אוהבים שוקולד? עוגת שמרים דאבל שוקולד שוקולדית בטירוף
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1891.1 קק״ל 3782.2 קק״לפחמימות 322.5 גרם 645.0 גרםשומן 64.5 גרם 129.0 גרםנתרן 1524.5 מ״ג 3049.0 מ״גחלבון 48.8 גרם 97.6 גרםסיבים תזונתיים 13.3 גרם 26.6 גרםשומן רווי 31.4 גרם 62.8 גרםכולסטרול 676.4 מ״ג 1352.8 מ״גסידן 223.7 מ״ג 447.4 מ״גברזל 7.0 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 804.7 מ״ג 1609.4 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות1891
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1891.1 קק״ל 3782.2 קק״לפחמימות 322.5 גרם 645.0 גרםשומן 64.5 גרם 129.0 גרםנתרן 1524.5 מ״ג 3049.0 מ״גחלבון 48.8 גרם 97.6 גרםסיבים תזונתיים 13.3 גרם 26.6 גרםשומן רווי 31.4 גרם 62.8 גרםכולסטרול 676.4 מ״ג 1352.8 מ״גסידן 223.7 מ״ג 447.4 מ״גברזל 7.0 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 804.7 מ״ג 1609.4 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 10.6 מ״גסגור
מבחינתי אין דבר יותר מנחם ומהנה מעוגת שמרים ביתית. מילא הטעם, אבל רק הריח שממלא את הבית שווה את הטרחה. אז יום אחד חשבתי לעצמי, למה לא ללכת עד הסוף עם הטעם השוקולדי ולהכין בצק עשיר יותר?
בדיוק ככה נולדה העוגה הזאת – עוגת שמרים עשירה בקקאו במילוי שוקולד.
המתכון הזה דומה למתכוני עוגות שמרים אחרות, ההבדל העיקרי והחשוב הוא הקקאו שהתווסף לבצק. מה שיוצר עוגת שמרים שכול כולה שוקולדית מפנקת.
מבחינת המלית, כל מלית שאתם אוהבים בשילוב של שוקולד יכולה לעבוד כאן (חלבה, לוטוס וכו׳).
המתכון מספיק ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק גדולה או 3 עוגות בתבנית חד פעמית. אני תמיד אופה עוגה אחת, ואת הנותרות עוטף היטב בניילון נצמד ושומר במקפיא (לפני ההתפחה השנייה). פשוט מוציא, מפשיר בטמפרטורת החדר ומתפיח לאחר מכן.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 21 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 1891 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
ממרחית או נוטלה - לפי הצורך
-
1/2 כוס שוקולד מרירמטבעות קטנות או קצוץ דק
-
1 כף אבקת קקאו
-
1 כפית קינמון טחוןלא חובה
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, הקקאו, השמרים והסוכר ומערבבים מעט.
- מוסיפים מעל הקמח את החלב, הביצים ותמצית הוניל.
- מעבדים את הבצק במהירות נמוכה. כאשר התערובת מתחילה להתגבש מעלים את המהירות לבינונית-נמוכה, מוסיפים את המלח ולאחר מכן את החמאה בהדרגה.
- ממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומבריק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר (עדיף).
- לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-2 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן הכי דק שאפשר (מקסימום 1/2ס״מ) ברוחב של התבנית.
- מורחים את ממרח השוקולד, מפזרים את השוקולד המריר, ובעזרת מסננת דקה מנפים את הקקאו והקינמון מעל.
- מגלגלים באופן הדוק וחוצים לאורך בעזרת סכין או קלף. מפתלים את שתי הרצועות שהתקבלו כאשר החלק החתוך כלפי מעלה ומניחים בתבנית משומנת.
- טורפים את כל המרכיבים להברשה ומברישים בעדינות את העוגות.
- מתפיחים את העוגות בטמפרטורת החדר כ-40-60 דקות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- לאחר שהעוגות תפחו, מברישים פעם נוספת בעדינות ומכניסים לאפייה כ-40 דקות עד שהעוגות שחומות ויציבות.
- בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים ומשאירים בצד להצטנן.
- מיד לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בנדיבות עם הסירופ.
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, הקקאו, השמרים והסוכר ומערבבים מעט.
- מוסיפים מעל הקמח את החלב, הביצים ותמצית הוניל.
- מעבדים את הבצק במהירות נמוכה. כאשר התערובת מתחילה להתגבש מעלים את המהירות לבינונית-נמוכה, מוסיפים את המלח ולאחר מכן את החמאה בהדרגה.
- ממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומבריק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר (עדיף).
- לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-2 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן הכי דק שאפשר (מקסימום 1/2ס״מ) ברוחב של התבנית.
- מורחים את ממרח השוקולד, מפזרים את השוקולד המריר, ובעזרת מסננת דקה מנפים את הקקאו והקינמון מעל.
- מגלגלים באופן הדוק וחוצים לאורך בעזרת סכין או קלף. מפתלים את שתי הרצועות שהתקבלו כאשר החלק החתוך כלפי מעלה ומניחים בתבנית משומנת.
- טורפים את כל המרכיבים להברשה ומברישים בעדינות את העוגות.
- מתפיחים את העוגות בטמפרטורת החדר כ-40-60 דקות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- לאחר שהעוגות תפחו, מברישים פעם נוספת בעדינות ומכניסים לאפייה כ-40 דקות עד שהעוגות שחומות ויציבות.
- בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים ומשאירים בצד להצטנן.
- מיד לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בנדיבות עם הסירופ.