קבלת שבת עם ליאור שרף: לחמניות שמינייה אלוהיות!
ליאור שרף מכין לחמניות לשבת שיפיצו ריח שיזכיר לכם את הבית ויפתחו לכם את התיאבון! לחמניות רכות שילוו נהדר את ארוחת השבת ושכל בני הבית ישמחו לזלול
ליאור שרף מכין לחמניות לשבת שיפיצו ריח שיזכיר לכם את הבית ויפתחו לכם את התיאבון! לחמניות רכות שילוו נהדר את ארוחת השבת ושכל בני הבית ישמחו לזלול
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 511.5 קק״ל 4092.4 קק״לפחמימות 81.0 גרם 647.6 גרםשומן 16.0 גרם 128.3 גרםנתרן 973.3 מ״ג 7786.3 מ״גחלבון 10.7 גרם 85.3 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.4 גרםכולסטרול 25.8 מ״ג 206.2 מ״גסידן 21.3 מ״ג 170.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 149.1 מ״ג 1193.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות512
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 511.5 קק״ל 4092.4 קק״לפחמימות 81.0 גרם 647.6 גרםשומן 16.0 גרם 128.3 גרםנתרן 973.3 מ״ג 7786.3 מ״גחלבון 10.7 גרם 85.3 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.4 גרםכולסטרול 25.8 מ״ג 206.2 מ״גסידן 21.3 מ״ג 170.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 149.1 מ״ג 1193.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.7 מ״גסגור
אותות של חוש הריח נוצרים בתגובה לחומרים כימיים המרחפים באוויר ונשלחים לאזור האחראי על הריח בקליפת המוח. המוח מקבל את המידע על ריח מסוים, מזהה את סוג הריח ומסווג אותו לפי מה שהוא מכיר. אם זהו ריח טוב שנעים לנו להריח, למשל: ריח מאפה העולה מהתנור. או ריח רע שאנו סולדים ממנו, כמו מזון מקולקל וכו’.
לרובנו הריח שסווג במוחנו כלחם בית “שולף” זיכרונות נעימים של בית, שבת, משפחתיות רוגע ושלווה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 512 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
5כוסות או 700 גרם קמח לבןקמח לחם
-
50 גרם שמרים טרייםאו 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים
-
1/2כוס או 100 גרם שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה1/2 כוס שמן זית
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבןהחלפה לדבשחזרה לסוכר לבן30 גרם דבש
-
1 1/2כפות או 30 גרם סירופ מייפל
-
4כפיות שטוחות או 20 גרם מלח דק
הברשה
-
1 חלמון Lמעורבב עם כף מים
ציפוי
-
1 חופן שומשוםאו פרג
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את כל החומרים יחד על מהירות איטית כ-12 דקות.
- בעזרת הידיים מגבשים את הבצק לכדור, מתפיחים כשעה בקערה אטומה מכוסה בניילון נצמד.
- מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים ליצירת שמונה לחמניות, מכל כדור יוצרים גליל באורך 50 ס”מ ממנו יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה (ראו בתמונות) מתפיחים כשעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מברישים בחלמון מפזרים שומשום/פרג ומעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20 דקות לערך (עד השחמה של הלחמניות).
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את כל החומרים יחד על מהירות איטית כ-12 דקות.
- בעזרת הידיים מגבשים את הבצק לכדור, מתפיחים כשעה בקערה אטומה מכוסה בניילון נצמד.
- מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים ליצירת שמונה לחמניות, מכל כדור יוצרים גליל באורך 50 ס”מ ממנו יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה (ראו בתמונות) מתפיחים כשעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מברישים בחלמון מפזרים שומשום/פרג ומעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20 דקות לערך (עד השחמה של הלחמניות).
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (28)
אין מלח?
הי, רשום מלח במתכון.
האם ניתן להתפיח לילה במקרר?
היי יהודית, כן. בהצלחה!