד הקצוצים בשכבה אחידה,על גבי התרד מניחים את פילה הסלמון המזוגג.
- מורחים את גבינת השמנת על גבי פילה הסלמון בשכבה אחידה, ממליחים ומפלפלים.
- מפזרים את גרידת הלימון והשמיר הקצוץ על גבינת השמנת.
- מקפלים על המילוי את השוליים העליונים והתחתונים של הבצק.
- קולעים את הבצק: מקפלים על גבי המילוי את רצועות הבצק פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל (הרצועות צריכים להיסגר בחפיפה אחת על השנייה).
- מהדקים היטב את הרצועות האחרונות כדי שלא יפתחו באפייה ומעבירים את המאפה הקלוע לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-30 דק’ עד שהמאפה תפוח ושחום.
- מצננים מעט לפני שפורסים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- ממליחים ומפלפלים את פילה הסלמון משני צדדיו.
- במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית, כשהשמן חם צורבים את הסלמון כ-3 דקות מכל צד.
- בקערית, מערבבים את מיץ הלימון, דבש והשום הכתוש ומוסיפים למחבת, נותנים לסלמון להזדגג במיץ הלימון כ-2-3 דק.
- מוציאים את הסלמון בזהירות לצלחת גדולה ומניחים בצד להתקרר.
- מניחים את עלי התרד בקערה, שופכים על עלי התרד מים רותחים וחולטים אותם כ-30 שניות, מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים.
- סוחטים את עלי התרד היטב בידיים, קוצצים את עלי התרד ומחזירים למסננת.
- על משטח מקומח מרדדים את בצק העלים למלבן בעובי של כ-5 מ”מ. מידות המלבן צריכות להיות גדולות ממידות הסלמון בכ-5 ס”מ מחלקו העליון והתחתון של הבצק ובכ-7 ס”מ משני צדדיו.
- בעזרת סכין קטנה וחדה מסמנים בזהירות חלוקה של הבצק ל-3 חלקים שווים לאורך (לא חותכים, רק מסמנים!), את שני החלקים החיצוניים של הבצק חותכים לרצועות אלכסוניות בעובי של כ-1.5 ס”מ (הרצועות נשארות מחוברות לחלקו האמצעי של הבצק!!).
- מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בשני הצדדים ומכניסים את הבצק לפריזר ל-10 דק’.
- מוציאים את הבצק מהפריזר, על חלקו האמצעי של הבצק מפזרים את עלי התרד הקצוצים בשכבה אחידה,על גבי התרד מניחים את פילה הסלמון המזוגג.
- מורחים את גבינת השמנת על גבי פילה הסלמון בשכבה אחידה, ממליחים ומפלפלים.
- מפזרים את גרידת הלימון והשמיר הקצוץ על גבינת השמנת.
- מקפלים על המילוי את השוליים העליונים והתחתונים של הבצק.
- קולעים את הבצק: מקפלים על גבי המילוי את רצועות הבצק פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל (הרצועות צריכים להיסגר בחפיפה אחת על השנייה).
- מהדקים היטב את הרצועות האחרונות כדי שלא יפתחו באפייה ומעבירים את המאפה הקלוע לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-30 דק’ עד שהמאפה תפוח ושחום.
- מצננים מעט לפני שפורסים.
הערות
- בשביל שהקליעה תהיה קלה ותצא יפה חשוב לעבוד עם בצק קר. אם במהלך הקליעה נדמה לכם שהבצק מתרכך תכניסו אותו למספר דקות נוספות לפריזר.
- מאותה סיבה חשוב להקפיד לקרר את הסלמון לפני שמניחים אותו על הבצק.
- חשוב לסחוט היטב את התרד כדי שלא ירטיב את חלקו התחתון של המאפה.
- אל תתפשרו על איכות בצק העלים. בצק עלים איכותי על בסיס חמאה עושה את כל ההבדל בין מאפה חביב למאפה משגע.
הערות
- בשביל שהקליעה תהיה קלה ותצא יפה חשוב לעבוד עם בצק קר. אם במהלך הקליעה נדמה לכם שהבצק מתרכך תכניסו אותו למספר דקות נוספות לפריזר.
- מאותה סיבה חשוב להקפיד לקרר את הסלמון לפני שמניחים אותו על הבצק.
- חשוב לסחוט היטב את התרד כדי שלא ירטיב את חלקו התחתון של המאפה.
- אל תתפשרו על איכות בצק העלים. בצק עלים איכותי על בסיס חמאה עושה את כל ההבדל בין מאפה חביב למאפה משגע.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
ינוסה בשבועות הקרוב בעזרת ה׳
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- בראנץ'
- דגים
- יום האהבה
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- סוכות
- פשטידות