זה הולך להיות להיט! עראייס מושלם בגריל! וואו!
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 602.0 קק״ל 2407.9 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.2 גרםשומן 21.9 גרם 87.4 גרםנתרן 1505.4 מ״ג 6021.5 מ״גחלבון 41.6 גרם 166.6 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.8 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.4 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 161.0 מ״ג 643.9 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 695.8 מ״ג 2783.1 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 36.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות602
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 602.0 קק״ל 2407.9 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.2 גרםשומן 21.9 גרם 87.4 גרםנתרן 1505.4 מ״ג 6021.5 מ״גחלבון 41.6 גרם 166.6 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.8 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.4 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 161.0 מ״ג 643.9 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 695.8 מ״ג 2783.1 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 36.8 מ״גסגור
שני הדברים הכי ישראלים שיש, מאוחדים למנה אחת מושלמת. פיתה ממולאת בקבב עסיסי היא בדיוק מה שאתם צריכים ליום העצמאות הקרוב! למה, אתם שואלים? קודם כל כי זה טעים בטירוף. הטעמים והמיצים של הבשר נספגים בפיתה, שנהפכת לחצי קריספית ושחומה וחצי עסיסית וספוגה בטעמים משגעים.
בנוסף, יום העצמאות הקרוב לא הולך להיות יום עצמאות רגיל. בגלל המצב לא נוכל לצאת לחגוג ולעשות “על האש” עם המון חברים ומשפחה. אבל זה ממש לא אומר שאנחנו לא הולכים ליהנות ממנו!
המתכון הזה כל כך קל ופשוט להכנה, ואפילו לא תצטרכו להדליק את המנגל בשבילו. את העראייס הזה מכינים בטוסטר הביתי! כן כן, אותו טוסטר שאתם מכינים בו טוסטים כל יום. כי עראייס הוא בעצם מעין סוג של טוסט ממולא בבשר. אני חושבת אפילו שהעראייס יוצא הכי מוצלח בטוסטר מכל שיטות הבישול האחרות (“על האש”, על מחבת) מכיוון שהוא מקבל חום חזק ולחץ משני הכיוונים, אין צורך להפוך באמצע הבישול, וזה נותן לו קראסט פריך וצבע שחום משגע. כמובן שאם תרצו תוכלו להכין את המתכון הזה גם על מחבת פסים או במנגל.
אני אישית פחות חובבת של בשר טלה (שאיתו בדרך כלל מכינים עראייס) אז אני משתמשת בבקר טחון עם כמות יפה של שומן וזה יוצא חלום. תרגישו חופשי להשתמש בטלה טחון במקום אם אתם מעדיפים, או אפילו בתערובת של שניהם.
ממליצה לכם להגיש אותו עם סלט עגבניות וכוסברה עם מלא לימון, וטחינה ביתית בצד.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 602 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פיתות בינוניותחצויות
-
500 גרם בשר בקר טחון(בקשו מהקצב בשר עם שומן)
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כף שמן זית+אקסטרה להברשת הפיתות
אופן הכנה
- מניחים בקערה את הבשר הטחון, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון וכף שמן זית.
- בעזרת הידיים מערבבים את התערובת, ממש לשים אותה כמו בצק במשך 3-4 דקות רצוף. הפעולה הזאת היא שנותנת מרקם של “קבב” ועוזרת לבשר להיצמד ו”להידבק” לפיתה.
- ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה, ומהדקים היטב.
- מדליקים את מכשיר הנינג’ה גריל, מכוונים על אופציה “גריל”, מכוונים ל-200 מעלות ל-30 דקות.
- ברגע שהמכשיר מצפצף ומודיע שפלטת הגריל חמה, מניחים את חצאי הפיתות על פלטת הגריל כך שהבשר מונח על הפלטה החמה.
- לאחר 20 דקות הופכים את הפיתות על צידן בעזרת מלקחיים ל-5 דקות מכל צד.
אופן הכנה
- מניחים בקערה את הבשר הטחון, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון וכף שמן זית.
- בעזרת הידיים מערבבים את התערובת, ממש לשים אותה כמו בצק במשך 3-4 דקות רצוף. הפעולה הזאת היא שנותנת מרקם של “קבב” ועוזרת לבשר להיצמד ו”להידבק” לפיתה.
- ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה, ומהדקים היטב.
- מדליקים את מכשיר הנינג’ה גריל, מכוונים על אופציה “גריל”, מכוונים ל-200 מעלות ל-30 דקות.
- ברגע שהמכשיר מצפצף ומודיע שפלטת הגריל חמה, מניחים את חצאי הפיתות על פלטת הגריל כך שהבשר מונח על הפלטה החמה.
- לאחר 20 דקות הופכים את הפיתות על צידן בעזרת מלקחיים ל-5 דקות מכל צד.
קטגוריות
- אוכל ערבי
- אוכל שילדים אוהבים
- אוכל שילדים יטרפו
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- בשר
- יום העצמאות
- כריכים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- נינג'ה גריל
- עולם ה- NINJA
- פיקניק
- רק בשר