האקדמיה של קנור: מג’דרה בורגול ועדשים עם סטייק טופו עסיסי!
- רותם בן מויאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 497.4 קק״ל 1989.8 קק״לפחמימות 74.6 גרם 298.3 גרםסוכר 11.6 גרם 46.5 גרםשומן 10.7 גרם 42.9 גרםנתרן 1232.0 מ״ג 4927.8 מ״גחלבון 25.8 גרם 103.2 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 75.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 5.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 206.4 מ״ג 825.6 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 788.9 מ״ג 3155.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות497
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 497.4 קק״ל 1989.8 קק״לפחמימות 74.6 גרם 298.3 גרםסוכר 11.6 גרם 46.5 גרםשומן 10.7 גרם 42.9 גרםנתרן 1232.0 מ״ג 4927.8 מ״גחלבון 25.8 גרם 103.2 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 75.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 5.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 206.4 מ״ג 825.6 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 788.9 מ״ג 3155.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״גסגור
ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח
בואו והצטרפו לשיעור של רותם בן מויאל שמלמד איך להכין מג’דרה של בורגול ועדשים עם טופו, ברוטב צילי מתוק!
הידעתם? הטופו הוא מזון שמיוצר מסויה ומשמש עבור רבים כמקור חלבון חלופי. הוא מכיל בעיקר שומן וחלבון מלא, וכמות יפה של סידן. הטופו חסר טעם בבסיסו, יש טופו רך וטופו קשה, וכל סוג מתאים למנה אחרת בהתאם לתוצאה שאתם רוצים.
את הטופו חשוב לייבש היטב מנוזלים לאחר שמוציאים אותו מהאריזה, לייבש שוב ושוב עם נייר סופג. אנחנו לא רוצים שהמים האלה יפגעו בטעמים שנכניס למנה. הטופו הוא ספוג נהדר – הוא יספוג כל טעם שנתאים לו, ובתיבול הנכון הוא יוצא מעדן.
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 497 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו
-
400 גרם טופו
-
2 קישואים בינונייםפרוסים בעובי 1/2 ס"מ
-
5 גרם שמן זית
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1 צרור כוסברה
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית אבקת מרק בצל קנור
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה מלח דק
מג'דרת בורגול ועדשים
-
1 1/2 כוסות בורגול עבה
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
2 בצלים בינונייםפרוסים
-
10 גרם שמן זית
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ לטבעות
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 כוס עדשים שחורות
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 גרם סומאק
-
3 גרם ראס אל חנות
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- פורסים את הטופו לפרוסות ומייבשים אותו בעזרת נייר סופג היטב.
- מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, פורסים את הקישואים ומכניסים את פרוסות הקישואים והטופו יחד לתוך קערת המרינדה להשריה של 20 דקות.
- במקביל משרים ל-10 דקות את הבורגול, 1.5 כוס בורגול יחד עם המים הפושרים.
- מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים עד לריכוך.
- מטגנים בסיר 2 בצלים פרוסים במעט שמן זית, לאחר הזהבה מוסיפים את הבורגול (מסונן מנוזלים) ואת העדשים השחורות המבושלות.
- מוסיפים את הבבצל הירוק והתבלינים. מנמיכים את האש לעוצמה נמוכה ומבשלים הכל יחד למשך כ-7 דקות. לקראת סיום מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
- מטגנים את הטופו והקישואים הפרוסים שהשרנו במרינדה על מחבת פסים עם מעט שמן זית עד להשחמה.
- מניחים את סטייק הטופו מעל קערת הבורגול והעדשים, ומתבלים במעט סומק.
אופן הכנה
- פורסים את הטופו לפרוסות ומייבשים אותו בעזרת נייר סופג היטב.
- מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, פורסים את הקישואים ומכניסים את פרוסות הקישואים והטופו יחד לתוך קערת המרינדה להשריה של 20 דקות.
- במקביל משרים ל-10 דקות את הבורגול, 1.5 כוס בורגול יחד עם המים הפושרים.
- מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים עד לריכוך.
- מטגנים בסיר 2 בצלים פרוסים במעט שמן זית, לאחר הזהבה מוסיפים את הבורגול (מסונן מנוזלים) ואת העדשים השחורות המבושלות.
- מוסיפים את הבבצל הירוק והתבלינים. מנמיכים את האש לעוצמה נמוכה ומבשלים הכל יחד למשך כ-7 דקות. לקראת סיום מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
- מטגנים את הטופו והקישואים הפרוסים שהשרנו במרינדה על מחבת פסים עם מעט שמן זית עד להשחמה.
- מניחים את סטייק הטופו מעל קערת הבורגול והעדשים, ומתבלים במעט סומק.