ארוחה ברבע שעה! קציצות טונה ברוטב עגבניות של יונית צוקרמן
- יונית צוקרמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 100.1 קק״ל 2001.5 קק״לפחמימות 15.9 גרם 317.3 גרםסוכר 2.1 גרם 42.2 גרםשומן 2.0 גרם 39.0 גרםנתרן 451.7 מ״ג 9033.7 מ״גחלבון 4.1 גרם 81.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.6 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.5 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 18.4 מ״ג 368.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 107.0 מ״ג 2139.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות100
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 100.1 קק״ל 2001.5 קק״לפחמימות 15.9 גרם 317.3 גרםסוכר 2.1 גרם 42.2 גרםשומן 2.0 גרם 39.0 גרםנתרן 451.7 מ״ג 9033.7 מ״גחלבון 4.1 גרם 81.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.6 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.5 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 18.4 מ״ג 368.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 107.0 מ״ג 2139.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.5 מ״גסגור
15 דקות הכנה ויש לכם קציצות טונה. כן, כן, שמעתם נכון. מכירים את זה שאתם עומדים במטבח ואין לכם מושג מה לבשל? אז בפעם הבאה שתמצאו את עצמכם במצב הזה, תזכרו במתכון הזה. קציצות דגים המתאימות לילדים, למבוגרים, למי שלא אוכל בשר ולמי שמתחשק לו אוכל מבושל במינימום מאמץ. אפשר לאכול אותן בפיתה, עם תוספת בצד, כמו אורז, פירה, תפוחי אדמה, פתיתים ואפילו סלט. אתם יכולים לשחק עם מידת החריפות לפי הטעם ואם אתם ממש לא אוהבים פיקנטי – כמובן אפשר לוותר על הצ’ילי. לא מומלץ להחזיק אותן יותר מיומיים-שלושה במקרר (אבל סביר להניח שתחסלו אותן לאחר יום). הקציצות גם לא מיועדות להקפאה. מדובר במתכון בסיסי, שכל אחד יכול להכין, הוא יחסית זול בקלוריות, ניתן גם להגיש אותו עם חלה קלה או ללא לחם בכלל, כי עדיין תיהנו מכל ביס. למרות שצריך גם לטגן וגם לבשל, אל תיבהלו, מדובר במתכון מהיר ופשוט מאוד להכנה.
מרכיבים 24 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 100 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
4 קופסאות שימורים טונה בשמןמסוננת
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
1 גזר גדולמגורד, או שני גזרים קטנים
-
1 תפוח אדמה גדולמגורד, או שני תפוחי אדמה קטנים
-
3 שיני שוםקצוצות דק
-
4 פרוסות לחם לבןרטובות וסחוטות
-
1 כפית אבקת מרק עוףלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית שטוחה כורכום
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
2 ביצים L
רוטב
-
1 בקבוק רוטב פומודורו קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינונילא חובה
-
6 שיני שוםחתוכות
-
1/2 צרור כוסברה
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית אבקת מרק עוףלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים כל מרכבי הקציצות בקערה ומערבבים. אני ממליצה - לשים את כל הירקות קודם במעבד מזון ולסנן היטב את הנוזלים, להעביר לקערה עם הטונה ולערבב.
- מתבלים את תערובת הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות. אמורות לצאת בערך 20-22 קציצות.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן לטיגון, טובלים כל קציצה בקמח ואח”כ בביצה ומעבירים למחבת לטיגון והזהבה מכל צד, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול, רחב ושטוח שמים מעט שמן ומטגנים את השום והפלפלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מתבלים, מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים. מערבבים שוב היטב ומבשלים את הרוטב 5-7 דקות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, מזיזים מעט את הסיר בתנועות מעגליות כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות ומבשלים עוד 10 דקות, גג רבע שעה.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים כל מרכבי הקציצות בקערה ומערבבים. אני ממליצה - לשים את כל הירקות קודם במעבד מזון ולסנן היטב את הנוזלים, להעביר לקערה עם הטונה ולערבב.
- מתבלים את תערובת הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות. אמורות לצאת בערך 20-22 קציצות.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן לטיגון, טובלים כל קציצה בקמח ואח”כ בביצה ומעבירים למחבת לטיגון והזהבה מכל צד, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול, רחב ושטוח שמים מעט שמן ומטגנים את השום והפלפלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מתבלים, מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים. מערבבים שוב היטב ומבשלים את הרוטב 5-7 דקות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, מזיזים מעט את הסיר בתנועות מעגליות כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות ומבשלים עוד 10 דקות, גג רבע שעה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
מושלם ממש טעים!!!
צריך רק לציין שלכמות כזאת של קציצות ביצה אחת לא מספיקה, ולציפוי לפני הטיגון צריך לפחות 5 ביצים. קיצור כמעט קרטון ביצים
תודה! שידרגנו את המתכון בזכותך
בחרתי במתכון בגלל שכתוב רבע שעה ובגלל שחשבתי שזה קציצות מבושלות ולא מטוגנות. בסוף גם מטוגן גם מבושל, וגם רק לחתוך את הירקות לקח לי רבע שעה. ולהכין את הכל לקח יותר משעה.
גם אני. לוקח הרבה יותר מרבע שעה.
בדיוק.