קיץ בתבנית: עוגת נקטרינות ושקדים קיצית
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3087.0 קק״ל 3087.0 קק״לפחמימות 449.4 גרם 449.4 גרםשומן 145.9 גרם 145.9 גרםנתרן 1285.1 מ״ג 1285.1 מ״גחלבון 54.7 גרם 54.7 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 55.6 גרם 55.6 גרםכולסטרול 836.8 מ״ג 836.8 מ״גסידן 383.3 מ״ג 383.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 1754.7 מ״ג 1754.7 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות3087
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3087.0 קק״ל 3087.0 קק״לפחמימות 449.4 גרם 449.4 גרםשומן 145.9 גרם 145.9 גרםנתרן 1285.1 מ״ג 1285.1 מ״גחלבון 54.7 גרם 54.7 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 55.6 גרם 55.6 גרםכולסטרול 836.8 מ״ג 836.8 מ״גסידן 383.3 מ״ג 383.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 1754.7 מ״ג 1754.7 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
איזה כיף שהקיץ מגיע ואתו כל הפירות הטעימים והמדהימים! אבל יש לי וידוי קטן, אני לא אוכל כמעט פירות טריים במצבם הטבעי. אבל אחד הדברים האהובים עלי זה לשלב אותם בקינוחים. השילוב בין מתיקות העוגה לחמיצות הפרי לאחר האפייה מושלם בעיניי ויוצר איזון נפלא.
המתכון הזה די פשוט ומהיר להכנה, אבל חייבים להשתמש בחמאה רכה (אני לא אוהב להגיד ״בטמפרטורת החדר״ כי ביולי-אוגוסט חמאה בחוץ הופכת לשלולית). כמו כן, הביצים גם צריכות להיות בטמפרטורה הנכונה. אם נוסיף ביצה קרה לתערובת, היא תקרר מיד את החמאה וייווצרו לנו גושים לא רצויים.
היות והעוגה על בסיס חמאה, במידה ושומרים אותה במקרר היא מאבדת מהרכות שלה. הכי טוב לאכול אותה חמימה או לפחות בטמפרטורת החדר (קיץ, כן?).
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 3087 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאה רכה
-
150 גרם סוכר לבן3/4 כוס
-
1 כף שמן קנולהאו סויה/ חמניות
-
2 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כף ליקר אמרטואו 4-5 טיפות תמצית שקדים
-
140 גרם קמח לבןכוס אחת
-
42 גרם שקדים טחוניםחצי כוס
-
1 קורט מלח דק
-
6 גרם אבקת אפייה2 כפיות
-
5 נקטרינות בינוניותפרוסות
-
3 כפות סוכר חום
-
1 חופן שקדים פרוסיםלקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר הלבן. מעבדים במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה והומוגנית.
- מוסיפים את השמן, הוניל, האמרטו ולאחר מכן את הביצים בהדרגה.
- מערבבים את הקמח, השקדים הטחונים, המלח ואבקת האפייה בקערה נפרדת. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה.
- מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה. יש לעבור עם לקקן על דפנות הקערה במידת הצורך.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה באמצעות פלטה או כף.
- מסדרים את הנקטרינות מעל בצורה צפופה וחופפת. מפזרים מעל את הסוכר החום ולאחר מכן את השקדים הפרוסים.
- אופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- העוגה במיטבה ביום האפייה. מומלץ לאכול אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר הלבן. מעבדים במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה והומוגנית.
- מוסיפים את השמן, הוניל, האמרטו ולאחר מכן את הביצים בהדרגה.
- מערבבים את הקמח, השקדים הטחונים, המלח ואבקת האפייה בקערה נפרדת. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה.
- מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה. יש לעבור עם לקקן על דפנות הקערה במידת הצורך.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה באמצעות פלטה או כף.
- מסדרים את הנקטרינות מעל בצורה צפופה וחופפת. מפזרים מעל את הסוכר החום ולאחר מכן את השקדים הפרוסים.
- אופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- העוגה במיטבה ביום האפייה. מומלץ לאכול אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
עוגה נהדרת!! ההסבר מעולה והטעם נפלא! תודה רבה?
שמחים שאהבת, שנה טובה!
לא היה לי ליקר והכנתי עם קמח כוסמין 80% ויצא מעולה. העוגה מאוד טעימה.
כיף לקרוא, איריס
מתכון קל מאד . יצא פרשי ומרענן. תודה!
תודה ששיתפת!
הכנתי אותה טעימה בטירוף
איזה כייף! תודה לך שחזרת לספר לנו!