מתכון לשבועות – מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון

במיוחד לכבוד שבועות תמרה אהרוני מביאה לכם מתכון למאפה חגיגי ומרשים של מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון שהוא גם נראה טוב גם מריח משגע ובעיקר טעים בטירוף
במיוחד לכבוד שבועות תמרה אהרוני מביאה לכם מתכון למאפה חגיגי ומרשים של מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון שהוא גם נראה טוב גם מריח משגע ובעיקר טעים בטירוף
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3830
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3830.4 קק״ל 3830.4 קק״ל
    פחמימות 226.2 גרם 226.2 גרם
    שומן 234.0 גרם 234.0 גרם
    נתרן 4317.5 מ״ג 4317.5 מ״ג
    חלבון 196.6 גרם 196.6 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 89.7 גרם 89.7 גרם
    כולסטרול 295.5 מ״ג 295.5 מ״ג
    סידן 812.5 מ״ג 812.5 מ״ג
    ברזל 22.1 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 2889.6 מ״ג 2889.6 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3830
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3830.4 קק״ל 3830.4 קק״ל
    פחמימות 226.2 גרם 226.2 גרם
    שומן 234.0 גרם 234.0 גרם
    נתרן 4317.5 מ״ג 4317.5 מ״ג
    חלבון 196.6 גרם 196.6 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 89.7 גרם 89.7 גרם
    כולסטרול 295.5 מ״ג 295.5 מ״ג
    סידן 812.5 מ״ג 812.5 מ״ג
    ברזל 22.1 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 2889.6 מ״ג 2889.6 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

מאפה קלוע של בצק עלים שאני מכינה המון. הוא חגיגי ומרשים וברגע שתופסים את העקרון של הקליעה הוא גם ממש פשוט להכנה (אני משתמשת בבצק קנוי ואיכותי על בסיס חמאה). אפשר לשדך למאפה כזה אינסוף מילויים מתוקים או מלוחים.

השילוב הסקנדינבי של סלמון גבינת שמנת ושמיר גם הוא חביב עלי מאוד. ואני נוטה לעשות בו שימושים רבים ומגוונים, רובם ממש לא סקנדינבים מסורתיים.

לכבוד שבועות התחשק לי לשדך את המאפה הקלוע למילוי השילוש הסקנדינבי. זה דרש קצת מחשבה וכמה ניסיונות כדי שהבצק לא יירטב ויסמרטט, כדי שהדג יהיה עשוי בדיוק במידה, הוספתי גם גרידת לימון לרעננות חמצמצה, וקצת תרד שמוסיף טעם נהדר, עוד טקסטורה לביס ועוד קצת גובה למאפה (כי אולי הגודל לא קובע, אבל הגובה כן).

המאפה יצא מהתנור שחום וריחני, פריך מבחוץ עסיסי ונימוח מבפנים עם רמיזה רעננה ושובבה של קליפת לימון ושמיר וקרמיות משגעת מגבינת השמנת.

אז קבלו את ה-מתכון שלכם לחג השבועות, חגיגי, מרשים וטעים להפליא, ונראה אתכם מתאפקים לא לטעום לפני שהאורחים מגיעים…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלמון

מאפה

הברשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. ממליחים ומפלפלים את פילה הסלמון משני צדדיו.
  3. במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית, כשהשמן חם צורבים את הסלמון כ-3 דקות מכל צד.
  4. בקערית, מערבבים את מיץ הלימון, דבש והשום הכתוש ומוסיפים למחבת, נותנים לסלמון להזדגג במיץ הלימון כ-2-3 דק.
  5. מוציאים את הסלמון בזהירות לצלחת גדולה ומניחים בצד להתקרר.
  6. מניחים את עלי התרד בקערה, שופכים על עלי התרד מים רותחים וחולטים אותם כ-30 שניות, מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים.
  7. סוחטים את עלי התרד היטב בידיים, קוצצים את עלי התרד ומחזירים למסננת.
  8. על משטח מקומח מרדדים את בצק העלים למלבן בעובי של כ-5 מ”מ. מידות המלבן צריכות להיות גדולות ממידות הסלמון בכ-5 ס”מ מחלקו העליון והתחתון של הבצק ובכ-7 ס”מ משני צדדיו.
  9. בעזרת סכין קטנה וחדה מסמנים בזהירות חלוקה של הבצק ל-3 חלקים שווים לאורך (לא חותכים, רק מסמנים!), את שני החלקים החיצוניים של הבצק חותכים לרצועות אלכסוניות בעובי של כ-1.5 ס”מ (הרצועות נשארות מחוברות לחלקו האמצעי של הבצק!!).

    בעזרת סכין מסמנים חלוקה של הבצק ל-3 חלקים שווים. צילום: תמרה אהרוני
    בעזרת סכין מסמנים חלוקה של הבצק ל-3 חלקים שווים. צילום: תמרה אהרוני

  10. מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בשני הצדדים ומכניסים את הבצק לפריזר ל-10 דק’.
  11. מוציאים את הבצק מהפריזר, על חלקו האמצעי של הבצק מפזרים את עלי התרד הקצוצים בשכבה אחידה,על גבי התרד מניחים את פילה הסלמון המזוגג.

    על חלקו האמצעי של הבצק מפזרים בשכבה אחידה את המצרכים. צילום: תמרה אהרוני
    על חלקו האמצעי של הבצק מפזרים בשכבה אחידה את המצרכים. צילום: תמרה אהרוני

  12. מורחים את גבינת השמנת על גבי פילה הסלמון בשכבה אחידה, ממליחים ומפלפלים.
  13. מפזרים את גרידת הלימון והשמיר הקצוץ על גבינת השמנת.
  14. מקפלים על המילוי את השוליים העליונים והתחתונים של הבצק.
  15. קולעים את הבצק: מקפלים על גבי המילוי את רצועות הבצק פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל (הרצועות צריכים להיסגר בחפיפה אחת על השנייה).

    קולעים את הבצק. צילום: תמרה אהרוני
    קולעים את הבצק. צילום: תמרה אהרוני

  16. מהדקים היטב את הרצועות האחרונות כדי שלא יפתחו באפייה ומעבירים את המאפה הקלוע לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

    מהדקים היטב את הרצועות האחרונות ומורחים בביצה. צילום: תמרה אהרוני
    מהדקים היטב את הרצועות האחרונות ומורחים בביצה. צילום: תמרה אהרוני

  17. מורחים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-30 דק’ עד שהמאפה תפוח ושחום.
  18. מצננים מעט לפני שפורסים.

    מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון. צילום: תמרה אהרוני
    מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון. צילום: תמרה אהרוני

הערות

  • בשביל שהקליעה תהיה קלה ותצא יפה חשוב לעבוד עם בצק קר. אם במהלך הקליעה נדמה לכם שהבצק מתרכך תכניסו אותו למספר דקות נוספות לפריזר.
  • מאותה סיבה חשוב להקפיד לקרר את הסלמון לפני שמניחים אותו על הבצק.
  • חשוב לסחוט היטב את התרד כדי שלא ירטיב את חלקו התחתון של המאפה.
  • אל תתפשרו על איכות בצק העלים. בצק עלים איכותי על בסיס חמאה עושה את כל ההבדל בין מאפה חביב למאפה משגע.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לשבועות – מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אלונה שגב-ברבש

    ינוסה בשבועות הקרוב בעזרת ה׳

קטגוריות

אביזרים

טכניקות