עוף עם אורז אפונה וגזר בתבנית אחת. בואו נעשה את זה קל!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 449.5 קק״ל 2247.5 קק״לפחמימות 98.0 גרם 490.1 גרםשומן 32.6 גרם 162.9 גרםנתרן 417.2 מ״ג 2085.8 מ״גחלבון 29.9 גרם 149.6 גרםסיבים תזונתיים 26.3 גרם 131.6 גרםשומן רווי 23.1 גרם 115.7 גרםכולסטרול 21.8 מ״ג 108.8 מ״גסידן 95.0 מ״ג 475.1 מ״גברזל 22.9 מ״ג 114.3 מ״גאשלגן 310.9 מ״ג 1554.4 מ״גאבץ 22.8 מ״ג 113.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות450
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 449.5 קק״ל 2247.5 קק״לפחמימות 98.0 גרם 490.1 גרםשומן 32.6 גרם 162.9 גרםנתרן 417.2 מ״ג 2085.8 מ״גחלבון 29.9 גרם 149.6 גרםסיבים תזונתיים 26.3 גרם 131.6 גרםשומן רווי 23.1 גרם 115.7 גרםכולסטרול 21.8 מ״ג 108.8 מ״גסידן 95.0 מ״ג 475.1 מ״גברזל 22.9 מ״ג 114.3 מ״גאשלגן 310.9 מ״ג 1554.4 מ״גאבץ 22.8 מ״ג 113.9 מ״גסגור
לא תמיד מתחשק לעשות הו-הא מארוחה משפחתית, בטח לא אחרי פסח שכולו ארוחות ובונדינג צפוף עם המשפחה הגרעינית, המטבח והמקרר. אבל לאכול צריך, מה שאומר שצריך גם לבשל. בני המשפחה שלכם כבר הורגלו לארוחות בסטנדרט של שף ניקולאי מינימום וזה לא הזמן להוריד רמה.
אז מה מכינים? עוף! אבל לא סתם עוף בתנור, אלא עוף בתנור עם אורז וירקות שכל הענין הזה נראה כמו שלש שעות רצופות במטבח ובפועל אתם מתקתקים את כל ההכנות בעשר דקות.
קבלו מתכון מנצח לעוף עם אורז, אפונה וגזר בתנור. אתם רק צריכים לעשות פרצוף עייף שמתאים לארוחה מושקעת.
נשיקות!
מרכיבים 19 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 450 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף ומשרה:
-
4 כרעי עוף גדולותמחולקות לשוק וירך. אם בא לכם אפשר להשתמש רק בשוקיים (פולקעס)
-
1 כוס מיץ תפוזיםאו מיץ תפוחים
-
1 כף דבש
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
-
1 שן שוםכתושה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
לאורז:
-
2 כוסות אורז לבןבסמטי או פרסי או יסמין
-
1 בצל גדול
-
3 גזרים
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
-
1 כפית כורכום
-
1/2 פפריקה מתוקה
-
2 שום
-
2 כפות שמן קנולהלטיגון הבצל
-
1 מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים משרה לעוף: מערבבים בקערה מיץ תפוזים (או מיץ תפוחים), כף דבש, כורכום, פפריקה מתוקה, שן שום כתושה, 3 כפות שמן זית. מכניסים את חלקי העוף לקערה ומעסים את העוף. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר כחצי שעה . ניתן להכין גם יום מראש ולהשרות את העוף במקרר יממה שלמה, זה יעשה לו טוב.
- הכנות האורז וקיצוצים: קולפים את הגזרים ומגררים לרצועות לא דקות מדי (אפשר לקצוץ לקוביות קטנות אם בא לכם). קוצצים את הבצל, קולפים את השום ופורסים לפרוסות.
- מטגנים את הבצל, כאשר הבצל נעשה שקוף מכניסים לטיגון את הגזר ואת השום. מערבבים עד שכל הירקות זהובים ומבריקים. לקראת הסוף מכניסים את האפונה לשני עירבובים.
- מכבים את האש. מוסיפים לסיר את האורז עם כוס וחצי מים רותחים, מוסיפים את הכורכום והפפריקה, ממליחים ומפלפלים. מערבבים בעדינות.
- מצפים תבנית בנייר אפייה. משטחים את תערובת האורז והירקות בתבנית. מעל מסדרים את חלקי העוף. אם נשאר משרה מהעוף מטפטפים מעל בעזרת כף. מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מחממים תנור לחום גבוה (180-190 מעלות). אופים כשעה.
- מסירים את הכיסוי, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד חצי שעה עד שהעוף והאורז מזהיבים.
- מפזרים מעט פטרוזיליה טריה וקצוצה מעל (לא חייבים, רק אם מתחשק ואם מצלמים לאינסטוש…).
אופן הכנה
- מכינים משרה לעוף: מערבבים בקערה מיץ תפוזים (או מיץ תפוחים), כף דבש, כורכום, פפריקה מתוקה, שן שום כתושה, 3 כפות שמן זית. מכניסים את חלקי העוף לקערה ומעסים את העוף. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר כחצי שעה . ניתן להכין גם יום מראש ולהשרות את העוף במקרר יממה שלמה, זה יעשה לו טוב.
- הכנות האורז וקיצוצים: קולפים את הגזרים ומגררים לרצועות לא דקות מדי (אפשר לקצוץ לקוביות קטנות אם בא לכם). קוצצים את הבצל, קולפים את השום ופורסים לפרוסות.
- מטגנים את הבצל, כאשר הבצל נעשה שקוף מכניסים לטיגון את הגזר ואת השום. מערבבים עד שכל הירקות זהובים ומבריקים. לקראת הסוף מכניסים את האפונה לשני עירבובים.
- מכבים את האש. מוסיפים לסיר את האורז עם כוס וחצי מים רותחים, מוסיפים את הכורכום והפפריקה, ממליחים ומפלפלים. מערבבים בעדינות.
- מצפים תבנית בנייר אפייה. משטחים את תערובת האורז והירקות בתבנית. מעל מסדרים את חלקי העוף. אם נשאר משרה מהעוף מטפטפים מעל בעזרת כף. מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מחממים תנור לחום גבוה (180-190 מעלות). אופים כשעה.
- מסירים את הכיסוי, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד חצי שעה עד שהעוף והאורז מזהיבים.
- מפזרים מעט פטרוזיליה טריה וקצוצה מעל (לא חייבים, רק אם מתחשק ואם מצלמים לאינסטוש…).
הכנתם את המתכון?
תגובות (29)
אפשר לוותר על האורז?
הי יהודית. אפשר, ואז תקבלי עוף עם אפונה וגזר בלבד.
שאלה – בסעיף 4 להוסיף את האורז לתערובת או לבשל בנפרד ואז להוסיף לתערובת ?
אין צורך לבשל את האורז מראש. רק להוסיף לירקות המבושלים בסיר, ולהוסיף את המים הרותחים, ואת תכולת הסיר להוסיף לתבנית ככתוב בהמשך הוראות ההכנה. האורז יתבשל בתנור יחד עם העוף והנוזלים שבתבנית. בהצלחה וחג שמח!