קבלת שבת עם ליאור שרף: לחמניות שמינייה אלוהיות!

ליאור שרף מכין לחמניות לשבת שיפיצו ריח שיזכיר לכם את הבית ויפתחו לכם את התיאבון! לחמניות רכות שילוו נהדר את ארוחת השבת ושכל בני הבית ישמחו לזלול
ליאור שרף מכין לחמניות לשבת שיפיצו ריח שיזכיר לכם את הבית ויפתחו לכם את התיאבון! לחמניות רכות שילוו נהדר את ארוחת השבת ושכל בני הבית ישמחו לזלול
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    512
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 511.5 קק״ל 4092.4 קק״ל
    פחמימות 81.0 גרם 647.6 גרם
    שומן 16.0 גרם 128.3 גרם
    נתרן 973.3 מ״ג 7786.3 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 85.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.8 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 25.8 מ״ג 206.2 מ״ג
    סידן 21.3 מ״ג 170.7 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 149.1 מ״ג 1193.0 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    512
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 511.5 קק״ל 4092.4 קק״ל
    פחמימות 81.0 גרם 647.6 גרם
    שומן 16.0 גרם 128.3 גרם
    נתרן 973.3 מ״ג 7786.3 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 85.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.8 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 25.8 מ״ג 206.2 מ״ג
    סידן 21.3 מ״ג 170.7 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 149.1 מ״ג 1193.0 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור

אותות של חוש הריח נוצרים בתגובה לחומרים כימיים המרחפים באוויר ונשלחים לאזור האחראי על הריח בקליפת המוח. המוח מקבל את המידע על ריח מסוים, מזהה את סוג הריח ומסווג אותו לפי מה שהוא מכיר. אם זהו ריח טוב שנעים לנו להריח, למשל: ריח מאפה העולה מהתנור. או ריח רע שאנו סולדים ממנו, כמו מזון מקולקל וכו’.

לרובנו הריח שסווג במוחנו כלחם בית “שולף” זיכרונות נעימים של בית, שבת, משפחתיות רוגע ושלווה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

הברשה

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את כל החומרים יחד על מהירות איטית כ-12 דקות.
  2. בעזרת הידיים מגבשים את הבצק לכדור, מתפיחים כשעה בקערה אטומה מכוסה בניילון נצמד.
  3. מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים ליצירת שמונה לחמניות, מכל כדור יוצרים גליל באורך 50 ס”מ ממנו יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה (ראו בתמונות) מתפיחים כשעה וחצי.
    מכל גליל יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה. צילום: ליאור שרף
    מכל גליל יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה. צילום: ליאור שרף
    מכל גליל יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה. צילום: ליאור שרף
    צילום: ליאור שרף
    מכל גליל יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה. צילום: ליאור שרף
    צילום: ליאור שרף
    מכל גליל יוצרים לחמנייה בצורת שמינייה. צילום: ליאור שרף
    צילום: ליאור שרף

    לחמניות שמינייה. צילום: ליאור שרף
    לחמניות שמינייה. צילום: ליאור שרף

  4. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  5. מברישים בחלמון מפזרים שומשום/פרג ומעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20 דקות לערך (עד השחמה של הלחמניות).

    אופים עד השחמה. צילום: ליאור שרף
    אופים עד השחמה. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קבלת שבת עם ליאור שרף: לחמניות שמינייה אלוהיות!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Gad Maor

    יצאו קצת גדולות, אבל נראות נפלא. תודה על המתכון

    Avatar
    Dana Alhades

    מדהימותתתתתת❤❤❤

    Avatar
    חני קורקוס

תגובות (28)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      הי, רשום מלח במתכון.

    Avatar
    יהודית אלישע

    האם ניתן להתפיח לילה במקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יהודית, כן. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות