לחמניות שום טבעוניות זריזות עם תוספת “גבינה”
לחמניות מפנקות למנה ראשונה מושלמת או לנשנוש במהלך היום! לחמניות שום ופטרוזיליה עם "גבינה" טבעונית מותכת בתנור, רכות מבפנים, פריכות מבחוץ וטעימות בטירוף
לחמניות מפנקות למנה ראשונה מושלמת או לנשנוש במהלך היום! לחמניות שום ופטרוזיליה עם "גבינה" טבעונית מותכת בתנור, רכות מבפנים, פריכות מבחוץ וטעימות בטירוף
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 333.8 קק״ל 2002.8 קק״לפחמימות 30.8 גרם 184.6 גרםשומן 19.0 גרם 113.9 גרםנתרן 510.6 מ״ג 3063.8 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.8 גרםשומן רווי 8.3 גרם 49.5 גרםכולסטרול 9.8 מ״ג 59.0 מ״גסידן 121.6 מ״ג 729.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 705.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות334
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 333.8 קק״ל 2002.8 קק״לפחמימות 30.8 גרם 184.6 גרםשומן 19.0 גרם 113.9 גרםנתרן 510.6 מ״ג 3063.8 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.8 גרםשומן רווי 8.3 גרם 49.5 גרםכולסטרול 9.8 מ״ג 59.0 מ״גסידן 121.6 מ״ג 729.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 705.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 334 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 לחמניות טבעוניות בינוניותעגולות
-
100 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחחצי חבילה, בטמפרטורת החדר
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה, אפשר להחליף בכוסברה או שמיר
-
1/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
100 גרם גבינת מוצרלהטבעונית, או גבינה צהובה טבעונית
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. חותכים את ה”גבינה” למלבנים בגודל כ-3 על 4 ס”מ.
- מערבבים בקערה בעזרת מזלג את הבלו בנד עם השום, הפטרוזיליה והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוחה למריחה.
- עושים בעזרת סכין לחם שני חתכים בחלק העליון של כל לחמניה. מקפידים לא לחתוך עד הסוף.
- מורחים בחריצים שנוצרו כמות נדיבה של תערובת הבלו בנד המתובלת.
- מסובבים את הלחמניות 90 מעלות ועושים עוד שני חתכים, ליצירת מראה “קיפוד”. מורחים גם את החריצים החדשים בתערובת החמאתית.
- מכניסים לתוך החריצים של כל לחמנייה 4 פרוסות גבינה.
- מסדרים את הלחמניות על תבנית ומכסים בנייר אלומיניום.
- אופים 10 דקות עם נייר האלומינום, ועוד 3-4 דקות בלעדיו, עד שהלחמניות הופכות לפריכות, והגבינה הופכת למותכת.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. חותכים את ה”גבינה” למלבנים בגודל כ-3 על 4 ס”מ.
- מערבבים בקערה בעזרת מזלג את הבלו בנד עם השום, הפטרוזיליה והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוחה למריחה.
- עושים בעזרת סכין לחם שני חתכים בחלק העליון של כל לחמניה. מקפידים לא לחתוך עד הסוף.
- מורחים בחריצים שנוצרו כמות נדיבה של תערובת הבלו בנד המתובלת.
- מסובבים את הלחמניות 90 מעלות ועושים עוד שני חתכים, ליצירת מראה “קיפוד”. מורחים גם את החריצים החדשים בתערובת החמאתית.
- מכניסים לתוך החריצים של כל לחמנייה 4 פרוסות גבינה.
- מסדרים את הלחמניות על תבנית ומכסים בנייר אלומיניום.
- אופים 10 דקות עם נייר האלומינום, ועוד 3-4 דקות בלעדיו, עד שהלחמניות הופכות לפריכות, והגבינה הופכת למותכת.
- מגישים מיד.
הערות
- אפשר להשתמש בכל סוג של לחמניות או כיכר לחם שלמה
הערות
- אפשר להשתמש בכל סוג של לחמניות או כיכר לחם שלמה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
יש לכם מתכונים פצצה לטבעונים
טעים אש! מתכון מעולה
אפשר עם חלות מיני?
בטח. כל לחמניה שאת אוהבת תצלח.